حضور معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای زنجان در گفتگوی...
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان، مهندس افشاری، معاون حفاظت و بهره برداری این شرکت بمناسبت هفته صرفه جویی در مصرف آب و روز مدیریت مصرف آب و انرژی ،افکار عمومی و رسانه در برنامه گفتگوی ویژه خبری حضور یافت و به سئوالات مجری برنامه پاسخ داد.افشاری، با اشاره به بارندگی های فروردین و اردیبهشت، که در نیم قرن اخیر بی سابقه بوده است،عنوان داشت: با این همه بارش و نزولات آسمانی ما شاهد افت شدید سفره های آب زیرزمینی هستیم،بطوریکه از ۷ دشت استان ۶ دشت در حالت بحرانی قرار دارند و روند مصرف بیش از میزان آب وارده به سفره های آب زیرزمینی است و این موضوع می تواند ذخائر آبی استراتژیک را با بحران جدی روبرو کند.
وی به تامین بخشی از آب شرب شهر زنجان از سد تهم اشاره کرد و عنوان داشت:سال گذشته ورودی سدتهم حدود ۱۳ میلیون متر مکعب بود که امسال این رقم به ۴۱ میلیون متر مکعب رسیده که ۲۱ درصد افزایش را نشان میدهد.
افشاری گفت:سدگلابر، سال قبل ۵ میلیون متر مکعب ورودی داشت که امسال به حدود ۱۹ میلیون متر مکعب رسیده و سد کینه ورس نیز که با تدابیر اندیشیده شده از سوی مدیرعامل و همکاران شرکت آب منطقه ای زنجان ، از طریق تخلیه آب از دریچه تحتانی، سیلاب حاصله از بارندگی های سال جدید کنترل گردیدودر حال حاضر، مخزن این سد پر است و حقابه کشاورزان پایین دست نیز به زمینهای زراعی آنها تزریق می شود.
وی گفت: سد تالوار در سال گذشته ۲۸ میلیون مترمکعب ورودی داشت که امسال به خواست خدا، این رقم به ۱۷۰ میلیون مترمکعب یعنی حدود ۵ برابر، رسیده است.
معاون حفاظت و بهر ه برداری شرکت آب منطقه ای زنجان افزود: در مجموع در این استان سالیانه حدود ۷۷ سانتی متر سطح تراز آب های زیرزمینی پایین می رود و اگر درست مصرف کردن را در برنامه های کشاورزان و بهره برداران قرار ندهیم، در آینده حتی آبی برای شرب هم در این مناطق نخواهیم داشت.
وی با اشاره به آمار چاههای غیرمجاز در استان گفت:در مجموع ۱۴ هزار و ۴۶ حلقه چاه مجاز و ۶ هزارو ۶۳۷ حلقه چاه غیرمجاز در استان وجود دارد که از سال ۹۰ برخورد با متخلفین آبی شروع شده و تا پایان سال ۹۷ حدود ۳ هزارو ۶۷۰ حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده و تعداد ۵۰۰ حلقه چاه فعال فاقد پروانه و مابقی جدیدالحفر می باشند.
افشاری گفت: ۲ هزار و ۱۱۱ حلقه چاه مجهز به کنتور هوشمند شده است و با افزایش ۱۳ اکیپ گشت و نظارت و فعال سازی سامانه ثبت تخلفات منابع آب در استان،سعی خواهیم کرد که با تماسهای تلفنی صورت گرفته از سوی مردم ،با تخلفات برخورد نمائیم.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای زنجان، با به همراه کردن ذینفعان با مراجع حاکمیتی آب اشاره کرد و گفت: برخی از بهره برداران و کشاورزان در خصوص پر کردن چاههای غیرمجاز و جلوگیری از اضافه برداشت ها در برابر همکاران این شرکت و مسئولین امر قرار می گیرندو این نشان دهنده آن است که توجیه نشده اند و مبلغین و ائمه محترم جماعات استان می توانند در درک و فهم بهتر مدیریت بحران آب،کمک شایانی نمایند.
لینک اصل خبر در سایت شركت آب منطقهای زنجان
نظرات