زاینده رود برای تامین آب شرب خشک شد

زاینده رود برای تامین آب شرب خشک شد

http://www.bananews.ir/مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان اصفهان با بیان اینکه زاینده رود برای تامین آب شرب خشک شد، گفت: اگر جاری بودن زاینده رود در دستور کار قرار می گرفت تامین آب شرب مردم شدنی نبود.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) ، محمد علی طرفه صبح دوشنبه در نشست خبری افزود: خشک شدن زاینده رود برای هیچکس خوشایند نیست، اما مردم باید بدانند برای رفاه و آسایش مردم در استان تصمیم گیری شد برای چند ماهی زاینده رود جاری نباشد.

وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: مردم باید توجه کنند میان جاری بودن رودخانه زاینده رود و تامین آب شرب ، نیاز آنها به آب شرب در اولویت قرار گرفت.

طرفه در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه برخی از کارشناسان می گویند از آنجایی که اصفهان با کمبود آب مواجه است ، دلیلی برای گسترش صنایع در آن وجود ندارد، گفت: در حال حاضر ۲۰ درصد از آب زاینده رود به شرب تخصیص یافته و حدود ۷۲ درصد آن برای مصارف کشاورزی در نظر گرفته می شود و هفت الی هشت درصد آب زاینده رود هم به بخش صنعت تعلق می گیرد.

نباید صنایعی که نیاز به آب زیادی دارند در اصفهان راه اندازی شود

مدیر عامل سازمان آب منطقه‌ای اصفهان یادآور شد: البته صنایع باید با بازچرخانی آب، حداکثر استفاده را در دستور کار قرار دهند و از طرفی در شرایطی که هر قطره آب ارزش خاص خود را دارد، نباید صنایعی که نیاز آبی زیادی دارند در اصفهان راه اندازی شود چون آنها هم مدعی می شوند که شرکت آب منطقه ای باید آب در اختیارشان قرار دهد.

تنها آب زاینده رود به یزد منتقل می‌شود

طرفه در ادامه سخنان خود اظهار داشت: در حال حاضر طبق قانون فقط به استان یزد در حدود ۵۵ الی ۶۰ میلیون متر مکعب آب در سال برای نیازهای شرب منتقل می شود و این در حالیست که انتقال آب از اصفهان به یزد طبق همان دستورالعملی انجام شد که از استانهای دیگر چند صد میلیون متر مکعب آب به حوضه زاینده رود وارد می شود.

مدیر عامل سازمان آب منطقه‌ای اصفهان تصریح کرد: مگر نه اینکه از طریق تونلهای کوهرنگ۱،۲ و تونل چشمه لنگان و خدنگستان و در آینده از طریق پروژه بهشت آباد آب از دیگر حوضه ها به حوضه زاینده رود منتقل می شود، به هر حال انتقال آب به حوضه زاینده رود به شهر یزد بر اساس سیاستهای شرکت مدیریت منابع آب ایران و وزارت نیرو صورت می گیرد.

حفاری تونل کهرنگ با معضل زمین شناسی برخورد کرده است

طرفه همچنین در خصوص عملیات حفاری تونل سوم کوهرنگ نیز اظهار داشت: این طرح در حین حفاری به حفره ای بزرگ برخورد کرد و با بزرگ ترین معضل زمین شناسی در تاریخ حفر تونل آب در کشور مواجه شد.

وی ادامه داد: اکنون قسمت باقی مانده تونل که در محل گسل قراردارد و علاوه بر ریزشی بودن بافت زمین، در مواقعی با ورود آب به داخل تونل روبرو می شود، این موضوع سبب کندی عملیات حفاری شده است.

در اصفهان تنها از طریق سد سازی می شود نیازهای کشاورزی و صنعت منطقه را فراهم کرد

وی در خصوص سد سازی نیز گفت: در حال حاضر این اظهارات پایه علمی در سطح جهان ندارد و به اثبات نرسیده و بطور مثال اگر در اصفهان سدی به وجود نمی آمد هم اکنون نمی توانستیم نیاز شرب مردم را تامین کنیم ضمن اینکه باید گفت در اصفهان تنها از طریق سد سازی می شود نیازهای کشاورزی و صنعت منطقه را فراهم کرد.

طرفه در ادامه اظهار داشت: البته نباید از دیگر روشهای آبخیزداری برای استحصال آب چشم پوشی کرد اما در مناطقی مانند ایران و به خصوص اصفهان به دلیل نحوه توزیع و مقدار بارندگی جهت تامین نیازهای کشاورزی، شرب و صنایع هیچ روشی به جز ایجاد سد وجود ندارد.

وی ادامه داد: از طرفی هم اکنون ۶۰ هزار حلقه چاه، چشمه و قنات در استان اصفهان وجود دارد که سفره های زیرزمینی آنها با روشهای آبخیزداری تغذیه می شود.

بارگزاری جدید بر روی زاینده رود بر خلاف قانون است

طرفه در ادامه سخنان خود اظهار داشت: در اینکه حفاظت و بهره برداری از زاینده رود یکی از وظایف مهم شرکت آب منطقه ای است شکی نیست ولی این را بدانید که رودخانه زاینده رود ۳۵۰ کیلومتر طول دارد و از میان دو استان چهارمحال و بختیاری و اصفهان گذر می کند.

وی ادامه داد: از آنجائی که سرشاخه های زاینده رود در استان چهارمحال و بختیاری است از این رو آنها مدعی هستند باید برداشتهایی از زاینده رود داشته باشند که در این میان وزارت نیرو هم سهمیه هایی به آنها داده است.

طرفه یادآور شد: اما با این همه، هنوز هم ممکن است برداشتهای غیر مجاز از آب زاینده رود در بالادست صورت گیرد اما ناگفته نماند که وزارت نیرو به مدیران شرکتهای آب منطقه ای در استان اصفهان و چهارمحال بختیاری این دستور را داده که هیچگونه بارگذاری جدیدی به روی رودخانه زاینده رود نداشته باشند.

مدیرعامل سازمان آب منطقه‌ای اصفهان یادآور شد: شرایط باید به گونه‌ای باشد که در شرایط خشکسالی همه به یک تناسب از زاینده رود بهره برداری کنند چه آنهایی که در بالادست قرار دارند و چه آنهایی که در پایین دست زاینده رود هستند، لذا شرکت مدیریت منابع آب جهت کنترل برداشتها در دو استان کار گروه مشترک از دو استان و شرکت مدیریت منابع آب را تشکیل داده است.

 

 

    نظرات