تسهیلگران هیچگونه منفعتی در محلات بازآفرینی ...
![تسهیلگران هیچگونه منفعتی در محلات بازآفرینی نداشته باشند تسهیلگران هیچگونه منفعتی در محلات بازآفرینی نداشته باشند](https://shora.mashhad.ir//parameters/mashhad/modules/cdk/upload/content/news/177549/resized_indexjpg.jpg)
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس، کاوه حاج علیاکبری، مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران در نشست با مدیران شهری شهرداری مشهد با بیان اینکه بازآفرینی شهری حدود ۵ سال است که در ادبیات شهری قرار گرفته است، اظهارکرد: تصور اشتباهی وجود دارد که یک سری از دوره های ورود در بافت فرسوده و ناکارآمد شهری را میتوان جایگزین هم نمود.
وی با بیان اینکه این دورهها ارتباط پیوستهای باهم دارند و یکدیگر را پوشش میدهند، گفت: هرکدام از آنها در مکان و زمان خود میتوانند اصالت داشته باشند و کارایی منحصری بروز دهند.
حاج علیاکبری تصریح کرد: در دنیا هیج تعریف همسان و قابل تعمیمی از بازآفرینی وجود ندارد و متناسب با نگاه به موضوع میتواند تعریف مختلفی داشته باشند.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران افزود: بازآفرینی بخشی از سیاست شهری است و سیاست شهری نیز در چارچوب سیاست عمومی تعریف میشود.
حاج علیاکبری با بیان اینکه در فرآیند بازآفرینی ویژگی های مدنظرمان را باید شناسایی کنیم و براساس آن به تعریف واحدی دست یابیم، گفت: بازآفرینی چند ویژگی مشخص دارد که جریان مداخله و مداخلهمحوری بعنوان نخستین ویژگی شناخته میشود.
وی خاطرنشان کرد: دومین موضوع، زمینه است؛ محدودههایی که در ویژگی ها و شرایط باهم اشتراک دارند ولی ماهیت آنها مختلف است.
حاج علیاکبری با تاکید بر اینکه در سیاست بازآفرینی باید یکپارچگی داشته باشیم، اظهارکرد: تمامی جنبهها باید به شکل متوازن مورد توجه قرار گیرند و کلیت آن را هم باور داشته باشیم که خود را در ۲ سطح فضایی و سیاستی نشان میدهند.
وی تصریح کرد: مشهدمقدس دارای بافت های مختلفی اعم از تاریخی، فرهنگی، زیارتی و ... است که فرسودگی و ناکارآمدی در آنها مشترک بوده ولی هر محله ویژگی خاص خود را دارد و نمیتوان برنامه های یکسانی برای همه آنها تبیین کرد.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران با اشاره به مقوله اعتماد در فرآیند بهسازی و بازآفرینی گفت: اقدامات تسکینی و التیامبخش میتوانند جنبه اعتمادساز داشته باشند و در شرایط کنونی هم میتوانیم با اقداماتی، رضایتمندی ساکنان از محیط زندگیشان را بیشتر کنیم و کیفیت زندگی آنها نیز ارتقاء یابد.
حاج علیاکبری اقدامات مورد نیاز در حوزه بازآفرینی را به ۳ دسته کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت تقسیم کرد و افزود: این اقدامات متناسب با نقش و کارکرد، هرکدام میتوانند به موازات هم انجام شوند.
گروه های تسهیلگری دیگر محورهای سخنان حاج علیاکبری در این نشست بود و گفت: حضور مردم در فرآیند ساختوساز محلات هدف بازآفرینی نیازمند یک حلقه واسط است که تسهیلگران این نقش را ایفا میکنند؛ تسهیلگر میتواند نسبت به ایجاد جریان گفتگو اقدام کند و با تعریف مزایا و مسائل مربوط به نوسازی، ساکنان را نسبت به مشارکت تشویق نماید.
وی اظهارکرد: نظرات و خواسته ها و مطالبات ساکنان محلات را باید اخذ کنیم چراکه با این کار بخش عمدهای از مسیر برای ما مشخص میشود و میتوانیم بر مبنای آنها هدفگذاری کنیم.
حاج علیاکبری با اشاره به لزوم نقشآفرینی تمامی دستگاه های ذینفوذ در شهر برای امر بازآفرینی، گفت: در همین راستا ستاد بازآفرینی شهری با محوریت شهرداری شکل گیرد تا با محوریت شهرداری بتوان دستگاه های مختلف شهری را دور هم جمع کرد.
وی در بخش پایانی تاکید کرد: کنشگران و تسهیلگران زمانی در فرآیند بازآفرینی هر محله موفق میشوند که هیچگونه نقش و منفعت مستقیمی در آن نداشته باشند چراکه اولین شرط اعتماد مردم در جریان نوسازی، عدم دخالت و نبود رابطه مالی میان ساکنان و متولیان ساخت و ساز با دفتر تسهیلگری است.
نظرات