شفاف و هماهنگ شدن قراردادهای نیروی انسانی برای مدیریت شهری هزینه ...
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، سید محسن حسینی پویا با بیان این خبر اظهار کرد: شهرداری مشهد از قدیم چندین نوع قرارداد با نیروهای انسانی داشت که از نظر عدالت ایراد داشت، لذا ما تلاش کردیم که در بحث قراردادهای نیروی انسانی شفافیت ایجاد شود.
وی با بیان این که در این مسیر اقدامات خوبی انجام شده و میزان پرداخت ها شفاف شده است، افزود: در این میان تفاوت های فاحشی که از گذشته مرسوم بود، هم در سطح مدیریتی و هم در سطح کارشناسی روشن و تا حدودی این تفاوت پرداخت ها تعدیل شد.
رئیس کمیسیون حقوقی، املاک و قراردادهای شورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: در نوع قراردادها نیز پنج الی ۶ مورد قرارداد وجود دارد که نحوه پرداخت آن ها متفاوت است اما در این حوزه نیز به سمت شفافیت و نزدیک شدن پرداخت ها و به نوعی هماهنگ شدن پرداخت ها حرکت کردیم که همین شفافیت و هماهنگ سازی ها تبعاتی را برای مدیریت شهری به دنبال داشت.
حسینی پویا خاطرنشان کرد: این تبعات برای شهرداری و شورای شهر از ابتدا قابل پیش بینی بود اما معتقدم شفافیت ارزش این هزینهها و تبعات را دارد.
وی با اشاره به این که اگر این شفاف سازی صورت نمی گرفت، بسیاری از مشکلاتی که اکنون به وجود آمده، ایجاد نمی شد، اضافه کرد: موارد و نظارت هایی که اکنون از بیرون می شود، چند برابر آن در گذشته وجود داشته اما اساسا چون مشخص و شفاف نبود، در ظاهر مشکلی هم وجود نداشت.
رئیس کمیسیون حقوقی، املاک و قراردادهای شورای اسلامی شهر مشهد تصریح کرد: اکنون بخاطر این که همه چیز شفاف و برخی موضوعات مطرح شده، مشکلاتی ایجاد شده است که این مشکلات ریشه در گذشته دارد.
حسینی پویا با بیان این که امیدواریم این مشکلات برطرف شود، عنوان کرد: در مجموع شهرداری مشهد به سمت یکسان کردن و شفاف شدن قراردادهای نیروی انسانی حرکت کرده است.
دفاع حقوقی مناسب از مصوبات
وی در ادامه به اقدامات کمیسیون حقوقی، املاک و قرادادهای شورای شهر اشاره کرد و ادامه داد: موضوعی که از ابتدا مدنظر شورای شهر به ویژه کمیسیون حقوقی قرارداشته این بوده که قانون فصل الخطاب باشد.
رئیس کمیسیون حقوقی، املاک و قرادادهای شورای شهرمشهد گفت: یکی از این موارد در نظر گرفته شدن قوانین بالادستی در مصوبات بوده است که در این زمینه کارهای خوبی انجام شد و حتی المقدور سعی کردیم تا مصوبات شورای شهر از این جهت قابل قبول باشند که به نظرم تا حدودی موفق بوده ایم هرچند که ممکن است این امر ۱۰۰ درصدی نباشد اما برآیند کار حفظ قوانین بالادستی بوده است.
حسینی پویا اظهار کرد: یکی دیگر از اقدامات کمیسیون حقوقی دفاع حقوقی مناسب از مصوبات شورای شهر بوده است که براساس آن مصوباتی را که مورد اعتراض قرارمی گرفته، در دیوان عدالت و سایر مراجع از آنها دفاع کرده ایم و در این زمینه نیز به نظرم موفق عمل کرده ایم.
وی افزود: در سایر مواردی که به حقوق مردم مرتبط بوده است، سعی کرده ایم از این حقوق به صورت مناسب دفاع کنیم اما هنوز کارهای نکرده ما از اقدامات انجام شده بیشتر است.
رئیس کمیسیون حقوقی، املاک و قرادادهای شورای شهر مشهد در خصوص پویش «ازحق نگذریم» که به واسطه آن بندهایی از منشور حقوق شهرنشینی از سوی اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل شهرداری مشهد اکران شد، بیان کرد: در مجموع پویش «از حق نگذریم» در راستای ترویج، آموزش و اجرایی کردن منشور حقوق شهرنشینی انجام شده است.
حسینی پویا تصریح کرد: حقوق شهرنشینی که تاکنون در رابطه با آن صحبت های زیادی شده است، حداقل هایی است که نسبت به آن وفاق وجود دارد تا براساس آن تمامی شهروندان بتوانند در شهری زیست پذیر درکنار یکدیگر زندگی مسالمت آمیز، خوب و آرامی داشته باشند.
وی اضافه کرد: منشورحقوق شهرنشینی دارای ۱۳۹ بند است که به دنبال آن هستیم برای دستیابی به شهری زیست پذیر این بندها را اجرایی کنیم.
