موضوع پسماند از اولویت های مدیریت شهری در شهرداری ها

موضوع پسماند از اولویت های مدیریت شهری در شهرداری ها

به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان- نخستین جلسه مدیریت پسماندهای استان خوزستان در سال ۹۹  به ریاست معاون هماهنگی  امور عمرانی و با حضور مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان در روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه و در محل سالن جلسات معاونت عمرانی تشکیل شد.
در این جلسه موضوع پسماند کلانشهر اهواز ،پسماند شهرستان ایذه و بحث پسماندهای عفونی بیمارستان ها مورد بررسی قرار گرفت. در این نشست فاضل عبیات معاون امور عمرانی استانداری خوزستان ضمن تاکید بر اولویت بندی کارها در حوزه پسماند در شهرداری گفت: متاسفانه پسماند در برنامه های مدیریتی شهرداری ها مانند سایر برنامه های شهری اولویت ندارد.
وی از مسئولین شهرداری خواست تا برنامه‌های خود را در حوزه مدیریت پسماند در سه بخش کوتاه مدت ، میان مدت و بلند مدت ارائه کنند و برای انجام برنامه ها در حوزه پسماند فقط  بر روی اعتبارات دولتی حساب نکنند، بلکه از سایر بخش‌های درآمدی شهرداری نیز به این امر اختصاص دهند.
وی ادامه داد: مجموعه مشکلات باید در حوزه پسماند از سوی شهرداری برای ساماندهی و اولویت بندی در قالب جدول کاری تدوین شده ارائه شود و ما نیز از طریق استانداری  به سازمان شهرداری ها و هم از طریق استاندار موضوعات را بررسی و دنبال خواهیم کرد .
وی  گفت: مشکلات پسماند از جمله مشکلات اجتماعی و دغدغه همه مردم است و از مسئولان پسماند اهواز خواست تا در زمینه رفع معضلات  پسماند  صفیره اهواز  در قالب برنامه‌های کوتاه مدت مانند احیای سلول جهت دفن و برنامه میان‌مدت در جهت خاک پوشانی زباله ها و تمهیدات لازم برای جلوگیری از حریق شد .
معاون عمرانی در خصوص رفع مشکلات پسماند شهر ایذه هم  از  مسئولان شهرداری  و امور روستایی استانداری خواست تا با حضور در منطقه و نشست با مردم منطقه ، مشکلات حوزه دفن پسماندها در این منطقه را بررسی و با ساماندهی این مسائل  هر  چه سریعتر مشکلات را برطرف کنند.
عبیات  همچنین در خصوص پسماندهای عفونی گفت: پسماند عفونی در  اهواز و سایر شهرها باید با رعایت الزامات زیست محیطی و بی خطرسازی و  امحاء  شود.
عبیات در پایان سخنان خود خواستار برگزاری جلسه های مدیریت پسماند به صورت ماهانه و مستمر  شد و گفت: مسائل پسماند از مسائل اصلی و دغدغه های اجتماعی است .
مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان- امسال  ۳۵ درصد از اعتبارات عوارض آلایندگی صنایع در اختیار محیط زیست قرار می‌گیرد تا در زمینه رفع آلودگی‌های زیست محیطی هزینه شود.
محمد جواد اشرفی مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان ضمن اشاره به میزان تولید زباله در شهر اهواز گفت: نزدیک به ۸۰۰ تن زباله  در سطح شهر اهواز تولید می شود که متاسفانه این حجم بالا به صورت غیر استاندارد، دفن یا  رهاسازی می شود و مشکلات زیست محیطی زیادی  ایجاد می شود.
وی در ادامه گفت: سوزاندن زباله ها در سایت صفیره متاسفانه شهر اهواز را تا شعاع ۲۵ کیلومتری مورد تاثیر خود قرار داده وتاثیر سوزاندن زباله ها  بر روی شهر اهواز و روستاهای همجوار به خوبی مشخص است.
محمد جواد اشرفی،  در بخش دیگری از سخنان خود به تلاش‌های شبانه‌روزی مجموعه پسماند شهر اشاره کرد و گفت: به خوبی با نوع کار و تلاش مجموعه آشنا و آگاهی دارد، ولی تاکنون این تلاش‌ها  بازخورد خوبی برای مردم نداشته و ما امروز شاهد هستیم که تاثیر سوزاندن پسماندها و دود حاصل از آن اثرات نامطلوبی در جامعه شهری و روستایی منطقه داشته است.
اشرفی  به موضوع بازیافت زباله  در مرکز صفیره اشاره کرد وگفت: با توجه به گزارش مدیریت پسماند اهواز  تنها یک درصد از زباله‌ها در مرکز صفیره بازیافت می شود که نسبت به حجم بالای زباله ها مقدار بسیار کمی است و باید این برنامه برای حجم بیشتری از بازیافت برنامه‌ریزی شود
لینک اصل خبر در سایت سازمان حفاظت محیط زیست

    منبع خبر

    سازمان حفاظت محیط زیست

    سازمان حفاظت محیط زیست یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

      نظرات