به گفته رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین، این سازمان بیش از 15 سال است که به حوزههای فرهنگی، هنری و اجتماعی ورود کرده و در این زمینه فعالیتهای تخصصی بسیاری انجام داده که اثربخشی اجتماعی خوبی به همراه داشته است.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین؛ با توجه به فعالیتهای مستمر فرهنگی و هنری سازمان و به منظور گسترش این فعالیتها نشستی با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین برگزار شد و در آن مقرر گردید، کارگروه مشترکی میان سازمان و این اداره کل با مشارکت دستگاههای دیگر تشکیل شود تا فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی به صورت تخصصی و حرفهای پیگیری و اجرایی شود.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین در این نشست با بیان این که کمیسیون فرهنگ و هنر از کمیسیونهای فعال سازمان است، اظهار کرد: در سازمان برای انجام برنامههای فرهنگی و اجتماعی تلاشهای زیادی صورت گرفته و توانستهایم جایگاه اجتماعی سازمان را در حوزههای مذهبی و فرهنگی پررنگ کنیم.
سید کاظم مجابی با بیان این که توجه به مباحث فرهنگی و مذهبی ضرورتی اجتناب ناپذیر است، تصریح کرد: بر این باور هستیم که این مباحث در پیشبرد کارهای تخصصی بسیار اثرگذار هستند که با توجه به اهمیت مباحث دینی و مذهبی این موضوع را سرلوحه قراردادیم که به صورت بخشنامه نیز به اعضاء ابلاغ شده است.
او با تاکید بر این که ورود به مباحث مذهبی، تعهد و اخلاق حرفهای در سازمان امری الزامی نهادینه شده است، افزود: برگزاری مراسم شب هفتم سالار شهیدان، برگزاری محفل زیارت عاشورا از جمله برنامههای فرهنگی سازمان بودهاند که همواره استقبال خوب اعضا را همراه داشته است.
این مسوول با بیان این که برخی ابداعهای فرهنگی استان به سطح ملی گسترش یافته، خاطرنشان کرد: برخی موارد تخصصی و فرهنگی که در سطح سازمانهای نظام مهندسی ساختمانهای کشور شاهد آن هستیم، خاستگاه آن قزوین بوده که از جمله آنها میتوان به کمیسیون فرهنگ و هنر و کمیسیون بانوان اشاره کرد.
مجابی با تاکید براین که در حوزه حقوق شهروندی که زیر مجموعه مباحث فرهنگی است باید اقدامهای زیادی صورت گیرد؛ اضافه کرد: متاسفانه خدماتی که سازمان ارایه میدهد، مستقیم با بهره بردار در ارتباط نیست و به طور معمول سازمان با سرمایه گذار در ارتباط است، یعنی عدهای به عنوان سازنده از خدمات سازمان استفاده میکنند و ساختمانی را میسازند و آن را به بهرهبردار واگذار میکنند. متاسفانه این واسطهها، خدمات مهندسی را برای بهرهبردار به صراحت تبیین نمیکنند از این رو بهرهبرداران از خدمات سازمان اطلاع ندارند.
او با بیان این که خدمات سازمان نظام مهندسی ساختمان باید برای بهرهبرداران تعریف شود، ابراز کرد: در حوزه خدمات ساختمان وقتی موضوع خدمات مهندسی مطرح میشود، اغلب شاهد هستیم که به نظر میرسد، جایگاه و خاستگاهی ندارد و افراد معتقد هستنند که این گونه خدمات هزینه است در حالی که این گونه نیست.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین ادامه داد: چنانچه در حوزه صنعت ساختمان نارضایتی وجو دارد، به واسطه عدم اجرای کامل قوانین و عدم حضور کامل مهندسان در این حوزه است، اما بهرهبرداران این نواقص را از جانب سازمان میبینند، ما نیز به منظور آگاهی بخشی به بهرهبرداران، دفتر مشاوره شهروندان را راهاندازی کردیم تا با آنها ارتباط مستقیم ایجاد کنیم.
مجابی با اشاره به وجود بانک اطلاعاتی از ساختمانها در سازمان نظام مهندسی ساختمان عنوان کرد: این بانک اطلاعاتی در ارایه طراحی و معرفی عوامل اجرایی حوزه ساخت ساختمان بسیار مفید است و بهرهبرداران میتوانند برای اطلاع از جزییات ساختمان از این ظرفیت استفاده کنند.
او اضافه کرد: متاسفانه در زمان بهرهبرداری از ساختمانها، شاهد وقوع اتفاقهای ناگوار هستیم. از این رو لازم است به شهروندان و بهرهبرداران ساختمانها خدمات مشاورهای ارایه شود تا با ساختمان استاندارد آشنا شوند.
این مسوول خاطرنشان کرد: در گذشته چنانچه بهرهبرداران در ساختمانها با مشکلی روبرو میشدند به سراغ معمار و سازنده آن میرفتند، اکنون با توجه به ارتقای دانش و تکنولوژی ساختمان مهندسان مختلفی به این حوزه ورود کردهاند و با تنوع موضوعهای ساخت روبرو هستیم. این بانک اطلاعاتی کمک میکند شهروندان پاسخ تمامی سوالهای خود در حوزه ساختمان را دریافت کنند.
