خط اضطراری تأمین آب شرب اصفهان سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد

خط اضطراری تأمین آب شرب اصفهان سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد

به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، "مسعود میرمحمد صادقی" در جمع خبرنگاران اظهار داشت: حدود 50 درصد از خط اضطراری تأمین آب اصفهان تکمیل شده است و پیش‌بینی می‌شود با راه‌اندازی این طرح در سال آینده بتوان حدود 3.2 متر مکعب بر ثانیه کمبود آب شرب استان را جبران کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با بیان این که هم اکنون از طریق تصفیه‌خانه باباشیخعلی حدود 10.5 متر مکعب بر ثانیه آب به اولین ایستگاه آبی اصفهان واقع در اشترجان پمپاژ می‌شود، افزود: مصرف آب شرب استان تا 15.5 متر مکعب بر ثانیه در تابستان افزایش پیدا می‌کند. حدود 4 تا 5 متر مکعب بر ثانیه کسری آب اصفهان در سال‌های گذشته از طریق چاه‌های فلمن، کاهش فشار آب در برخی از مناطق و ... تأمین می‌شد و با توجه به کاهش شدید آبدهی این چاه‌ها بهره برداری از سامانه دوم آبرسانی یک ضرورت در استان اصفهان است.
وی با اشاره به این که با بهره‌برداری از این سامانه ظرفیت انتقال آب تا حدود 10 متر مکعب بر ثانیه افزایش می‌یابد، تصریح کرد: 27 کیلومتر تونل برای این سامانه احداث شده که آماده بهره برداری است، اما به دلیل محدودیت منابع مالی ادامه اجرای این طرح از منابع داخلی شرکت آب منطقه‌ای و با کمک شرکت آب و فاضلاب از محل تبصره ۳ شورای شهر در حال انجام است و با بهره برداری از آن کمبود نیاز آبی استان تا سال ۱۴۱۰ مرتفع می‌شود .
میرمحمد صادقی درباره سد و تونل سوم کوهرنگ هم گفت: سد کوهرنگ سه 46 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تونل سوم کوهرنگ کامل شده است که با انجام کارهای اجرایی و به موازت آن خرید اراضی این طرح تا دو سال آینده به بهره برداری می‌رسد.
وی در خصوص ساختمان‌های تخریبی کوهرنگ افزود: این ساختمان‌ها ویلا نبوده و تنها برای اسکان کارکنانی بوده که با سد کوهرنگ کار می‌کردند و در اختیار مشاور و پیمانکاران این طرح بود. اراضی این ساختمان‌ها که طی ‌دهه۷۰ و ۸۰ برای کارگاه طرح کوهرنگ استملاک شده بود، اخیرا در پی اختلاف نظر با جهاد کشاورزی استان چهارمحال سبب اقامه دعوی استان بالادست شد و با وجود مدارک ارایه شده توسط همکاران مبتی بر واگذاری اراضی  جهت تجهیز کارکاه متاسفانه توسط دادگاه که در استان چهارمحال و بختیاری بود حکم تخریب این ساختمان‌ها داده شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان، افزود: حتی اگر این حکم گرفته نمی‌شد به طور قطع طی دو سال آینده و بعد از اتمام کار پیمانکاران شرکت آب منطقه‌ای اصفهان این ساختمان‌ها را در اختیار استان بالادست برای هرگونه بهره برداری قرار می‌دادند.
میر محمد صادقی با اشاره به این که طرح بهشت آباد برای تأمین آب استان اصفهان به میزان 250 میلیون متر مکعب بازنگری شده است، افزود: در طرح اولیه سه استان اصفهان، یزد و کرمان از این طرح منتفع می‌شدند که در بازنگری تنها استان اصفهان از آن منتفع و تأمین نیاز آبی دو استان دیگر از سد خرسان خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با بیان این که نقشه راه مدیریت حوضه آبریز زاینده رود در پنج فاز تدوین شده است، افزود: اولین فاز شناخت وضعیت موجود حوضه است که به نوعی مهمترین فاز این نقشه است.
وی با تأکید بر این که فازهای بعدی به ترتیب استراتژی و ارائه راهبردها، برنامه ریزی و سازماندهی راهبردها، اقدامات اجرایی و کنترل و ارزیابی است، خاطرنشان کرد: تدوین سیاستگذاری‌های اصلی در مدیریت حوضه‌ای و تعامل نمایندگان وزارت نیرو، سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت صنعت معدن و تجارت، سازمان جهاد کشاورزی، وزارت کشور، سازمان برنامه و بودجه، سازمان هواشناسی کشور، استانداران سه استان چهارمحال و بختیاری، اصفهان و یزد و همچنین دو صاحب نظر دانشگاهی اعضای کارگروه احیای زاینده‌رود می‌تواند به انضباط آبی منتج شود، چرا که آب یک مسئله چند وجهی است و یک ارگان نمی‌تواند به تنهایی متولی آن باشد.
وی افزود: در حال حاضر مدیریت آب در وزارت نیرو به سمت مدیریت حوضه‌های آبریز در حال تغییر است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با بیان این که حقآبه زیست محیطی رودخانه زاینده رود و تالاب بین المللی گاوخونی در سال آبی نرمال 176 میلیون متر مکعب در شورای عالی آب مصوب شده است، افزود: احیای تالاب همان احیای زاینده رود است و پس از آب شرب تأمین حقآبه زیست محیطی در اولویت است و امسال 52 میلیون متر مکعب برای تالاب بین المللی گاوخونی آب از سد رودشتین رهاسازی شده است.
میرمحمد صادقی از پر و مسدود کردن 6 هزار و 600 حلقه چاه غیرمجاز از ابتدای سال 84 خبر داد و افزود: در همین راستا حدود 214 میلیون متر مکعب از برداشت غیرمجاز آب جلوگیری شده است.
وی با بیان این که حدود 350 میلیون متر مکعب از چاه‌های غیرمجاز آب در استان تخلیه می‌شود، اضافه کرد: مردم می‌توانند در سراسر استان از طریق تماس با سامانه 3848 در تمام طول شبانه‌روز گزارش تخلفات از قبیل حفاری، لایروبی و کف شکنی غیرمجاز چاه، بهره برداری از چاه‌های فاقد پروانه برداشت پساب از فاضلاب شهری، برداشت غیرمجاز از کانال‌ها و شبکه‌های آبیاری، تصرف و ساخت و ساز غیرمجاز در حریم و بستر رودخانه‌ها و ساخت، نگهداری، حمل و تردد انواع دستگاه‌های حفاری غیرمجاز را مطرح کنند.

