نشست صمیمى شوراهای روستاها و شهر و شهرستان خواف با مدیرعامل شرکت...

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی، در این جلسه که حدود ۴ ساعت به طول انجامید مهندس علایی با خوش آمدگویی به مهمانان، شرکت آب منطقه ای را خانه آنان و همکاران شرکت را همدلان و همراهان آنان دانست.

در این نشست اعضای محترم شوراهای یادشده مشکلات و مسائل و نگرانی ها و شکایت خود را از عملکرد شرکت آب منطقه ای و شرکت های معدنی و صنعتی مستقر در شهرستان‌خواف بیان کردند.

پس از آن کارشناسان نظرات و پیشنهادات خود را بیان کردند. سپس مهندس علایی جمعبندی جلسه را بشرح زیر ارائه کرد. ۱- در شرکت آب منطقه ای احترام به مردم و حل مسائل آنها در زمان بهینه از مبانی فرهنگ سازمانیست.با این وجود مرزنشینان عزیز و غیور ما، که نقش بسیار پررنگ و مهم و حساسی در تامین امنیت ملی دارند، جایگاه والاتر و ارزنده تری نیز در شرکت دارند. ما مهاجرت یک روستایی یا شهرنشین عزیز مرزنشینمان به کلانشهر مشهد و دیگر شهرهای بزرگ را تهدید تولید و اشتغال و امنیت ملی می دانیم. از اینرو باور داریم که باید با همه وجود مانع از انجام آن شد. راه حلش هم توجه به مناطق مرزی و حل مسائل مرزنشینان عزیزمان است.

۲- معادن عظیم سنگ آهن خواف هدیه بزرگ و فرصت بی نظیر ی است که خداوند به مردم‌ خوب منطقه و استان و کشور عطا فرموده است. باید قدر این‌نعمت بزرگ را بدانیم و با خرد جمعی و مشارکت اجتماعی با طرحی مدون و علمی با بهره برداری از آن گام های بلندی برای توسعه پایدار، همه جانبه و عادلانه شهرستان خواف، استان و کشور برداریم. بهره برداری درست و علمی و عادلانه از این ظرفیت بزرگ ملی، که آن را عسلویه شرق کشور می دانند، می تواند اقتصاد، فضای کسب و کار و رفاه و رضایتمندی اجتماعی را نه تنها در شهرستان خواف که در استان و شرق کشور متحول کند و منطقه محروم خواف و شرق کشور را به توسعه و رفاه برساند . راه رسیدن به توسعه و رفاه اجتماعی همدلی و هماهنگی و همکاریست.

۳- شهرستان خواف و شرق کشور منطقه ای خشک و کم آب است. اقتصاد منطقه کشاورزی سنتی با مصرف بالای آب و بهره وری کم، دامداری سنتی و صنایع دستی و تجارت محلی است . در این منطقه رودخانه دائمی پرآبی جاری نیست و هست و نیست مردم به برداشت آب از آبخوان های زیرزمینی وابسته است. نیاکان ما در این مناطق کم باران با سازگاری با کم‌ آبی ۸ هزار سال سرآمد مدیریت آب در ایران و جهان بوده اند . در ۶ دهه گذشته با حفر چاه های عمیق و برداشت بیش از میزان‌ مجاز، آبخوان های زیرزمینی با کسری مخزن و نابودی فزآینده روبرو شده اند. هرسال سطح آب زیرزمینی بیشتر کاهش می یابد و آب کمتر و شورتر می شود. این روند قابل دوام‌نیست و باید دوباره با طبیعت و محیط زیست بسازیم و با کم آبی سازگار شویم. ۴- ما برای داشتن‌آینده ای بهتر و پیشرفته تر و توسعه یافته تر راهی جز بهره برداری درست و علمی از معادن‌عظیم‌سنگ آهن خواف نداریم. بهره برداری از معادن جمعیت متخصص و کارآمد زیادی را به منطقه خواهد کشاند. باید نیاز آبی معادن و صنایع خواف و جمعیت روبه رشد آن را نیز تامین‌کنیم . تامین آب بستر و پیش نیاز بهره برداری از معادن و جمعیت روبه رشد منطقه است. ولی تامین آب معادن و صنایع و آب شرب و بهداشت این‌منطقه نباید به نابودی کشاورزی و دامداری و مهاجرت و کوچ مردم متعهد، عزیز و سخت کوش مرز نشین شهرستان خواف منجر شود. ما می توانیم با کمک هم و دست در دست هم با بهره برداری بهینه از منابع کم آبی منطقه نیازهای آبی را در کوتاه و میان مدت را تامین کنیم.

