بحران پلاستیک و محیط زیست در راه است
به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری، امروزه پلاستیکها به واسطه ویژگیهایی که دارند کاربرد بسیار زیادی در زندگی روزمره مردم پیدا کرده اند. لذا می توانند پسماندهایی را از خود در محیطزیست به جای بگذارند که سالیان طولانی در محیطزیست باقی بمانند و تجزیه نشوند. این پسماندها اثرات مخربی را بر محیطزیست و سلامت انسان می توانند داشته باشند.
به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری ، مصرف پلاستیک و تبعات محیط زیستی آن، دغدغه ای جهانی است و سالانه ۵۰۰ میلیارد عدد کیسه پلاستیکی در جهان مصرف میشود، و نیز ایران، در میان ۱۰ کشور پر مصرف مواد پلاستیکی و نایلون قرار دارد.
شهرام احمدی گفت: حجم انبوه کیسههای پلاستیکی که برای کوچکترین خریدها به کار گرفته شدهاند، پس از بازیافت حداقلی، روانه چرخه سوخت و ساز طبیعت میشوند و چون صدها سال طول میکشد تا تجزیه و جذب خاک گردند، در آن اختلال جدی به وجود می آورند. وی افزود: فرهنگ مصرف درست و اقتصادی میتواند از همینجا آغاز شود و خرید با حداقل کیسههای پلاستیکی را به یک شعار و فرهنگ عمومی تبدیل کند.
وی تاکید کرد: وقت آن رسیده که با جایگزین کردن کیسههای پارچهای، امکان زندگی در محیطزیستی پاک را برای نسلهای آیندهمان فراهم کنیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری، به نقش سازمانهای مردمنهاد و تقویت آنها برای آگاه سازی و ایجاد فرهنگ مدیریت مصرف و بازیافت پلاستیک اشاره و تاکید کرد که باید از این ظرفیت بهره ببریم .
وی در پایان تصریح کرد: با توجه به شیوع بیماری کرونا و استفاده از ماسک و دستکشهای پلاستیکی و ...، لازم است که همه در این زمینه احساس مسئولیت بیشتری داشته باشیم و با اشاره به افزایش مصرف پلاستیک در ایام شیوع کرونا گفت: این امر تبعات زیست محیطی را به دنبال خواهد داشت و اگر برای کاهش مصرف پلاستیک فکری نشود، با یک بحران جدی در زمینه بحران پلاستیک روبهرو خواهیم شد.
تاریخچه صنایع پلاستیک در ایران به سال ۱۳۳۷ باز می گردد و امروز این صنعت به رشد قابل ملاحظه ای دست یافته است.
لینک اصل خبر در سایت سازمان حفاظت محیط زیست
نظرات