تقدیر از طرح های کلان حوزه فناوری و اطلاعات شرکت های آب منطقه ای...


به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی، دهستانی در نشست منطقه ای فناوری اطلاعات و توسعه مدیریت «رویکردها و اقدامات» که در سالن جلسات این شرکت با اشاره به محورهای حوزه فناوری اطلاعات در وزارت نیرو اظهار کرد: متاسفانه در حال حاضر ساختار غیرمتمرکز و پراکنده ای در شرکت های وزارت نیرو وجود دارد که در راستای رفع این مشکل چندین محور و برنامه تعیین شده است.
وی افزود: نقش و جایگاه فناوری اطلاعات در سیاست های کلان، توسعه و سرمایه گذاری در جذب و حفظ منابع انسانی، پایش آنلاین شاخص های شبکه، معماری سازمانی، امنیت اطلاعات، سیستم های اطلاعاتی یکپارچه و شبکه زیر ساخت اختصاصی از جمله این برنامه ها است.
مدیرکل فناوری اطلاعات و آمار وزارت نیرو با اشاره به مبحث امنیت اطلاعات ادامه داد: کارکنان صنعت هنوز در حوزه های امنیت اطلاعات، فناوری اطلاعات و مدریت اطلاعات به صورت حرفه ای آموزش ندیده و به بلوغ کامل نرسیده اند.
وی گفت: در حالیکه صنعت آب و برق به عنوان بنیادی ترین و اصلی ترین صنعت زیرساختی کشور در زمینه امنیت اطلاعات دارای مخاطرات بالا و ریسک بسیار است.
دهستانی با بیان اینکه شرکت ها دارای سیستم های اطلاعاتی متنوع و جزیره ای هستند و سیستمی که بتواند به صورت مرکزی تحت قالب SDI یکپارچه و همسو با SDI ملی، صنعت را از جنبه اطلاعات مکانی و توصیفی مدیریت کند وجود ندارد، افزود: در این خصوص مشکلات متعددی ایجاد شده است.
وی عنوان کرد: نبود شفافیت در میزان صحت داده های موجود، نبود وجود سیستم های اطلاعاتی با سطح بلوغ یکسان در واحدهای زیرمجموعه وزارت نیرو و مشکلات ناشی از نبود یکپارچگی سیستم های اطلاعاتی در داخل هر سازمان شامل افزونگی داده، مغایرت های اماری و غیره از جمله این مشکلات است.
مدیرکل فناوری اطلاعات و آمار وزارت نیرو خاطرنشان کرد: با وجود زیرساخت های مخابراتی گسترده در شبکه آب و برق (نظیر فیبر نوری اختصاصی برق)، بهره برداری مناسب برای ایجاد شبکه اختصاصی منطقه ای شرکت های تابعه و شبکه اختصاصی وزارت نیرو محقق نگردیده است.
وی ابراز کرد: این موضوع علاوه بر تاثیر در امنیت و کارایی سرویس های فناوری اطلاعات مانع اجرا و تحقق سیستم های اطلاعاتی و یکپارچه و بهره برداری از روش های رایانش ابری برای توزیع سرویس ها گردیده است.
دهستانی اضافه کرد: ایجاد بستر متمرکز سامانه هوش تجاری و داشبوردهای مدیریتی مبتنی بر مکان مطابق با تعریف شاخص های کلیدی و گزارش های مورد نیاز با دید مدیریت کلان شبکه از دیگر راهکارها و برنامه های حوزه فناوری اطلاعات می باشد.
وی با اشاره به مغفول ماندن طرح ها و پروژه های کلان حوزه فناوری و اطلاعات در پویش الف، ب، ایران اظهار کرد: مدیران و معاونان بخش فناوری و اطلاعات شرکتها تا پایان خردادماه سال آینده طرح های کلانی که در حوزه فناوری انجام دادند را ارسال کنند تا طی یک همایش ضمن تقدیر از عملکرد افراد و شرکتها، دیگر شرکت ها نیز بتوانند از تجربیات موفق آنان استفاده کنند.
لینک اصل خبر در سایت شركت آب منطقهای خراسان رضوی
نظرات