رئیس کمیسیون حقوقی، املاک و قرادادهای شورای شهر مشهد تصریح کرد: این موضوع نیاز به گفتمان سازی دارد و اگر نتوانیم این گفتمان سازی را درجامعه رواج داده و مردم را نسبت به حقوقشان آگاه کنیم، در این مسیر موفق نخواهیم بود و این کار منشور را به یک سند کتابخانه ای تبدیل خواهد کرد.
اکران پویش «از حق نگذریم»؛ در راستای گفتمان سازی
حسینی پویا گفت: برهمین اساس و در راستای گفتمان سازی، پویش «از حق نگذریم» نسبت به آگاه سازی شهروندان از بندهای مختلف منشور حقوق شهر نشینی از طریق اکران های شهری اقدام کرده است.
وی ادامه داد: معتقدم این پویش در کنار اطلاع رسانی و آشنا کردن مردم با مفاهیم منشور حقوق شهرنشینی، مطالبه گری را در میان آنها ترویج می دهد، به این گونه که شهروندان با آشنایی با حقوق خود اجرایی شدن آن را از مدیران مطالبه خواهند کرد.
رئیس کمیسیون حقوقی، املاک و قرادادهای شورای شهر مشهد در خصوص هدف از تدوین و تصویب منشور حقوق شهرنشینی برای اولین بار درکشور، اظهار کرد: هدف شورای شهر پنجم و مدیریت شهری از تصویب این منشور، ارتقا زیست پذیری و ارتقا کیفیت زندگی در شهر مشهد بوده است.
حسینی پویا با اشاره به این که مشهد خصوصیتی دارد که آن را از سایر شهرهای کشور متمایز می کند، بیان کرد: این ویژگی مجاور شدن تعداد زیادی مهاجر از نقاط مختلف کشور و حتی خارج از کشور در مشهد به دلیل وجود بارگاه منور حضرت رضا(ع) است که این موضوع باعث قرارگرفتن فرهنگ های مختلف کنار یکدیگر در مشهد است .
وی افزود: برای ایجاد حداقل تفاهم میان فرهنگ های مختلف نیاز به برقراری گفت و گو و گفتمان داریم تا بر این اساس مشکلات اجتماعی کمتر شود .
یکی از دلایل آسیب های اجتماعی در شهر مشهد، قرار گرفتن اقوام و ملیت های مختلف در کنار یکدیگر است
رئیس کمیسیون حقوقی، املاک و قرادادهای شورای شهر خاطرنشان کرد: یکی از دلایلی که آسیب های اجتماعی در مشهد بیشتر است، قرارگرفتن اقوام مختلف، فرهنگ های مختلف و حتی ملیت ها و زبان های مختلف درکنار یکدیگر است که این تفاوت فرهنگ ها تا زمانی که به یک گفتمان مشترک دست پیدا نکنند، وجود خواهند داشت.
حسینی پویا تصریح کرد: منشور حقوق شهرنشینی در مجموع با هدف برقراری یک گفتمان مشترک و فضایی برای گفت و گو جهت رسیدن به یک تفاهم حداقلی تدوین و به تصویب رسید تا از این طریق زندگی مسالمت آمیز ترویج و آسیب های اجتماعی نیز کاهش پیدا کند.
وی اضافه کرد: اکنون و پس از گذشت یکسال از تصویب منشور حقوق شهرنشینی معتقدیم که آگاهی شهروندان و مطالبه گری آنها نسبت به حقوقشان افزایش پیدا کرده است.
رئیس کمیسیون حقوقی، املاک و قرادادهای شورای شهر مشهد با بیان این که یکی از اثرات منشور حقوق شهرنشینی شفافیت است که با مطالبه گری شهروندان ایجاد خواهد شد، عنوان کرد: سامانه «فاش» که اطلاعات مرتبط با قراردادها و سایر موارد در آن بارگذاری و به اطلاع عموم می رسد، تحقق یکی از بندهای منشور حقوق شهرنشینی است که تاکید می کند دسترسی به اطلاعات حق همه مردم است و زمانی که اطلاعات در اختیار مردم قرارداشته باشد، جلوی خیلی از فسادها گرفته خواهد شد و حقوق مردم نیز بیشتر رعایت می شود.
شهر ترمیمی؛ یکی از آثار بیرونی منشور حقوق شهرنشینی است
حسینی پویا در خصوص موضوع مشهد، شهر ترمیمی گفت: شهر ترمیمی را نیز می توانیم یکی از آثار بیرونی منشور حقوق شهرنشینی ببینیم که بر گفت وگو محوری و مدارا تاکید می کند، این که فضاهایی از سوی شهرداری مشهد مهیا شود تا طی آن مردم بتوانند با هم گفت وگو کنند و مشکلات خود را از این طریق حل و فصل کنند.
