تلاش برای جذب سرمایه بخش خصوصی در فرودگاهها
مدیرکل فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) با بیان اینکه سرمایهگذاری در فرودگاهها بسیار پربازده است و مطالعات نشان داده سرمایهگذاری در این بخش طی ۲۰ سال اخیر بین ۴۰ تا ۷۲۰ درصد سود را برای سرمایهگذاران در پی داشته است، گفت: سرمایهگذاران شناخت کافی از این بخش ندارند.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) رضا قدیمی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: برنامه ما برای افزایش سوددهی فرودگاه براساس طرح جامعی که برای توسعهی فرودگاه در چهار فاز پیشبینی شده است، خواهد بود.
وی ادامه داد: در فاز یک ظرفیت جابهجایی ۴٫۱ میلیون مسافر وجود دارد که در فاز دو ظرفیت جابهجایی مسافران بینالمللی به ۲۰ میلیون نفر میرسد.
قدیمی با اشاره به اینکه در فاز سه، ۵۰ میلیون مسافر و در فاز چهارم جابهجایی ۹۰ میلیون مسافر و پنج میلیون تن بار در برنامه قرار دارد، گفت: راهی جز اینکه براساس این برنامه و چشمانداز پیش برویم، نداریم.
مدیرکل فرودگاه بینالمللی امام خمینی گفت: به دلیل محدودیتی که در منابع دولتی و عمومی داریم، اگر از سرمایهگذاری بخش خصوصی داخلی و خارجی استفاده نکنیم راه به جایی نمیبریم.
وی با تاکید بر اینکه تمام توانمان را روی تعریف فرصتهای سرمایهگذاری متمرکز کردهایم، اضافه کرد: تا حدودی در این زمینه موفق بودهایم و طی دو سه سال گذشته چندین سرمایهگذاری خوب در فرودگاه حضرت امام خمینی (ره) انجام شده است.
قدیمی در ادامه با اشاره به اینکه ۱۰۰ میلیارد ریال برای CIP و بیش از هزار میلیارد ریال برای هتل فرودگاهی سرمایهگذاری شده است، تصریح کرد: این دو پروژه باعث برون رفت فرودگاه از محدویتهای فعلی میشود.
مدیرکل فرودگاه بینالمللی امام خمینی با اشاره به اینکه بالغ بر ۶۰ پروژه برای سرمایهگذاریهای بزرگ و کوچک تعریف شده است، اظهار کرد: در حال مذاکره با سرمایهگذاران متعدد هستیم.
وی ابراز امیدواری کرد: همزمان با اینکه برای توسعهی زیرساختها اقدام میکنیم باید بتوانیم بخش خصوصی را برای سرمایهگذاری ترغیب کنیم.
مدیرکل فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) با بیان اینکه ریسک سرمایهگذاری در فرودگاهها بسیار پایین است، تصریح کرد: بنا به آماری که طی سه سال گذشته در یک نمایشگاه در کیش اعلام شد سرمایهگذاری در فرودگاه طی ۲۰ سال اخیر بین ۴۰ تا ۷۲۰ درصد سود را برای سرمایهگذاران در پی داشته است و دلیل اینکه سرمایهگذاران چندان به این حوزه وارد نشدند عدم شناخت کافی از این بخش است.
پیشبینی شده در سال ۹۰ همزمان با اولین سال اجرای قانون برنامه پنجم توسعه حدود هزار میلیارد ریال سرمایه بخش غیر دولتی برای پروژههای فرودگاهی سایر فرودگاههای کشور جذب شود.
نظرات