در ادامه این جلسه معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با اشاره به حجم 367 میلیون متر مکعبی مخزن سد زاینده رود، گفت: هم‌اکنون ورودی به سد زاینده رود حدود 16 مترمکعب و خروجی آن 84 مترمکعب بر ثانیه است.
"حسن ساسانی" افزود: میزان بارش‌ها تا به امروز یک هزار و 176 میلی‌متر بوده است که در سال گذشته دو هزار و 124 میلی‌متر و متوسط بلند مدت یک هزار و 355 میلی‌متر بوده است و به ترتیب نسبت به سال گذشته و متوسط بلند مدت 45 درصد و 13 درصد کاهش داشته است .
وی تصریح کرد: سال گذشته در چنین روزی حجم مخزن سد زاینده رود 701 میلیون متر مکعب بوده است و به علت این کاهش حجم محسوس هر هفته پایش حجم مخزن آب سد در استانداری اصفهان انجام می‌شود .
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با اعلام این که در شهریور ماه آب خروجی سد زاینده رود کاهش خواهد یافت، گفت: ذخیره 200 میلیون متر مکعب آب در مخرن سد زاینده رود خط قرمز آب شرب استان محسوب می‌شود.
لینک اصل خبر در سایت وزارت نیرو

    منبع خبر

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

      نظرات