مکتب "حسنی" عامل تجمیع نیروهای انقلابی با سلایق مختلف
دوم بهمن ماه سالروز قیام بزرگی است که در تاریخ انقلاب اسلامی از جایگاه بسیار رفیعی برخوردار است و وقایع این روز بوده که به عنوان پیشران حرکتهای انقلابی و همچنین آغازگری درگیری های مسلحانه با رژیم طاغوت شده است.
به گزارش مدیریت ارتباطات و اموربین الملل شهرداری ارومیه؛ دوم بهمن ماه سالروز قیام بزرگی است که در تاریخ انقلاب اسلامی از جایگاه بسیار رفیعی برخوردار است و وقایع این روز بوده که به عنوان پیشران حرکتهای انقلابی و همچنین آغازگری درگیری های مسلحانه با رژیم طاغوت شده است.
همگان این روز را با نام شیخ غلامرضا حسنی می شناسیم و ایشان بودند که با مجاهدت و ایثارگری های بی مانند خویش حرکتی را رهبری کردند که تا پیش از آن کمتر کسی حتی در قوه تخیل خود نیز به آن فکر کرده و در ذهنش خطور می کرد.
در این روز بسیار مهم برای ایران و انقلاب اسلامی مجاهد نستوه آذربایجان با همراهی رزمندگان و مجاهدان راه حق، قیام مسلحانه ای را آغاز کردند که هم به پیروزی انقلاب اسلامی منجر شده و هم باعث شد که مجاهدان تحت فرماندهی شیخ غلامرضا حسنی با اعتماد به نفسی که پیدا کردند، بسیاری از توطئه های استکبار جهانی در منطقه آذربایجان غربی و اورمیه را در نطفه خفه و دسیسه ها و حیله های مکارانه آنها برای تجزیه این بخش از ایران اسلامی و ایجاد ناامنی و فضای وحشت نقش بر آب کرده و گروهکهای تروریستی را که از آن سوی مرزها هدایت می شدند را نیز درسی فراموش نشدنی دادند.
پس ما نباید دوم بهمن را تنها در این روز و یا تنها تا پیروزی انقلاب اسلامی بررسی کنیم بلکه دوم بهمن سرآغاز جنبشی است که استقلال، آزادی و امنیت نه تنها اورمیه و آذربایجان غربی بلکه کل آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران را در سالهای بعد تضمین کرد، گرچه در این راه مقدس شهدای بسیاری را نیز تقدیم اسلام و انقلاب کردیم. شهدایی که بهترین، مؤمن ترین و متخصص ترین جوانان زمان خود بودند. شهدایی که عزت و سرافرازی و حفظ خاک و حراست از ناموس و وطن را به ما امانت گذاردند و بر همه مان ضروری است که امانتدار خوبی برای آنها باشیم.
دوم بهمن، سرنگونی رژیم در آذربایجان غربی، شکست مفتضحانه گروهکهای تروریستی در استان و ایجاد امنیت پایدار مردمی بدون حجت الاسلام والمسلمین شیخ غلامرضا حسنی به معنای واقعی کلمه مفهوم پیدا نمی کند و چنانچه بخواهیم روند شکل گیری، پیروزی و اقدامات بعد از پیروی انقلاب اسلامی را مورد بررسی قرار دهیم، ضرورتاً و ناچاراً مجبور به بررسی نقش و جایگاه والای شیخ حسنی خواهیم بود. فردی که سراسر عمر پربرکت خویش را در راه مبارزه با ظلم و جور گذرانده و در سالهای پس از انقلاب اسلامی نیز در کسوت نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امامت جمعه اورمیه استوانه ای سترگ برای نیروهای انقلابی، رزمندگان اسلام و امنیت و آرامش منطقه بود و حتی در سالهای پس از ارتحال آن مرحوم نیز علیرغم عدم حضور فیزیکی اش و کوچ به جهان آخرت باز این نام و یاد وی است که می تواند عده بسیاری از طیفهای مختلف مردم با عقاید بعضاً مختلف و حتی مخالف و نیروهای انقلابی را حول محوری مشترک جمع کرده و به سوی هدفی واحد فرماندهی و راهبری کند و این مهمترین مساله ای است که باید در خصوص شخصیت حاج آقا حسنی بررسی و جایگاه مردمی وی برای همگان و نسل های آینده تبیین شود.
امروزه ما چنانچه مراسم های بزرگداشت و یادبودی برای حاج آقا حسنی و با هدف شناساندن شخصیت وی و مبارزاتش تدارک می بینیم ، به وظیفه انسانی، اخلاقی و دینی خود عمل کرده و تنها بخش کوچکی از دین بزرگی که آن مرحوم بر تک تک شهروندان ارومیه ای و مردمان آذربایجان را دارد ادا می کنیم و چنانچه دوم بهمن را گرامی می داریم باید توجه داشته باشیم که بزرگداشت این روز و تبلیغ هرچه بیشتر این تاریخ، در واقع تبلیغ انقلاب اسلامی و مستحکم کردن پایه های اندیشه های انقلابی در بین نسل جوان و نسلهای آینده است و آنها باید بدانند که پدرانشان با هدایت و راهبری چه کسی و چه کسانی، کدامین زحمات و فداکاری ها را متحمل شده اند تا امروز در رفاه و آرامش و به دور از وابستگی به غرب و شرق ، سرافرازانه و در امنیت کامل زندگی کنیم.
امروزه ما چنانچه به سرمایه های انقلاب اسلامی که دو مورد آن را می توان دوم بهمن و وقایع آن و حضرت حجت الاسلام والمسلمین شیخ غلامرضا حسنی دانست، پشت کرده و سهواً و یا عمداً به فراموشی بسپاریم، قطعا تیشه به ریشه تفکر انقلابی و انقلاب اسلامی در منطقه زده ایم و این خیانتی است فراموش نشدنی در حق اسلام و انقلاب و چنانچه پافشاری می کنیم بر بزرگداشت شخصیت والای شیخ حسنی، قطعاً سایر علما و انقلابیون را نیز در آینده فراموش نخواهیم کرد اما فراموشی حسنی و دوم بهمن به عنوان یکی از مهمترین بخشهای تاریخ ارومیه و انقلاب اسلامی قطعا مقدمه ای بر فراموشی همه افراد، آرمانها، تفکر انقلابی و ارزشهای والای شهداست.
به امید روزی که دوم بهمن ماه در تقویم رسمی کشور ثبت شده و همه ساله در این روز بسیار مهم، اهالی ارومیه نیز همانند سایر شهرها( 19 دی قم، 29 بهمن تبریز) به دیدار رهبر معظم انقلاب بروند و از بیانات گوهربارشان بهره مند گردند.
لینک اصل خبر در سایت شهرداری ارومیه
نظرات