مجابی با اشاره به تغییر سبک زندگی شهروندان عنوان کرد: در دنیای امروز اگرچه سبک سکونت از خانههای تک واحدی و ویلایی به آپارتمان نشینی تغییر یافته، ولی فرهنگ زندگی آپارتمان نشینی به خوبی پیاده سازی نشده و متاسفانه همواره شاهد هستیم در مجتمعهای مسکونی برای پرداخت هزینههای مشاعی ساختمانها مشکلاتی روی میدهد و حتی به مراجع قضایی ارجاع میشود. در این میان انتظار میرود برای ایجاد تعامل در میان ساکنان مجتمعهای مسکونی فرهنگسازیهایی صورت گیرد.
سازمان نظام مهندسی ساختمان در مباحث فرهنگی نگرش خوبی داشته است
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز دیدگاههای سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین را در زمینههای فرهنگی و انتشار فصلنامه تخصصی مثبت ارزیابی و بیان کرد: این سازمان اگرچه مجموعهای تخصصی است، خوشبختانه نگاه خوبی به حوزههای فرهنگی، هنری و اجتماعی دارد، البته موضوعاتی هست که میتواند زمینه مشترک این اداره کل و سازمان نظام مهندسی ساختمان باشد که در اسناد بالا دستی نیز به آن تاکید شده است.
اسماعیلی با بیان این که مقام معظم رهبری بر توجه به پیوستهای فرهنگی در تمامی حوزهها تاکید زیادی دارد، ولی این مهم مغفول مانده است، افزود: در سند مهندسی کشور که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است نیز بر توجه موضوعات فرهنگی تاکید شده و این مهم باید در جامعه به خوبی پیاده سازی شود.
او با بیان این که سازمان نظام مهندسی ساختمان در حوزه فرهنگی باید توجه به تغییر سبک زندگی را به عنون اصلی ترین موضوع فرهنگی خود مورد توجه قرار دهد، تصریح کرد: در سالهای گذشته موضوع سبک زندگی ایرانی و اسلامی بارها مطرح شده، ولی همچنان شاهد هستیم در معماری، مبلمان شهری و طراحیهای ساختمانها از مدلهای غیر ایرانی و غربی در ساختمان سازی استفاده میشود در حالی که این المانها امروزه در طراحیهای ما کاربرد ندارد و باید در کمیسیون فرهنگی بر روی این مباحث تامل شود که چرا به این سمت گام برداشتهایم.
این مسوول با بیان این که متاسفانه در کشور ما ابتدا تکنولوژی وارد میشود و سپس به دنبال فرهنگ سازی برای آن میرویم و این موجب ایجاد "تاخر فرهنگی" میشود و آسیبهایی به همراه دارد، بیان کرد: در زمینه فرهنگسازی برای آپارتمان نشینی اقدامهایی خوبی صورت نگرفته در زمینه حقوق شهروندی نیز شهروندان با حقوق خود آشنا نیستند، این موضوعها باید در دستور کار شورای فرهنگ عمومی استان قرار گیرند.
اسماعیلی خاطر نشان کرد: به منظور تقویت فعالیتهای فرهنگی باید سند توسعه فرهنگی استان تدوین و شاخصهای فرهنگی استان تبیین شود و همه در این چارچوب حرکت کنند، البته با تشکیل کارگروه فرهنگی جامع و مشترک با دستگاههای مختلف و استفاده ظرفیتهای انجمنها، میتوان گستردهتر در این زمینه ورود کرد.
او عنوان کرد: متاسفانه پروژه تالار شهر در 12 سال گذشته تنها 12 درصد پیشرفت فیزیکی داشته که اگر تکمیل شود میتواند نیازهای فرهنگی شهر را تامین کند.
این مسوول اضافه کرد: تکمیل پروژه تالار شهر قزوین یکصد میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که تامین آن در توان دولت نیست و دولت نمیتواند به تنهایی آن را تکمیل کند از این رو باید از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود که این مجموعه به اتمام برسد.
سازمان نظام مهندسی ساختمان تنها دستگاه نظارتی نیست
در ادامه این نشست ساعد معارفی، مدیر اداری و روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان در سخنانی با اشاره به این که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همواره با این سازمان تعامل خوبی داشته، اظهار کرد: به طور معمول اغلب شهروندان به سازمان نظام مهندسی ساختمان نگاه خدماتی دارند، ولی با رویکرد هیأت مدیرههای گذشته و فعلی و ورود آنها به حوزههای فرهنگی و اجتماعی با همکاری کمیسیون فرهنگ و هنر به طور میانگین هر ماه یک همایش فرهنگی و اجتماعی در سازمان برگزار شده که اثربخشی خوبی به همراه داشته است.
