توافق نامه مدیریت مشارکتی آب بین شرکت آب منطقهای خراسان رضوی و شرکت تعاونی آببران دشتهای خواف و زوزن امضا شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان رضوی، این هشتمین توافق نامه بین شرکت آب منطقه ای و تشکل های کشاورزی در خراسان رضوی است.
به گزارش خبرنگار ما مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی در جلسه امضا و تبادل این توافقنامه، اشارهای به وضعیت آب در کشور، استان و منطقه خواف داشت و با تاکید بر اهمیت مدیریت مشارکتی آب گفت: مشکل مدیریت آب در کشور ما اساسا از آنجا شروع شد که نقش مهم مردم در این امر به فراموشی سپرده شد.
وی افزود: همه ما باید به این واقعیت برسیم که اضافه برداشت از منابع زیرزمینی یعنی مرگ دستهجمعی. بنابراین تغییر مسیر در مصرف آب باید به عنوان یک امر حیاتی مورد توجه قرار گیرد و در همین راستا، سند سازگاری با کمآبی بر مبنای مشارکت مردم را در دست داریم.
"محمد علایی" که از طراحان و مدافعان سرسخت سند سازگاری با کمآبی است و اجرای آن را ضرورتی انکارناپذیر برای کشور میداند اذعان می کند که اجرای این سند نباید به اقتصاد کشاورزی صدمهای وارد کند و می افزاید: با مشارکت کشاورزان و افزایش بهرهوری و تغییر الگوی کشت در برخی مناطق میتوان هم به اهداف سند دست یافت و هم اقتصاد کشاورزی را سامان داد. وی بار دیگر بر مشارکت مردم در این خصوص تاکید می کند و میگوید: نمایندگان کشاورزان باید در تمام تصمیمگیریهای مرتبط با آب حضور داشته باشند و آنها هستند که میتوانند برای حل مشکل نسخه بپیچیند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی به نمایندگان کشاورزان دشتهای خواف و زوزن توصیه می کند که با مدیران صنعت و معدن در منطقه تعامل داشته باشند و از امکانات آنها برای تولید محصول گلخانه ای استفاده کنند و صنعت نیز از محل صرفه جویی آب در کشاورزی بهره ببرد. این روش مورد تایید مسئولان استان و مسئولان شرکت آب منطقه است.
وی از تشکیل کارگروهی در خواف برای بررسی و حل مشکلات کشاورزان خبر میدهد که فرمانداری، آب منطقه ای، صنعت و محیط زیست اعضای این کارگروه هستند و می گوید: از هم اکنون مدیرعامل شرکت آب بران هم عضو این کارگروه است. "محمدعلایی" می افزاید: اگر با کمک شما بتوانیم سند سازگاری با کم آبی را در منطقه اجرایی کنیم ظرفیت های کشاورزی و دامپروری افزایش خواهد یافت و مردم محروم منطقه نیز به رفاه خواهند رسید.
وی شرط موفقیت در این مشارکت را خردجمعی و توجه به توسعه متوازن منطقه ذکر می کند و راهکارهای دست یابی به توسعه متوازن منطقه را مورد اشاره قرار می دهد.
این گزارش حاکی است اعضای هیات مدیره شرکت تعاونی آب بران دشت های خواف و زوزن نیز قبل از بیان مسائل منطقه خود از ایجاد زمینه های مشارکت کشاورزان در تصمیم گیری ها و اجرای سند سازگاری با کم آبی در منطقه قدردانی کردند.
دشت های خواف و زوزن در شرق استان خراسان رضوی از خشک ترین نقاط استان است و اعضای هیات مدیره شرکت تعاونی آب بران نمایندگان منتخب کشاورزان منطقه هستند.
نظرات