اجرای سد مخزنی خرمرود تویسرکان با ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار

اجرای سد مخزنی خرمرود تویسرکان با ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، "منصور ستوده" با اشاره به اینکه سد خرمرود روی رودخانه‌ای به همین نام و در نزدیکی روستای اشتران، از نوع زون‌بندی با هسته رسی در حال ساخت است، افزود: این سد برای نخستین بار با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی داخلی ساخته می‌شود و عملیات ساخت آن با اعتبار اولیه ۱۷۵ میلیارد تومان و سود مشارکت ۱۴۱ میلیارد تومان از سال ۱۳۹۶ آغاز شده است.
وی اظهار داشت: با توجه به تورم ایجاد شده پیش‌بینی می‌شود در مجموع ۴۰۰ میلیارد تومان برای این سد اعتبار هزینه شود.
ستوده عنوان کرد: حجم مخزن این سد هشت میلیون و ۲۷۰ هزار متر مکعب است که هشت میلیون و ۱۰۰ هزار متر مکعب آن مفید است و علاوه بر تامین آب شرب ۴۰ روستا، در بخش کشاورزی و صنعت بسیار کارآمد محسوب می‌شود.
وی ادامه داد: این سد ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار متر مکعب آب قابل تنظیم در سال تامین می‌کند که ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار متر مکعب آن در بخش شرب و صنعت، 3/3 میلیون متر مکعب در بخش کشاورزی و یک میلیون متر مکعب در بخش محیط زیست اختصاص می‌یابد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان بیان کرد: در حال حاضر ۱۴۳ نفر با نزدیک به ۷۰ دستگاه ماشین آلات سدسازی در این طرح عمرانی مشغول به کار هستند.
وی با بیان اینکه این سد از نوع خاکی همگن با هسته رسی است، اضافه کرد: نزدیک به ۲ میلیون و ۲۰۲ هزار متر مکعب برای بدنه این سد خاکریزی می‌شود.
ستوده با اشاره به اینکه این سد ۷۰۰ متر طول تاج دارد، ادامه داد: ارتفاع از پی این سد ۵۴ متر و ارتفاع از کف آن ۴۶ متر است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان با اشاره به اینکه نوع سر ریز سد، آزاد با دهانه اوجی شکل و ۱۹۶ متر مکعب بر ثانیه ظرفیت سرریز است، افزود: عرض از کف سد ۲۵۷ متر و عرض تاج آن ۹ متر است.
ستوده تاکید کرد: با بهره برداری از سد خرمرود علاوه بر ماندگاری جمعیت فعلی، مهاجرت معکوس به این منطقه نیز پیش‌بینی می‌شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان گفت: سد مخزنی خرم رود ۱۲۰ هکتار وسعت دارد که سطح دریاچه آن ۶۳.۵ هکتار است.
وی ادامه داد: طول سر ریز این سد ۲۰ متر و ظرفیت سیستم انحراف تونل بتنی سد ۶۸ متر مکعب بر ثانیه است.
لینک اصل خبر در سایت وزارت نیرو

    منبع خبر

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

      نظرات