منشور حقوق شهرنشینی هفته آینده رونمایی خواهد شد

منشور حقوق شهرنشینی هفته آینده رونمایی خواهد شد

منشور حقوق شهرنشینی هفته آینده رونمایی خواهد شد

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس، محمدرضا حیدری در آغاز شصت و چهارمین جلسه علنی شورا با تبریک ایام پرخیر و برکت دهه کرامت، اظهارکرد: برنامه های متنوعی برای گرامیداشت این دهه فرخنده از سوی تمامی دستگاه‌ها پیش‌بینی شده و در عین حال فرصت مناسبی است تا ضمن ایجاد فضای فراگیر معنوی، بانشاط و سرشار از سرور و شادمانی، در زمینه شناخت و معرفی ظرفیت های انسانی و زیربنایی مشهد به میهمانان شهر نیز در این ایام اقدام شود و لحظاتی خاطره‌انگیز برای تمامی زائران و مجاوران و گردشگران ثبت و به یادگار بماند.

وی در ادامه به سبقه و پیشینه برگزاری و گرامیداشت این ایام، ولادت حضرت معصومه(س) تا ولادت امام‌رضا(ع) در طول تاریخ اشاره کرد و گفت: براساس آمار، ۱۴۰ وقف‌نامه برای برگزاری جشن و سرور ویژه این ایام در مرکز اسناد آستان قدس رضوی وجود دارد که نشان از توجه ویژه پیشینیان ما به چنین مناسبت‌هایی بوده و به صراحت و روشنی موضوع برگزاری مراسم جشن و سرور در آنها قید شده است.

حیدری افزود: این آمار نشان دهنده اهمیت خاص بزرگداشت ایام ولادت حضرت معصومه(س) تا امام رضا(ع) در فرهنگ مردم مشهد، مجاوران و حتی کسانی که خارج از این شهر زندگی می‌کنند، دارد که حال با ابتکاری به «دهه» تبدیل شده است.

وی خاطرنشان کرد: فارغ از موارد مهم و ضروری که در بالا به آن اشاره شد، حوزه معرفت‌شناسی نسبت به فرهنگ رضوی نیز باید به شکل ویژه‌ای مورد توجه قرار گیرد چراکه بعنوان مسئولیتی، متوجه همه ماست.

رئیس شورای شهر مشهد با بیان اینکه توجه ویژه به فرهنگ رضوی را بارها در صحبت‌های خود مورد تاکید قرارداده‌ایم و مدیریت شهری نیز سعی کرده توجه همگان را به آن جلب کند، گفت: امام‌رضا(ع) بعنوان امام مهربانی‌ها، گفتگو، رواداری، بزرگواری و بخشش شناخته می‌شود و برگزاری مناظرات علمی در بین عالمان کلامی زمان خود را میتوان شاخص‌ترین رویکرد و نگاه امام دانست.

حیدری با اشاره به مستنداتی که بیانگر برگزاری ۷ مناظره در حضور امام‌رضا(ع) است، خاطرنشان کرد: این احتجاجات علمی با بزرگان و عالمان ادیان مختلف حاکی از توجه امام(ع) به اصل گفتگو و متقاعدسازی و تبیین اندیشه های ناب اسلامی است؛ امام‌رضا(ع) را میتوان طلایه‌دار مذهب تشیع در عرصه احتجاجات علمی دانست که امروز از آن با عنوان کرسی های آزاداندیشی یاد می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه مشهد را، در میان ادیان و فرق مذاهب مختلف و اندیشه های درون جامعه، باید به شهر گفتگو در جهان و اسلام تبدیل کنیم، گفت: مشهد متعلق به امام‌رضا(ع) است و لذا رواداری در عمل باید بیشترین نمود و بروز را در این شهر داشته باشد.

حیدری در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اتمام مراحل تدوین منشور حقوق شهرنشینی، اظهارکرد: تحقق این مهم را بعنوان یکی از اقدامات ارزشمند شورای پنجم و بویژه کمیسیون حقوقی شورا میتوان نام برد که به برکت ایام پیش‌رو، در دهه کرامت و روز شنبه هفته آینده شاهد رونمایی آن خواهیم بود.

حیدری در ادامه صحبت های خود پیرامون منشور حقوق شهروندی، گفت: شهر متعلق به تمامی مردم است و حتی محدود به نسل کنونی نیز نمی‌شود؛ ما در مقابل آیندگان نیز مسئول هستیم و استفاده از منابع کمیاب شهر همچون مسائل زیست محیطی و همچنین زیرساخت های شهری، شفافیت، مشارکت مردمی در فرآیند تصمیم‌سازی، حقوق و تکالیف متقابل شهر و شهروندان و ... را مورد توجه قراردهیم که خوشبختانه در منشور قید شده است.

حیدری با اشاره به سالروز ولادت امام‌رضا(ع) که از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی بعنوان روز «گفتگو و تعامل سازنده با جهان» تعریف شده است، اظهارکرد: این روز به مناسبت تصویب برجام نامگذاری شده است؛ بدون شک خروج یکسویه آمریکا از این توافق چندجانبه، رویکرد و نگاه گفتگوی سازنده با جهان را نمی‌تواند زیر سوال ببرد و همچنان باید به آن تداوم بخشید و در فضای اجتماعی و فرهنگی و سیاسی نیز خود نیز دنبال کنیم.

