در غرب مشهد نباید صنایع جدیدی شکل بگیرد

قائم مقام شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی با اشاره به اینکه در غرب مشهد نباید صنایع جدیدی شکل گیرد، عنوان کرد: از سال‌ ۶۲ به بعد ممنوعیت تاسیس صنایع جدید در غرب مشهد تصویب شد و هم اکنون ما معتقد هستیم که نباید صنعت جدیدی در این منطقه شکل گیرد و صنایع موجود این منطقه باید از سیستم‌ها تصفیه فاضلاب استفاده کنند. اما در سایر نقاط استان باتوجه به ارزش افزود صنعت و نیز با تاکید بر صنایع کم آب طلب و صنایع پاک، صنایع در حال توسعه هستند.

علیرضا طاهری با گرامیداشت هفته صرفه جویی در مصرف آب در جمع خبرنگاران گفت: به طور مثال یکی از کارخانه‌های استان با تخصیص ۲.۵ لیتر آب ۳۰۰ نفر ایجاد اشتغال کرده است در حالی که یک چاه کشاورزی با ۱.۵ لیتر آب دست کم حدود ۱۰ نفر ایجاد اشتغال می‌کند با این حال با ایجاد تعادل منابع و مصارف حداکثر استفاده اقتصادی را باید داشته باشیم که ایده آل ترین آن‌ها صنایع کم آب طلب و پاک است.

قائم مقام شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: باتوجه به گران‌بها بودن آب شرب و کسری مخازن باید الویت تمام جامعه صرفه‌جویی و کم مصرف کردن باشد.

وی ادامه داد: میزان آبی که در استان از طبیعت می‌توان بدست آورد، ۳هزار۴۶۶ میلیون متر مکعب است و از طرفی مصرف ما در بخش کشاورزی، شرب و بهداشت، صنعت و خدمات جمعا ۵۴۸۷ میلیون متر مکعب است به عبارتی می‌توان گفت میزان برداشت ما بیش از مقداری آبی ورودی از طبیعت بوده لذا این موضوع باعث کسری مخزن‌ سدها می‌شود.

قائم مقام شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی وی با اشاره به اینکه صرفه‌جویی درست مصرف کردن نیست، عنوان کرد: باتوجه به وضعیت برداشت‌های امروزه در حوزه منابع آب صرفه‌جویی درست مصرف کردن نیست بلکه کم مصرف کردن در تمامی بخش‌های مصارف آب است.

طاهری با اشاره به اینکه کسری مخزن متوسط دراز مدت استان ۱۰۷۵ میلیون متر مکعب است، عنوان کرد: درحالی که منابع آب زیرزمینی ما تجدید پذیر نیستند از زمان حفره اولین چاه آب در سال ۱۳۴۸ تا به امروز میزان مصرف آب از منابع زیر زمینی در حدود ۳۰ میلیارد متر مکعب است لذا صرفه جویی و کم مصرف کردن در تمامی بخش‌ها در استانی خشک مانند خراسان رضوی باید یکی از الویت‌ها تمامی قشرهای جامعه باشد.

وی تاکید کرد: باتوجه به املاح موجود در آب‌های طبیعت، آب شرب باید از استاندارد‌های زیادی برخوردار باشد لذا آب مورد نیاز شرب‌وبهداشت از کیفیت بالایی برخوردار است. با وجود ارزشمند بودن آب شرب‌وبهداشت تمامی مردم باید به طور جد صرفه‌جویی و کم مصرف کردن بخصوص در فصول گرم سال در نظر داشته باشند.

قائم مقام شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی با بیان اینکه وارد تر سالی نشده‌ایم، خاطرنشان کرد: باوجود بارش‌های نسبتا خوب در سال جاری در ذهن مردم موضوع بازگشت ترسالی نقش بسته است اما با افزایش بارش‌ها در یک سال نمی‌توان گفت که ترسالی‌ها بازگشته است بلکه باید روند افزایش بارش‌ها در طی چند سال ادامه داشته باشد و پس از برسی‌های هیدرولوژی بتوان گفت که وارد ترسالی شده‌ایم.

وی ادامه داد: سال آبی گذشته در کل استان ۱۱۸میلی‌متر بارندگی داشته‌ایم در سال جاری تاکنون ۲۹۳میلی‌متر بارش داریم لذا با وجود این آمار می‌توان گفت سال آبی جاری به نسبت سال جاری گذشته تر سال‌تر است اما در دراز مدت نمی‌توان گفت که وارد تر سالی شده‌ایم.

طاهری در خصوص طرح همیاران آب عنوان کرد: باوجود به کارگیری تمامی دستگاه‌های استان توسط استاندار محترم در طرح همیاران آب به امید خدا در سال ۱۴۰۵ کسری مخازن آب بدون اینکه به اقتصاد و معیشت مردم آسیبی برسد به صفر خواهد رسید و از طرفی با توجه به نیاز روز افزون جامعه به آب، باید نیاز آب به وسیله طرح‌های انتقال آب از خارج حوزه مانند طرح انتقال آب دریای‌ی عمان به استان‌های شرقی تامین شود.

وی با اشاره به اینکه در سال ۸۷ آمار مصرف آب بخش کشاورزی ۹۲ درصد بوده است، خاطرنشان کرد: با گذشت ۱۱ سال هم‌اکنون میزان مصرف آب در بخش کشاورزی ۸۵ درصد است که این خود پیشرفتی ارزشمند محسوب می‌شود.

قائم مقام شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی با اشاره به اینکه میزان چاه‌های غیرمجاز و اضافه برداشت‌های چاه‌های مجاز ۸۵میلیون مترمکعب است، بیان کرد: از سال ۹۲ تا کنون ۷هزار۴۴۴حلقه چاه غیر مجاز، در سال ۹۷، ۲هزار ۵۰ چاه غیر مجاز و در سال جاری تاکنون ۳۴۱ حلقه چاه مسدود شده است.

لینک اصل خبر در سایت شركت آب منطقه‌ای خراسان رضوی

    منبع خبر

    شركت آب منطقه‌ای خراسان رضوی

    شركت آب منطقه‌ای خراسان رضوی یک سازمان دولتی می باشد

      نظرات