نگاه ویژه به مناطق الحاقی؛ راهبُرد محوری مدیریت شهری

تنها با قدم زدن در گوشه و کنار شهر است که می‌توان نقشه شهری پاک و زیبا را در ذهن خود مجسم کرد. زندگی در ساری یا همان شهر بهارنارنج معروف، عطروطعم خاص خود را دارد. کمی آن‌سوتر از بازار بزرگ میوه در کمربندی ساری و هر چه به نواحی شمالی شهر پیش می‌رویم، گویا نگاه‌های مردم هم‌رنگ و بوی دیگری دارد. خیابان‌های شرف‌آباد و قُرُق در این سال‌ها شاهد حضور بیشتری از مسئولین شهری است. همین روزهای گذشته بود که بازهم و این بار سرپرست شهردار ساری عبدالحمید فرزانه به همراه تعداد زیادی از مدیران پای در خیابان‌ها و برخی کوچه‌های این دو روستای الحاقی گذاشتند و ضمن گپ و گفت‌وگو با شهروندان این مناطق، به بررسی وضعیت خدمات‌دهی مدیریت شهری در این نقاط پرداختند.

زیباسازی، کاشت نهال و توجه ویژه به جلوه‌های بصری در مناطق الحاقی

شاید وقتی حرف از توسعه شهری به میان آید، اولین انگاره‌های ذهنی از یک شهر توسعه‌یافته، ویژگی‌های سیما و فضاسازی محیطی و شهری آن باشد. مناطق و روستاهای الحاقی که سال‌ها گَرد عدم برخورداری از امکانات کافی را در خود دیده بودند با جدیت و حمیت شهردار سابق ساری به پیکره شهر افزوده شدند و ازآن‌پس روزنه‌های امید و پویایی در دل و ذهن مردم آن مناطق گشوده شد. از ابتدای سال تابه‌حال ۱۲۰ اصله نهال در پیاده‌روهای خیابان‌های شرف‌آباد کاشته شد. این یعنی هدیه سرسبزی و طراوت به مردم آن مناطق شهر؛ ۵۱ عدد تیر روشنایی به طول ۱۳۰۰ متر در خیابان‌های تازه‌آباد نصب شد این یعنی هدیه روشنایی و مهر به مردم آن بخش شهر و اجرای عملیات رنگ‌آمیزی و طراحی دیوارهای قسمت‌هایی از منطقه شرف‌آباد و قُرُق و این هم یعنی هدیه دیگری به مردم خوش‌طینت آن مناطق؛ البته این‌ها هدیه نیستند بلکه تنها بخش کوچکی از وظایف شهرداری در قبال شهروندان می‌باشند همان شهروندانی که هم گام و همدل با مدیریت شهری و صبورانه برای ساختن شهری آباد و توسعه‌یافته در تلاش و تکاپو هستند.

بازدیدهای میدانی، نگاه عملیاتی و پیشرفت هماهنگ همه نقاط شهری

بهترین راه ارتباط و تعامل با شهروندان به‌خصوص در مناطق الحاقی، حضور در کنار آن‌ها و شنیدن دغدغه‌ها و حرف‌های آنان است. درددل هایی که با ادبیاتی از جنس اعتماد و مشارکت همراه است. شهروندان ساروی همواره نشان دادند که در هنگامه‌های سازندگی و تلاش، با روحیه‌ای آکنده از صفا و صمیمیت یارو یاور مدیریت شهری خود هستند، و مدیریت شهری هم در راستای انجام وظایف خود مجدانه و غیورانه پای در مسیر پرفرازونشیب ارائه خدمات مطلوب به شهروندان می‌گذارد و آنان را ولی‌نعمتان خود می‌داند. دور بازدیدهای میدانی این روزها تندتر شده است و مدیریت شهری با نگاهی هدفمند و راهبردی سعی می‌کند، روند اجرایی پروژه‌ها و طرح‌های عمرانی و فرهنگی و اجتماعی را برای همه نقاط شهر و همه گروه‌های جمعیتی در نظر بگیرد. نمونه باغ بانوان است که با فضایی کاملاً آرام و دل‌نشین، متناسب با نیازها و مطالبات بانوان فهیم شهر طراحی و در حال اجراست. و یا احداث چندین پارک و فضای سبز در برخی از نقاط کمتر توسعه‌یافته شهر برای هماهنگ نمودن و مناسب‌سازی خدمات شهری.

ساری؛ شهری توسعه‌یافته با همت مسئولین شهری و مشارکت و همدلی شهروندان

در یک نظر کلی و در سال‌های اخیر چرخ توسعه شهر با شتابی زیاد و البته باورنکردنی همراه بوده است از تغییر و اصلاح بافت شهری و افزایش فضاهای فرهنگی و اجتماعی همچون ساخت پارک‌های محله‌ای یا بوستان‌هایی همچون ولایت، ملل که در داخل آن‌ها برای همه گروه‌های جمعیتی از کودکان گرفته تا سالمندان و بانوان و توان‌خواهان و... امکانات و تجهیزات رفاهی و فرهنگی وجود دارد  و یا پروژه‌های عمرانی و فنی همچون روگذرها، میان گذرها و زیرگذرهای پی‌درپی که برای انضباط در حمل‌ونقل داخل شهری و کاهش بار ترافیکی و روان سازی آن طراحی و انجام‌شده‌اند، و یا سراهای تداوم و گرم‌خانه‌ها که به‌منظور بهبود وضعیت فرهنگی و اجتماعی و افزایش آگاهی‌های همگانی درروند برنامه‌ریزی‌های شهری انجام‌شده‌اند و یا ساماندهی وضعیت کسب‌وکار شهری از طریق ایجاد بازارهای هفتگی و محله‌ای و در آینده‌ای نزدیک ایجاد بازار شب و یا نظم‌بخشی به وضعیت حمل‌ونقل مسافری شهر از طریق ارائه خدمات مناسب به وسایل حمل‌ونقل و رانندگان و در نظر گرفتن خدمات رفاهی برای آنان و همچنین ارائه دستگاه کارت‌خوان به تاکسی‌های درون‌شهری و بسیاری از خدمات دیگر تنها نمونه‌های کوچکی از فعالیت‌های مدیریت شهری در بهبود وضعیت شهرمان ساری است.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری ساری

    منبع خبر

    شهرداری ساری

    شهرداری ساری

    شهرداری ساری یک شهرداری در شهر ساری می باشد

      نظرات