۵- شرکت آب منطقه ای برای تامین آب پایدار منطقه مطالعات جامع و کاملی انجام داده است. بر مبنای مطالعات انجام شده برای توسعه پایدار و همه جانبه شهرستان خواف باید موارد زیر به جد مد نظر قرار گیرد.

۵-۱- در منطقه از استقرار صنایع پر آب طلب پرهیز شود و شرکت های صنعتی و معدنی با استفاده از دانش، فنآوری و ابزار روز با کم ترین حجم آب بیشترین بهره وری را برای بهره برداری از معادن و تولید کنسانتره و گندله داشته باشند؛ آب باران و فاضلاب های صنعتی بدرستی جمع آوری شود و استفاده چندین‌باره از آب به جد مد نظر قرار گیرد.

۵-۲- برای تامین آب لازم برای توسعه پایدار و همه جانبه منطقه در کوتاه و میان مدت باید

۱-۲-۵- فاضلاب های شهری جمع آوری و برای استفاده در صنعت و معدن از آن استفاده شود

. ۲-۲-۵ - با کمک کشاورزان‌منطقه، استانداری، دادگستری، شرکت آب، سازمان های جهاد کشاورزی، صنعت و معدن و بازرگانی، اداره کل محیط زیست، خبرگان‌محلی و استادان دانشگاه طرح بزرگ حرکت از کشاورزی سنتی و پرزحمتی که آب زیادی را هدر می دهد ولی بهره وری و سود اندکی برای کشاورز دارد به ایجاد شهرک گلخانه ای و کشاورزی مدرن گلخانه ای تهیه و اجرا شود. در این طرح شهرک یا شهرک های گلخانه ای را واحدهای معدنی و صنعتی منطقه با هزینه خودشان خواهند ساخت و آب صرفه جویی شده به معادنو صنایع منطقه تخصیص داده خواهد شد. با اجرای این طرح نه تنها به کشاورزی و تولید کشاورزی آسیبی نخواهد دید و کشاورزان عزیز ما مهاجرت نخواهند کرد که از دل کشاورزی سنتی و در حال نابودی منطقه شهرک های گل خانه ای مدرن با تولید و درآمد بیشتر، زحمت کمتر و مصرف آب بهینه ایجاد خواهد شد.

۳-۲-۵- بهره برداری از منابع آبی منطقه تا سال ۱۴۰۵ باید به حجم آب قابل برنامه ریزی، کسری مخزن صفر، منتهی شود. در این راستا همه ظرفیت های آبی حوضه های آبریز خواف و زوزن" آبهای سطحی و زیرزمین با هر کیفیتی" در سقف حجم آب تجدید پذیر با تاکید بر مدیریت منابع آب و خاک مرزی، مد نظر قرار خواهد گرفت.

۶- برای تامین نیاز آبی منطقه در دراز مدت از خارج حوضه آبریز باید مطالعات جامع و کامل همراه با آینده پژوهی و پدافند غیرعامل انجام‌شود.

۷- شرکت های معدنی و صنعتی نیروهای مورد نیاز خود را با اولویت و تاکید بر نیروهای محلی تامین کنند.

۸- سهیم کردن کشاورزانی که با هماهنگی شرکت آب منطقه ای کاربری حجمی از منابع آبی مجاز کشاورزیشان را به صنعتیاصلاح می کنند در سهام شرکت های معدنی و صنعتی مد نظر قرار گیرد.

۹- حفاظت کیفی از منابع آب و خاک‌ و حفاظت از حریم و بستر رودخانه ها در طرح های اکتشاف و بهره برداری از معادن و صنایع منطقه با کمک اداره محترم حفاظت محیط زیست در دستور کار قرار گیرد. براى بررسی بیشتر پیشنهادات یادشده و ارزیابی دقیق تری از منطقه و فرصت های بیشمار و برجسته آن و تهدیدهای پیش رو جلسه ای تا پایان سال جاری در شهرستان‌خواف با حضور نمایندگان شوراهای شهرستان، استانداری، دادگستری، نماینده محترم مردم در مجلس شورای اسلامی، سازمان ها و ادارات کل مرتبط برگزار خواهد شد.

جلسه پس از صرف نهار با ذکر صلوات به پایان رسید .

لینک اصل خبر در سایت شركت آب منطقه‌ای خراسان رضوی

    منبع خبر

    شركت آب منطقه‌ای خراسان رضوی

    شركت آب منطقه‌ای خراسان رضوی یک سازمان دولتی می باشد

      نظرات