رئیس شورای شهر مشهد در ادامه با بزرگداشت روز عفاف و حجاب و سالروز شهادت جمعی از هموطنان ما در مسجد گوهرشاد، در پی اعتراض به سیاست اجباری کشف حجاب و تغییر لباس، تصریح کرد: این حادثه سرآغاز مبارزات مردمی با سیاست‌های غرب‌گرایانه رضاخان بود و حرکتی ضداستبدادی و آزادی‌خواهانه از شهر مشهد آغاز شد.

روز جهانی بدون پلاستیک دیگر مناسبت هفته جاری بود که حیدری در شصت و چهارمین جلسه علنی شورای شهر مشهد به آن اشاره کرد و گفت: توجه به این حوزه و فرهنگسازی عمومی برای عدم استفاده از پلاستیک در جامعه ما مغفول مانده است؛ شهرداری مشهد میتواند در این زمینه پیش قدم شود، با حذف پلاستیک از فروشگاه های عرضه محصولات تحت مدیریت خود، گام نخست را بردارد.

حیدری تصریح کرد: براساس آمارها، ۷ درصد از پسماندهای شهر، پلاستیک است و روزانه ۳۵۰۰ تن پلاستیک مصرف می‌شود که تجزیه آنها یکصد سال زمان نیاز دارد؛ این آمار بیانگر وقوع فاجعه‌ای زیست محیطی است و متاسفانه به دلیل وجود مواد اولیه پتروشیمی فراوان، پلاستیک به راحتی و با قیمت ارزان تولید و در اختیار مردم قرار میگیرد.

وی افزود: اگر هر کدام از خانوارهای مشهدی تصمیم بگیرند روزانه یک پلاستیک را از مدار و چرخه تعاملات خود خارج کنند، اقدام بزرگی انجام خواهد شد و می‌تواند کمک شایانی به حفاظت از محیط زیست و سلامت جامعه کند.

رئیس شورای شهر مشهد خاطرنشان کرد: در جهت فرهنگسازی به منظور کاهش استفاده از پلاستیک، شهرداری میتواند پویش های مختلفی با این محور راه‌اندازی کند و از طریق اطلاع‌رسانی عمومی در جهت حفاظت از محیط زیست گام بردارد.

حیدری در ادامه به آغاز عملیات اجرایی یک پروژه عمرانی در هر ماه اشاره کرد و افزود: این پروژه‌ها در تمام حوزه های جغرافیای شهر مشهد پراکنده شده و روند اجرایی آن نیز با قوت لازم در حال اجراست که براساس زمان‌بندی مشخص پیش‌ می‌روند.

وی با بیان اینکه این فعالیت‌ها و تلاش‌ها بدون شک از دید مردم پنهان نمی‌ماند، اظهارکرد: در عین حال، اطلاع‌رسانی امری واجب و ضروری است تا مردم در جریان تلاش های مدیریت شهری، در این شرایط سخت اقتصادی و فضایی که تامین به منابع مالی با دشوری همراه است، قرار گیرند.

حیدری گفت: از حوزه مدیریت شهری مشهد، اعم از شورای شهر و شهرداری توقع داریم که با بهره‌گیری از روش‌ها و ابزارهای نوین نسبت به اطلاع‌رسانی این اقدامات گام بردارند.

رئیس شورای شهر مشهد خاطرنشان کرد: علاوه بر فعالیت‌های عمرانی، اقداماتی در زمینه بحث های نرم‌افزاری و شفافیت و هوشمندسازی نیز در حال اتفاق افتادن است و منطقه ۱۲ شهرداری مشهد بعنوان اولین منطقه شهری در قالب شهرداری الکترونیک به زودی فعالیت خواهد کرد.

حیدری گفت: هوشمندسازی مناطق اقدامی کاملا بدیع و بی نظیر در کشور است و امیدواریم با همراهی همه دستگاه‌ها و مردم این اتفاق مبارک رخ دهد و حضور شهروندان در شهرداری به حداقل ممکن برسد تا بدین ترتیب دغدغه های بسیاری از شهروندان برطرف شود.

رئیس شورای شهر مشهد خاطرنشان کرد: سامانه هایی در تمامی مناطق شهرداری فعال شده و در حال رصد کردن رفتار مدیران و کارشناسان شهرداری در نحوه پاسخگویی به مردم، به لحاظ زمان‌بندی و مطلوبیت و پاسخگویی است؛ این آمار، داده های ارزشمندی است که مردم باید از آنها مطلع باشند و در جریان آنها قرار گیرند.

حیدری افزود: فرایند هوشمندسازی در حوزه‌های دیگر نیز در حال شکل گرفتن بوده و اقدامات ارزشمندی نیز انجام شده است.

لینک اصل خبر در سایت شورای شهر مشهد

    منبع خبر

    شورای شهر مشهد

    شورای شهر مشهد یک شورای شهر در شهر مشهد می باشد

      نظرات