پیشگیری؛ ضرورت اساسی مدیریت سیلاب های احتمالی است
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مرکزی گفت:سیلابی که در سال جاری در سطح کشور و استان به وقوع پیوست، باعث شد تا نگاه مدیران و عموم مردم به بحث مدیریت پیشگیرانه، بیشتر از قبل جلب شده و ضرورت اقدامات عاجل در این زمینه، به خواستی جدی تبدیل شود.به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، در جلسه هماهنگی مطالعات جامع و یکپارچه کنترل سیلاب در سطح حوضه های آبریز استان که با حضور نمایندگانی از مدیریت بحران استانداری مرکزی، امور شهری و روستایی و شوراها، توزیع نیروی برق، آبفا، شرکت گاز، شهرداری، شرکت خطوط لوله و نفت و مخابرات، صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی و بنیادمسکن انقلاب اسلامی به میزبانی شرکت آب منطقه ای مرکزی برگزار شد، مهندس عزت اله آمره ای افزود: بدون شک، مدیریت به موقع و مناسبی که در شرایط بارندگی و سیلاب سال جاری در سطح استان و در میان دستگاههای مرتبط انجام گرفت، عاملی شد تا از تلفات جانی و بروز مشکلات جدی جلوگیری شود .
وی با تاکید بر مستندسازی و جمع آوری داده ها در حوزه بارش و سیلاب توسط دستگاههای مرتبط، اظهار داشت: هرگاه صحبت از سیل می شود، اقدام قبل از وقوع، معنای واقعی پیدا می کند که در این میان، هماهنگی و همراهی دستگاههای مرتبط، بیش از پیش باید مورد نظر قرار گیرد تا انشاالله بتوانیم بهترین و مطلوب ترین برنامه ریزی ها و اقدامات اجرایی موثر را داشته باشیم .
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی با اشاره به جلسه مذکور گفت: این جلسه با هدف تهیه نقشه خطر پذیری سیل در استان مرکزی برگزار شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر 100نقطه حادثه خیز و سیل زا شناسایی و به تفکیک به دستگاههای متولی ارسال شده است تا اقدامات لازم جهت رفع نواقص و کاستی ها توسط هر دستگاه صورت پذیرد.
مهندس آمره ای همچنین از برگزاری همایشی با عنوان " نقش مسئولین محلی در مدیریت سیلاب" خبر داد و گفت: در استان مرکزی بیش از 1300 سد و بند وجود دارد که بازدید از آنها کاری زمان بر و پرهزینه بود در حالیکه این شرکت با کمک مسئولین محلی تمامی این سد و بندها را رصد کرد و این همایش نیز به زودی در حمایت از نقش و جایگاه این مسئولین محلی در مدیریت سیلاب های گذشته برگزار خواهد شد.
در ادامه جلسه معاون مدیرکل مدیریت بحران استان مرکزی گفت: این استان در راستای مقابله با بحرانهای ناشی از سیلاب اقدامهای خوبی انجام داد و امید است هماهنگی دستگاههای اجرایی در این راستا روز به روز افزایش یابد.
عباسعلی نظیری افزود: حوادث غیرمترقبه در همه جای دنیا وجود دارد و میطلبد که مدیریت بحران با هدف پیش بینی و پیشگیری از آسیب های وسیع در اولویت باشد باتوجه به پیش بینی بارشهای پیش رو بحث آسیبپذیری در سیلاب برای استان مرکزی وجود دارد و باید پیشآمادگی در این راستا فراهم آید و قانون جدید مدیریت بحران کشور زوایای مطلوبی برای ساماندهی و اقدامات اثربخش در حین بروز حوادث دارد و وظایف و نقش دستگاههای اجرایی به خوبی مشخص شده است.
وی اظهار کرد: مطالعه نقشه خطرپذیری سیلاب در استان در دستور کار قرار گرفته است و ستاد بحران صد در صد مصوبه ای را جهت ارائه تمامی اطلاعات لازم جهت تهیه این نقشه را به دستگاههای متولی ابلاغ خواهد کرد.
در پایان جلسه هم هر یک از نمایندگان دستگاههای متولی به ارائه نقطه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.
لینک اصل خبر در سایت شرکت آب منطقهای مرکزی
نظرات