آب و برق باید کیلومترها از توسعه کشور جلو باشند/ کاری که در صنعت برق با وجود محدودیتها انجام شده شاهکار است/ انتقال بین حوضهای فقط برای آب شرب است
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، "اسحاق جهانگیری" روز شنبه در جمع مدیران ارشد وزارت نیرو اظهار داشت: مساله آب و برق به عنوان پیشنیازهای اصلی توسعه با هر نگاهی به این توسعه، تعیین کننده این است که توسعه کشور سرعت و شتاب بگیرد و همانگونه که میخواهیم پیش برود، لذا این دو صنعت باید کیلومترها از توسعه کشور جلو باشند.
وی ادامه داد: به همین دلیل همواره این دو موضوع، مساله امروز مردم است که به آن نیاز دارند و باید بموقع تأمین شود و مساله فردای مردم کشور است.
جهانگیری گفت: آب و برق مساله امروز و فردای ما در این دولت و دولتهای آینده است و نمیشود از آن غفلت کرد.
وی اظهار داشت: با نگاهی به مسائل اقتصادی کشور، در اقتصاد آب و برق مجموعه مسائلی وجود داشته که در ۴۰ سال بعد از انقلاب در تمامی سالها، به عنوان مساله اصلی مطرح بوده است.
وی گفت: با نصب بیش از ۸۳ هزار مگاوات همچنان وزیر نیرو در تابستان دغدغه خاموشی در پیک مصرف را دارد که همواره باید تشکر کرد که به نوعی بهویژه در سالهای اخیر مدیریت کردند و با این مدیریت خوب در این بخش شاهد خاموشیها نبودیم و یا این که آثار آن کمتر بوده است.
وی ادامه داد: در صنعت برق و محدودیتهای متعددی که با آن مواجه بودیم، کاری که در وزارت نیرو انجام شده شاهکار است؛ پیداست مدیریت و تدبیری اعمال شده که با منابع بسیار محدود خروجی افتخار آفرین داشته است.
جهانگیری با اشاره به شرایط امروز کشور اظهار داشت: این شرایط به معنای بن بست نیست که نشود از آن عبور کرد.
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به سیلابهای سال گذشته و امسال افزود: فشار این حوادث بر وزارت نیرو فوقالعاده بوده اعم از کرونا، تحریمها و خشکسالی که در سایه مدیریت توانمند مجموعه بوده که توانستید از این حوادث و مخاطرات سربلند بیرون بیایید.
معاون اول رئیس جمهوری گفت: به عنوان مدیران جمهوری اسلامی هنرمان این باید باشد که از دل این مخاطرات و تحریمها افقهای تازهای را برای کشور بگشائیم و نگذاریم دشمنان این کشور موفق شوند با تهدیدها و مخاطرات مردم را نسبت به آینده کشور مأیوس کنند.
وی با اشاره به تنش آبی در شهرهای کشور بویژه در سالهای گذشته گفت: خوشبختانه دستکم در این دو ساله با نزولات آسمانی وضع بهتری پیدا کردیم. در آبرسانی به شهرها و روستاها کارهای مهم و اساسی باید انجام شود که در جای خودش جای تشکر و تقدیر دارد.
وی تاکید کرد: باید برای مردم توضیح داده شود که در دوره ترسالی هم مساله آب جزو مهمترین مسائل است و صرفه جویی در مصرف آب جزو مهمترین کارهایی است که باید انجام شود.
وی گفت غیر از مصرف، مساله آب علاوه بر مصرف به یک مساله اجتماعی جدی کشورها تبدیل شده است و مساله منطقهای، ملی و جهانی است و راهکارهایی که پیدا میکنیم باید متناسب با این جایگاه آب باشد.
در سطح جهانی مساله آب به مساله بزرگی تبدیل شده و کشورها باید گفت و گو کنند تا به دستاوردی مشترک برسند و مساله آب در کشور ما جدیتر است و با کشورهای منطقه باید در این رابطه گفت و گوی جدیتری راه بیاندازیم.
وی تاکید کرد در داخل کشور هم باید گفت و گو شود، این که آب شرب مردم مهمترین مساله است و مساله انتقال بین حوضهای فقط برای آب شرب است و این راهبرد را تصویب کردیم و باید به همین فقط اکتفا کنیم و پیشنهاد وزارت نیرو هم این بوده که این انتقال بنا به ضرورت و برای شرب باید انجام گیرد و به مردم اطمینان دهیم که آب شرب آنها را تأمین میکنیم.
جهانگیری با بیان این که خوش قولی دولت سرمایه بزرگ آن است، همچنین با اشاره به مساله آب غیزانیه گفت: ما از مردم غیزانیه اگر تاخیری در آبرسانی به این منطقه صورت گرفته باید بموقع عذرخواهی کنیم. چون مردم آب شرب را از ما طلب میکنند و باید بموقع تأمین شود. وزارت نیرو هم در این رابطه به تعهد خود عمل کرد.
نظرات