حذف پوشش گیاهی عامل تشدید اثرات مخرب سیل

حذف پوشش گیاهی عامل تشدید اثرات مخرب سیل

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در بازدید از سد لتیان گفت: با حفظ پوشش گیاهی قسمت اعظم بارندگی ها و روان آب ها توسط این نواحی گرفته می‌شود و مقدار کمی که جریان پیدا می‌کند، خطری برای ساکنین روستاها و شهرها نخواهد داشت.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، " ناصر سراج" در بازدید از سد لتیان ضمن تبریک ولادت امام حسین (ع) و گرامیداشت روز پاسدار گفت: همه سازمان ها، ارگان ها و نیروهای مسلح به ویژه سپاه پاسداران در حوادث سیل اخیر در  گلستان، لرستان و خوزستان تلاش بسیاری کردند و به یاری سیل زدگان شتافتند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه خطا و عامل انسانی در حجم خسارت سیل خیلی بی تاثیر نبوده است تصریح کرد: از جمله آن می‌توان به از بین بردن مسیل‌ها، آبخیزدارها، آبخوان‌ها و پوشش گیاهی منطقه اشاره کرد در صورتی که با حفظ پوشش گیاهی قسمت اعظم بارندگی ها و روان آب ها توسط این نواحی گرفته می‌شود و مقدار کمی که جریان پیدا می‌کند، خطری برای ساکنین روستاها و شهرها نخواهد داشت .

رئیس سازمان بازرسی کل کشور عدم پیش‌بینی بارندگی شدید را یکی دیگر از عوامل اصلی سیل  در برخی از استان ها دانست و گفت: کسی تصور وقوع این حجم از بارندگی در کشور را نمی کرد و این باعث شد اکثر مسیل‌ها حتی در پایتخت تغییر کاربری داده شده و یا عرض مسیل‌ها کاهش یابد.

وی با بیان اینکه اگر قانون رعایت شده و اقدامات هماهنگ در جهت منافع ملی انجام شود، شاهد این حجم از خسارت سیل نبودیم، گفت: هر دستگاهی به اندازه خود در این حادثه دخیل است اما مهمترین نکته این است که باید از وقوع حوادث مشابه در آینده پیشگیری کرد و با سهل انگاری، بارش باران و رحمت الهی را به بلا تبدیل نکنیم .

سراج از توجه ویژه رئیس قوه قضائیه درباره ریشه‌یابی علل وقوع سیل اخیر خبر داد و اظهار داشت: قوه قضائیه آماده هرگونه همکاری درباره پاک‌سازی مسیل‌ها است و خوشبختانه ریاست قوه قضائیه با قدرت و حساسیت ویژه، موضوع را پیگیری می کنند و به سازمان بازرسی تکلیف شده که به دور از فضای هیجانی عملکرد دستگاه های مرتبط در مواجهه با سیل بررسی شود که  این موضوع هم معطوف به یک مسئول یا مقطع زمانی خاص نیست  و عملکرد همه مسئولانی که در این عرصه، مسئولیتی در هر دوره زمانی داشته‌اند، توسط سازمان مورد بررسی قرار می‌گیرد .


وی با اشاره به نقش مجلس در کاهش خسارت ناشی از سیل گفت: مجلس نیز در حال حاضر پای‌کار است و می‌تواند به لحاظ قانون‌گذاری به دستگاه‌های مسئول کمک کند. هم اکنون نیز فضای خوبی فراهم‌شده و می‌طلبد که همه با همکاری یکدیگر مشکلات را از سر راه برداریم .

همچنین در این بازدید "سید حسن رضوی" مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران با ارائه توضیحاتی در خصوص نقش سدهای تامین کننده آب تهران بخصوص سد امیرکبیر و لتیان در مهارسیلاب اخیر گفت: در سد امیرکبیر و لتیان، اگر اقدامات به‌موقع و پیش‌بینی‌های لازم صورت نمی گرفت باعث آب‌گرفتگی بخش‌های پایین‌دست می شد که خوشبختانه تدابیر لازم اتخاذ و سیلاب ها در استان به خوبی مدیریت شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران با اشاره به تجاوزات زیاد به اراضی حریم و بستر رودخانه های استان تهران مانند رودخانه آهار، لواسان، جاجرود و کرج گفت: اگرچه از سال ۹۱ اقدامات خوبی در خصوص تخریب ساخت‌وسازهای غیرمجاز در بستر رودخانه‌ها صورت گرفته ‌اما این فعالیت ها کافی نیست و عزم ملی می‌طلبد، لذا از قوه قضاییه می‌خواهیم که کمک کند تا بتوانیم آزادسازی بستر رودخانه‌ها را با قدرت پیگیری کنیم .

در ادامه این بازدید، رئیس سازمان بازرسی کل کشور از پروژه های تامین انتقال آب در شرق استان تهران بازدید به عمل آورد .

لینک اصل خبر در سایت شرکت سهامی مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران

    منبع خبر

    شرکت سهامی مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران

    شرکت سهامی مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران

    شرکت سهامی مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران یک شرکت در شهر تهران می باشد

      نظرات