میانگین ۲۷۲ میلیمتری بارندگی در استان بوشهر

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر در مصاحبه ای با صدا و سیما، به تشریح وضعیت منابع آبی استان پرداخت.

به گزارش روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر؛ مهندس شاهپور رجایی اظهار داشت: در سال آبی جاری متوسط بارندگی استان به ۲۷۲ میلیمتر رسیده است.

وی افزود : این رقم نسبت به بارندگی سال گذشته ۱۹۰ میلیمتر و نسبت به میانگین بارندگی سالانه ۴۰ میلیمتر بیشتر است.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر توزیع مکانی بارندگی ها را نیز امیدوار کننده ارزیابی کرد و گفت: در سال آبی جاری در دیلم (شمال استان) ۴۵۰ میلیمتر بارندگی به وقوع پیوسته و این رقم در شهرستان های دیر و بخش هایی از دشتی ۱۷۰ میلیمتر بوده است.

مهندس شاهپور رجایی با اشاره به حجم آبگیری سازه های آبی استان اظهار داشت: هم اکنون حجم ذخیره سد رییسعلی دلواری ۲۱۳ میلیون متر مکعب می باشد که نسبت به تاریخ مشابه در سال گذشته بالغ بر ۱۱۰ میلیون متر مکعب آب بیشتر در مخزن این سد موجود می باشد.

رجایی اضافه کرد: در سامانه بارشی اخیر، قریب به ۵۰ میلیون مترمکعب آبگیری در سد رییسعلی دلواری اتفاق افتاده است.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر تصریح کرد: همچنین ۷۵ درصد از حجم مخزن سد کوثر معادل ۴۳۰ میلیون مترمکعب پر می باشد که این موضوع باعث بروز شرایط بهتر در حوزه آب شرب استان بوشهر در سال ۱۳۹۸ می گردد.

وی افزود: بخش دیگری از آب شرب استان که از منابع زیرزمینی و سطحی شهرستان کازرون تامین می شود، به طور موقت تحت تاثیر بارندگی قرار می گیرد اما اثرات آن در تابستان کمتر خواهد بود.

مهندس شاهپور رجایی ضمن تشریح شرایط منابع آب زیر زمینی استان بیان کرد: متوسط افزایش سطح آب زیرزمینی استان بوشهر در سال آبی جاری ۱۲ سانتی متر می باشد.

رجایی تصریح کرد: علیرغم بارندگی های به وقوع پیوسته سال آبی جاری، به دلیل کشت خارج از فصل شاهد افت سطح ایستابی در شهرستان های دیر و دشتی می باشیم.

وی افزود: این بدان معناست که علاوه بر مدیریت میزان برداشت، سطوح زیر کشت را نیز می بایست مدیریت کرد تا به شرایط بهتری در منابع آب زیر زمینی دست یابیم.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر، تمرکز تامین آب شرب در سال آینده را بر منابع داخلی عنوان کرد و گفت: حفر چاه های جدید و تجهیز چاه های موجود به ویژه در شهرستان دشتستان و احداث دو سایت آبشیرینکن که عملیات اجرایی آن به زودی آغاز خواهد شد از جمله این برنامه ها می باشد.

وی اضافه کرد: امیدواریم با حفر و تجهیز چاه ها، احداث آبشیرینکن ها و برخورداری بیشتر از خط کوثر، مشکلات آب شرب به ویژه در دو شهرستان تنگستان و دشتستان را برطرف نماییم.

رجایی خاطرنشان کرد: در شهرستان جم نیز علاوه بر منابع محلی، تکمیل خط آبرسانی و تامین آب از محل شیرین سازی آب دریا، مهم ترین برنامه رفع مشکلات آب شرب می باشد.

لینک اصل خبر در سایت شركت آب منطقه‌ای بوشهر

    منبع خبر

    شركت آب منطقه‌ای بوشهر

    شركت آب منطقه‌ای بوشهر یک سازمان دولتی می باشد

      نظرات