وی ادامه داد: شهرترمیمی در مجموع بر حل شدن مشکلات و برخی از اختلافات از طریق گفت وگو و مدارا و راه های مسالمت آمیزتاکید دارد، یعنی اگر آسیب های اجتماعی وجود دارد، شهروندان نیز برای کاهش و رفع آن در سطوح مختلف از مدرسه گرفته تا دانشگاه و سایر سطوح مشارکت داشته باشند و تنها یک تماشاچی نباشند.
رئیس کمیسیون حقوقی ،املاک و قرادادهای شورای شهر مشهد مطرح کرد: با ترویج و توسعه شهر ترمیمی بسیاری از مشکلات و اختلافات می تواند خارج از دادگستری و بدون نیاز به تشکیل پرونده حل وفصل شود و اگر مواردی هم به دادگستری منتهی شود؛ نیز می توان آن را با گفت و گو میان طرفین و با روش های مسالمت آمیز حل کرد که این موضوع بسیاری از هزینه های اجتماعی و مالی را کاهش خواهد داد.
حسینی پویا در ادامه گفت: ما اگر در شهرداری به دنبال اجرا و ترویج شهر ترمیمی هستیم به این دلیل است که اگر معضلاتی مانند کودکان کار، تکدی گری، معتادان متجاهر و.. وجود دارد، تمامی بخش های مرتبط، سمن ها و خیرین به این موضوع ورود پیدا کنند تا با ایجاد گفتمان این آسیب ها را کاهش دهیم.
وی با اشاره به این که حتی در مسیر توسعه رفاه اجتماعی نیز می توان از شهر ترمیمی استفاده کرد، ادامه داد: به این معنی که اگر در محله ای نیاز به احداث فرهنگسرا، پارک و ...است این نیازها با برقراری یک گفتمان و گفت وگو میان مدیریت شهری و مردم برطرف شود که به عنوان نمونه می توان به ایجاد دفاتر تسهیل گری در محلات اشاره کرد که به جای این که شهرداری مستقیم خودش اقدام به تملک و تخریب کند این زیرساخت ها با مشارکت مردم و از طریق دفاتر تسهیل گری بدون ایجاد اختلاف اجرا می شود.
شهر ترمیمی برای اولین بار در میان شهرداری ها کشور در شهرداری مشهد اجرایی شده است
رئیس کمیسیون حقوقی، املاک و قرادادهای شورای شهر مشهد اظهار کرد: در مجموع شهر ترمیمی برای اولین بار در میان شهرداری ها کشور در شهرداری مشهد اجرایی و دبیرخانه دائمی آن نیز راه اندازی شده است که خوشبختانه از سوی سایر ارکان مدیریتی استان نیز مورد استقبال قرار گرفته است و جلسات مختلفی نیز تاکنون با آموزش و پرورش، بهزیستی، دادگستری، دادسرا و سایر بخش ها برگزارشده و نتایج خوبی نیز داشته است.
حسینی پویابیان کرد: یکی دیگر از مواردی که در چهارچوب منشور حقوق شهرنشینی پیگیری شد، موضوع مشهد شهر همگان است. شهرهمگان به این نکته تاکید دارد که اگر شهروندان عوارض پرداخت می کنند باید در مقابل بتوانند از خدمات عمومی شهر استفاده کنند لذا شهر باید برای همگان آماده و توسعه یافته باشد.
وی افزود: فضاهای شهری از جمله حمل و نقل عمومی، بوستان ها و... نباید تنها برای استفاده بخشی از جامعه مانند مردان، بزرگسالان و توانمندان مهیا شده باشد اگر اینگونه باشد شهر، شهری برای همگان نخواهد بود.
رئیس کمیسیون حقوقی، املاک و قرادادهای شورای شهر مشهد خاطرنشان کرد: شهرهمگان شهری است که همه اقشار جامعه شامل کودکان، زنان، مردان، معلولان و سالمندان نیز بتوانند از فضاهای عمومی استفاده کنند.
حسینی پویا تصریح کرد: در شهر همگان یک پارک باید همانطور که برای یک مرد امن است برای زنان و کودکان نیز امن باشد و معلولان نیز بتوانند مانند افراد سالم از تمامی قسمت های یک بوستان استفاده کنند.
وی اضافه کرد: شورای شهر و مدیریت شهری در بحث شهر همگان به دنبال مهیا ساختن شهر و فضاهای عمومی برای استفاده همه اقشار جامعه است که در منشور حقوق شهرنشینی به عنوان گروه های خاص مطرح هستند که ما نسبت به آنها تبعیض مثبت قائل هستیم.
رئیس کمیسیون حقوقی، املاک و قرادادهای شورای شهر مشهد گفت: برای تحقق این امر پروژه های بزرگ شهر مشخص و لیستی از ملزومات مورد نیاز گروه های خاص تهیه شده تا این موارد در این پروژه ها رعایت شود، در کنار این موارد در پروژه هایی که از قبل ساخته شده نیز اصلاحاتی انجام و یا در آینده انجام خواهد شد تا به تحقق شهرهمگان نزدیک تر شویم.
مجید خبیری
نظرات