او با بیان این که سازمان نظام مهندسی ساختمان درحوزههای فرهنگی، اجتماعی به خوبی گام برداشته و امیدواریم بتوانیم با همکاری و حمایت بیشتر اداره کل فرهنگ و ارشاد فعالیتهای سازمان را در این حوزهها بیشتر کنیم، افزود: سازمان نظام مهندسی ساختمان در زمینه ارتباط با مردم باید گامهای بیشتری بردارد تا اعتماد مردمی به این سازمان تقویت شود، چراکه سازمان نظام مهندسی تنها سیستم نظارتی نیست و در زمینه خدماتی و مشاورهای نیز خدمات گستردهای ارایه میدهد و مردم به صورت رایگان میتوانند برای خرید و یا ساخت ساختمان از سازمان مشاوره بگیرند.
این مسوول در ادامه سخنانش با بیان این که فصلنامه مهندسی ساختمان حدود دو دهه است که به صورت مستمر توسط این سازمان به چاپ رسیده و مخاطبان زیادی دارد، بیان کرد: این فصلنامه از نشریههای شاخص کشور است، همچنین ویژهنامه مناسبتی بازتاب سازمان نیز در چندین شماره منتشر شده و در زمینه اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به شهروندان گامهای خوبی برداشته است.
معارفی با اشاره به موفقیتهای سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین در حوزه اطلاع رسانی عنوان کرد: این سازمان توانسته سه مرتبه متوالی در میان سازمانهای نظامهای مهندسی کشور رتبه اول روابط عمومیها و جایزه نخست روابط عمومی حرفهای را به خود اختصاص دهد.
او خاطر نشان کرد: با توجه به این که متولی اصلی مباحث فرهنگی و اجتماعی اداره کل ارشاد است، انتظار میرود با سازمان همکاری بیشتری داشته باشد و در صورت امکان کمیته یا کارگروه مشترکی میان سازمان و این اداره کل تشکیل شود که تعامل بیشتری بوجود آید و در حوزه اجتماعی ارتباط سازمان با مردم بیشتر شود به گونهای که مردم سازمان را مشاور و همراه خود بدانند.
سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین میتواند مباحث فرهنگی را تقویت کند
پرویز حسینی، عضو هیأت مدیره سازمان نیز دیگر سخنران این نشست بود که در سخنانی با بیان این که 10 هزار مهندس عضو سازمان هستند و سعی شده از ظرفیتهای اعضا در زمینههای مختلف استفاده شود، بیان کرد: سرمایهگذاری در حوزه فرهنگ ارزشمند است و اثربخشی طولانی مدت دارد و این آمادگی در سازمان وجود دارد که برای تقویت مباحث فرهنگی با دستگاههای متولی همکاری داشته باشد.
او بیان کرد: اعضای سازمان در حوزههای هنری همچون: موسیقی، سینمایی، عکاسی و خطاطی توانمندیهای زیادی دارند و حتی توسط کمیسیون هنری سازمان کلیپی با عنوان "مردمان هندسه" تهیه شده که در کشور مورد استقبال قرار گرفته است.
برخی از اعضای سازمان در حوزههای فرهنگی رتبه ملی کسب کرده اند
پویا بهتویی، رییس کمیسون فرهنگی و هنری سازمان نظام مهندسی ساختمان نیز در سخنانی با بیان این که تاسیس این کمیسیون در پی وجود استعدادهای فرهنگی و هنری در میان اعضاء سازمان بوده، تصریح کرد: تشکیل کمیسیون فرهنگ و هنری بر این اساس بود که از پتانسیلهای هنری اعضاء استفاده شود، چراکه برخی از اعضای سازمان در حوزههای فرهنگی در سطح ملی فعالیتهای خوبی داشتند و حتی در رشتههای، تئاتر و عکاسی رتبههای ملی کسب کردهاند.
او اضافه کرد: کمیسیون فرهنگی و هنری سازمان نظام مهندسی ساختمان با برگزاری برنامههای فرهنگی و ادبی همچون: حافظ پژوهی، جشن یلدا، مولانا پژوهی با عنوان مهندسی اخلاق در مولانا، ترویج حقوق شهروندی و نشست با رییس کانون وکلا و نمایندگان مردم در خانه ملت، سازمان را به گونهای دیگر به مردم معرفی کند.
رییس کمیسون فرهنگی و هنری سازمان نظام مهندسی ساختمان استان با اشاره به فقدان فضای فیزیکی مناسبی برای گردهمایی دوستداران فرهنگی بیان کرد: اگرچه قزوین اکنون از شهرهای بزرگ به شمار میرود و شاخصهای کلان شهر را دارد و دارای پیشینه فرهنگی غنی است، ولی سالن مناسب و استانداردی برای برگزاری فعالیتهای فرهنگی و هنری ندارد که امیدواریم این مشکل برای اهالی هنر استان برطرف شود.
بهتویی همچنین خاطر نشان کرد: سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین به عنوان بزرگترین مجموعه مهندسی استان این آمادگی را دارد برای ساخت مجموعهای فرهنگی در استان گام بردارد و به سفیران فرهنگی استان خدمات ارایه دهد.
نظرات