اهمیت آب مجازی از سوی کشاورزان استان، باید جدی گرفته شود

مهندس کمال عبدلی، کارشناس حفاظت و بهره برداری از آبهای زیرزمینی شرکت آب منطقه ای زنجان گفت: آب مجازی میزان آبی است که یک کالا و یا یک فرآورده کشاورزی در فرآیند تولید مصرف می‌کند تا به مرحله تکامل برسد یا به عبارت بهتر، میزان آبی که برای تولید یک کالا مورد نیاز است.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان،عبدلی در گفت و گو با رادیو زنجان،اظهار داشت: بهتر است بدانید، مثلا برای تولید 1 کیلو گرم گوشت مرغ ، 4000 لیتر آب مصرف می شود یا برای تولید نیم کیلو پنیر ۲۵۰۰ لیتر و برای تولید یک کیلو گرم گوشت ۱۵۰۰۰ هزار لیتر آب مصرف می شود که به این آب در فرآیند تولید اقلام نامبرده شده،آب مجازی گفته می شود.

وی افزود:در اغلب کشورهای پیشرفته ،منابع آب زیرزمینی بعنوان یک کالای استراتژیک و حیاتی تلقی می شود و از کشت محصولات کشاورزی با مصرف آب بالا جلوگیری می شود و از کشت صیفی جاتی مثل خربزه،هندوانه،خیار و ... جلوگیری بعمل می آورند و تا از این طریق افزایش راندمان مصرف آب را از کشاورزی به صنعت تغییر داده و بالا ببرند.

کارشناس حفاظت و بهره برداری از آبهای زیر زمینی شرکت آب منطقه ای زنجان، تصریح کرد: در سال 94 بیش از 208 میلیارد لیتر آب در کشور مصرف شده است که از این میزان آب مصرف شده حدود 833 هزار تن هندوانه تولید شده و به قیمت 700 تومان به کشورهای همسایه صادر شده است.

عبدلی افزود: حال سئوالی که به ذهن ما می رسد این است که آیا مصرف این مقدار آب زیرزمینی برای تولید محصولات کشاورزی و صادرات آن به قیمت پایین برای اقتصاد کشور تاثیر مثبت و مهمی دارد یا خیر؟

وی گفت: مسلماً این نوع مصرف که همان آب مجازی است نه به سود کشاورزان و بهره برداران است و نه به سود دولت و بایستی تدابیر مهم و ارزشمندی در این خصوص اندیشده شود و جلوی مصرف بی رویه منابع آب زیرزمینی گرفته شود.

عبدلی در پایان ابراز امیدواری نمودکه جهادکشاروزی از کشت محصولات غیرمتعارف جلوگیری نموده و تغییر الگوی گشت را در بین کشاورزان نهادینه نماید.

لینک اصل خبر در سایت شركت آب منطقه‌ای زنجان

    منبع خبر

    شركت آب منطقه‌ای زنجان

    شركت آب منطقه‌ای زنجان یک سازمان دولتی می باشد

      نظرات