پسماندهاي كرونايي زباله معمولي نيست

پسماندهاي كرونايي زباله معمولي نيست

كرونا فقط يك ويروس نيست كه انسان را بيمار كند بلكه تبعات زياد ديگري نيز به همراه دارد كه يكي از آنها توليد پسماندهاي آلوده به اين ويروس و يا اصطلاحا پسماندهاي كرونايي است كه موجب آسيب به محيط‌زيست مي‌شود و بايد با دقت بسيار بيشتر جمع‌آوري و امحاء شود كه متاسفانه مي‌بينيم برخي مردم با اين پسماندها مانند زباله‌هاي معمولي رفتار مي‌كنند كه بطور قطع مي‌تواند تبعات ناخوشايند زيادي به همراه داشته باشد.


به گزارش «پارما» از  ايرنا، كرونا يا همان كوويد - 19 مدتي است گريبان كشور را گرفته و به نظر مي رسد حالا حالاها باشد، در اين ميان از سوي مسوولان و جامعه پزشكي توصيه هاي زيادي مبني بر ماندن در خانه شنيده مي شود اما به نظر مي رسد گوشي شنواي آنها نيست و مردم به گونه اي بار و بنديل سفر بسته و به دل جاده ها زده اند كه گويي اصلا كورنايي در كار نيست.

بطور قطع در چنين شرايطي هر فردي وظيفه اي دارد كه بايد به اين توصيه ها عمل كند؛ بايد مانند يك جامعه متمدن پيش رويم و ملاحظات بهداشتي را با دقت و وسواس اجرا كنيم، يكي از توصيه هاي بهداشتي استفاده از ماسك و دستكش است كه عمل به آن مصرف اين اقلام را افزايش داده است در كنار آن نيز شاهد افزايش زباله هاي بيمارستاني هستيم كه اگر به درستي جمع آوري و امحاء نشوند خود مشكلي بر مشكلات اضافه خواهد كرد زيرا رها كردن آنها در طبيعت عواقب گاها جبران ناپذيري به همراه دارد زيرا به مرور وارد آبهاي زير زميني و در نهايت چرخه مصرف و مواد غذايي انسان خواهد شد، بر اين اساس سازمان حفاظت محيط زيست اقداماتي در اين زمينه انجام داده  است.

مدير كل دفتر مديريت پسماندهاي سازمان حفاظت محيط زيست روز دوشنبه به خبرنگار حوزه محيبط زيست ايرنا گفت: اين سازمان در زمينه پسماندهاي كرونايي چندين مذاكره با سازمان ها و نهادهاي مختلف داشته است تا نظارت دقيق تري بر روند امحاي اين نوع پسماندها صورت گيرد.

حسن پسنديده افزود: در چندين مكاتبه و بخشنامه با وزارت كشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و نيز ادارات كل حفاظت محيط زيست استان ها در زمينه نظارت عاليه بر مديريت صحيح پسماندهاي پزشكي و وابسته، خصوصا در مراكزي كه بيماران كرونايي تحت مداوا هستند صورت گرفته همچنين بر نظارت مضاعف بر اجراي ضوابط و روش‌هاي مصوب مديريت پسماندهاي پزشكي و وابسته به ويژه انجام فرآيند بي خطرسازي صحيح توسط سيستم‌هاي موجود در مراكز بيمارستاني و درماني تاكيد شده است.

وي تاكيد كرد: البته به مراجع ذيربط اعلام شده در شرايط خاص كنوني، تمام پسماندهاي جمع آوري شده از مخازن شهري، به صورت مستقيم به محل دفن منتقل و از ورود به خط پردازش، بازيافت و كمپوست براي كاهش سطح خطرات جلوگيري شود.

پسنديده ادامه داد: در چنين شرايطي آموزش نقش مهمي در گذر از آن دارد بنابراين در يكي از اين مكاتبات صورت گرفته بر ضرورت آموزش هاي ويژه مختص پرسنل و عوامل امحاء كننده و بي خطرسازي پسماندهاي عفوني و همچنين آموزش هاي عوامل نقل و انتقال پسماندهاي پزشكي به مراكز دفن تاكيد بسيار شد، همچنين از نهادهاي مرتبط خواسته شد تا نسبت به ضدعفوني و گند زدايي مستمر ماشين آلات اختصاصي حمل و نقل پسماندهاي پزشكي توجه ويژه داشته باشند.

وي افزود: يكي از راه هاي گندزدايي استفاده از مواد ضدعفوني كننده مانند آهك است از اين رو تاكيد شد تا در دفن پسماندهاي پزشكي و عفوني بي خطر شده در لندفيل هاي اختصاصي به صورت كامل با آهك پوشش داده شوند و سپس كاملا با خاك پوشانده شوند كه اين كار بايد به صورت روزانه انجام شود.

مدير كل دفتر مديريت پسماندهاي سازمان حفاظت محيط زيست ادامه داد: همچنين بر اجراي بند «ر» ماده 69 ضوابط و روش هاي مديريت پسماندهاي پزشكي و وابسته توسط وزارت بهداشت و درمان در خصوص مديريت و نحوه دفع پسماندهاي پزشكي و وابسته تاكيد شد و اعلام كرديم كه در صورت مشاهده تخلف در اين زمينه آنرا به سازمان حفاظت محيط زيست گزارش دهند.

وي تاكيد كرد: در اين ميان نصب مخازن و سطل مخصوص در معابر و مراكز پرتردد شهري براي قرار دادن اقلامي مانند ماسك، دستكش و موارد مشابه پس از مصرف توسط شهروندان براي جلوگيري از رها سازي آن در سطح زمين الزامي است كه در اين بخشنامه ها بر آن تاكيد شده است.

مدير كل دفتر مديريت پسماندهاي سازمان حفاظت محيط زيست گفت: همچنين بر گزارش گيري مستمر از اقدامات به عمل آمده در زمينه وضعيت مديريت پسماندهاي پزشكي و عفوني در شرايط خاص كنوني از طريق ادارات كل حفاظت محيط زيست استان ها نيز تاكيد شده است.

لینک اصل خبر در سایت اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان

    منبع خبر

    اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان

    اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان یک سازمان دولتی می باشد

      نظرات