تاکید سازمان محیط زیست بر جمعآوری و امحای صحیح پسماندهای «کرونا»
حسن پسندیده در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه بر اساس منابع تولیدکننده پسماند، شیوههای مختلفی برای مدیریت آنها پیشبینی شده است، اظهار کرد: برای مثال دستور العملهای مشخصی در زمینه جمعآوری و امحای پسماندهایی که در انتقال بیماریها و عفونتها تاثیرگذار هستند، وجود دارد.
وی با بیان اینکه وزارت بهداشت نیز ضوابط مشخصی برای ضدعفونی کردن تجهیزات و بیخطرسازی پسماندهای بیمارستانی دارد، تصریح کرد: نظارت بر حسن اجرای این ضوابط در بیمارستانها و مراکز درمانی برعهده این وزارتخانه است.
مدیر کل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با بیان اینکه ابزارهایی که برای مبتلایان به کروناویروس مورد استفاده قرار میگیرند به دلیل آنکه میتوانند سبب انتقال ویروس شوند جزو پسماندهای عفونی قلمداد میشوند، تصریح کرد: وزارت بهداشت و مراکز درمانی موظف هستند که تمهیدات لازم را برای عدم انتشار آلودگی آنها به محیط بیرون اتخاذ کنند.
پسندیده افزود: چهار دسته پسماند اصلی اعم از پسماندهای عفونی، پسماندهای تیز و برنده، پسماندهای شیمیایی و دارویی و پسماندهای عادی در بیمارستانها تولید میشود. برای مدیریت تمام این پسماندها و با توجه به اثری که روی محیط زیست دارند الزاماتی در مراحل جمعآوری، نگهداری، حمل و نقل، بیخطرسازی و امحا وجود دارد.
مدیر کل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست در پایان تاکید کرد: توصیه ما به کارکنان وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی این است که باتوجه به نوع ویروس کرونا ضوابطی که پیش از این برای مدیریت پسماندهای عفونی وجود داشته است را با دقت و تدابیری بیشتری اجرایی کنند.
نظرات