سرریز بندهای سه گانه تغذیه مصنوعی سیدمرتضی(ع) در کاشمر
کاشمر-سیداحمد عصمتی: با ورود موج دوم بارشی در بیست و سوم فروروین ماه به محدوده شهرستانهای کاشمر و خلیلآباد، حجم بارش ۲۷.۶ میلیمتر را شاهد بودیم.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی، مدیر اداره منابع آب کاشمر با اعلام این خبر گفت: با توجه به وجود جریانات پایه رودخانه سنگ نصوح کاشمر بخش قابل توجهی از بند اول بندهای تغذیه مصنوعی سیدمرتضی(ع) آبگیری شده بود که در پیک ابتدایی سیلاب، اولین بند سرریز شد.
"حسین حکمتی فر" افزود: با انجام اقدامات کنترلی و مدیریتی در این دو روز، بند دوم نیز آبگیری شد که در ادامه همان روز این بند نیز به بند سوم سرریز شد.
وی افزود: در همان ساعات ابتدایی بارشها میزان دبی ورودی به بندهای تغذیه مصنوعی حدود ۴ مترمکعب برثانیه و در مدت زمان پیک سیلاب بالغ بر ۱۰مترمکعب بر ثانیه برآورد شد.
مدیر اداره منابع آب کاشمر با اشاره به میزان ذخیره آب سد "شهید مدرس" گفت: رودخانه ششطراز خلیلآباد نیز در مدت زمان بارشها به صورت کاملا ایمن و بیخطر سیلاب حادث شده را به سمت سد شهید "شهید مدرس" هدایت کرد در مدت زمان وقوع سیلاب بیش از یک میلیون مترمکعب آب درپشت سد مزبور ذخیرهسازی شدهاست و همچنان ورودی به سد ادامه دارد. البته دربرخی ساعات بدلیل عبور سیلاب از آبنمای پایین دست روستای کاهه تردد وسایل نقلیه ناممکن میشد. گفتنی است بند انحرافی سد شهید مدرس قبل از وقوع سیلابهای اخیر با عملیات خاکی به حجم تقریبی ۵۰۰ کامیون ترمیم و ایمن سازی شده بود.
وی درخصوص بندهای درهگرگ و بهاریه نیز گفت: آب پشت بندها در حال تغذیه آبخوان بوده و تاکنون سرریزی مشاهده نشدهاست و بندهای هفتگانه دره کور نیز هم اکنون در حال سرریز کردن است.
در محدوده شهرستان بردسکن نیز تعداد دو بند از بندهای تغذیه مصنوعی دهانه برق آبگیری شده است.
وی افزود: با توجه به بازگشاییهای مسیلهای اصلی و عدم وجود موانع و انسداد، سیلاب در کلیه مسیلها و رودخانههای شهرستانهای کاشمر و خلیلآباد اعم از رودخانههای سنگ نصوح و ششطراز و مسیلهای جنگا، طاهرآباد، بهاریه، دره گرگ، آبرو و خوجه بطور ایمن عبور کرد.
با این وجود در محدوده شهرستان بردسکن بدلیل پر شدن کامل مخزن سد دهان قلعه، سیلاب مسیل بزرگ دهان قلعه بطور کامل از سرریز سد عبور کرده و باعث آبگرفتگی بخشی از اراضی کشاورزی پایین دست می شود. همچنین محور اصلی تردد بردسکن-طبس در ساعات وقوع سیلاب مسدود گردیده و طغیان و انحراف سیلاب، مناطق مسکونی پایین دست را تهدید می کند. بنابراین مطالعات و اجرای طرح مدیریت جامع سیلاب کاملا ضروری به نظر می رسد.
نظرات