آببهای دشت میناب بر اساس سه درصد قیمت محصول در مزرعه...
![](http://hrrw.ir/uploaded_files/DCMS/News_files/wrm_bda33e_1597668974.jpg)
![](http://www.wrm.ir/uploaded_files/DCMS/wysiwyg/images/rtl_arrow.gif)
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای هرمزگان، دکتر هوشنگ ملایی در خصوص تعرفه آببهای کشاورزی اظهار کرد: تا کنون از هیچکدام از چاههای کشاورزی استان هرمزگان آببها دریافت نمیشد. بر اساس قانون «تثبیت آببهای زراعی» مصوب مجلس شورای اسلامی دریافت آببها تنها مربوط به شبکههای آبیاری استان است .
مدیرعامل شرکت آب منطقهای هرمزگان عنوان کرد: آببهای دریافتی از شبکههای آبرسانی به دلیل پرداخت هزینههای جاری شبکه و تعمیرات ضروری است و صرفا در همان شبکه هزینه خواهد شد؛ شرکت آب منطقهای استان هرمزگان هیچگونه عایدی خاصی از این پرداختی کشاورزان زحمتکش ندارد.
وی تشریح کرد: بر اساس قانون، قیمت آببها بر اساس سه درصد قیمت محصول در مزرعه و متوسط عملکرد محصول منتشر شده در آمارنامه رسمی وزارت جهادکشاورزی محاسبه خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای هرمزگان واقعیسازی قیمت آب در راستای استفاده بهینه در جهت خلق سرمایه و اشتغال را یکی از اقدامات شرکت آب منطقهای دانست و افزود: در حال حاضر کشاورزان شبکه آبیاری دشت میناب برای دریافت هزار لیتر آب (یک متر مکعب) هزار و ۴۰ ریال پرداخت میکنند. یعنی به ازای هر لیتر یک ریال که هزینههای جاری شبکه را نیز تامین نمیکند.
ملایی ادامه داد: با توجه به وسعت شبکه و فرسودگی شبکه آبرسانی دشت میناب، هزینههایی نظیر تعمیر و نگهداری، برق مصرفی، لایروبی کانالها و ابزارآلات افزایش یافته است. سال گذشته بالغ بر 40 میلیارد ریال هزینه در دفاتر مالی ثبت شده، در حالیکه وصول درامد در این بخش کمتر از 6 میلیارد ریال است.
وی ادامه داد: کمبود منابع در این بخش موجب تاخیر در پرداخت حقوق پرسنل شرکت بهرهبرداری و باعث عدم پرداخت هزینههای خرید تجهیزات و برق مصرفی و ... شده است.
ملایی ابراز داشت: جهت بهبود شرایط شبکه و کاهش هزینههای انتقال و توزیع آب؛ شرکت آب منطقهای هرمزگان طرح بهسازی و بازسازی شبکه آبرسانی دشت میناب و اجرای سامانه آبیاری تحت فشار را در چهار هزار و 500 هکتار از دشت میناب به کمک جهاد کشاورزی را در دستور کار قرار دارد که طی فصول آینده حدود دو هزار و 500 هکتار از آن به بهرهبرداری میرسد.
وی ادامه داد: این طرح در گذشته در شبکه شمالی دشت میناب به مساحت سه هزار و 300 هکتار اجرا شد و موجب افزایش راندمان کشاورزی شد و رضایتمندی کشاورزان عزیز را به عهده داشت.
لینک اصل خبر در سایت شرکت سهامی مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران
نظرات