۵۰ درصد از پسماندها به شیرابه تبدیل می شوند/ عامل اصلی آلودگی خاک و ...
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، ابوالفضل کریمیان با بیان این خبر اظهار کرد: بر اساس آنالیزهای انجام شده در اداره تحقیق و پژوهش این سازمان با توجه به این که پسماندهای خانگی در شهر مشهد مثل سایر شهرهای کشور، عمدتاً از نوع تر است، در مراحل مختلف جمع آوری، حمل و دفن آن ها، حجم قابل توجهی آب پسماند و شیرابه تولید می شود.
وی افزود: این در حالی است که شیرابه ها عامل اصلی آلودگی خاک و محیط زیست به شمار می روند و لازم است که تولید آن کاهش پیدا کند.
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد بیان کرد: به آن مقدار رطوبت و آبی که در پسماندهای شهری موجود است، «آب پسماند» می گویند و هنوز عنوان «شیرابه» را نمی توان به آنها اطلاق کرد؛ اما این آب ها بر اثر فرایندهای گوناگون و در ترکیب با دیگر پسماندهای آلوده به مواد سمی، به شیرابه های بسیار خطرناک تبدیل می شوند.
کریمیان با بیان این که در هر میلی گرم شیرابه ، بیش از ۱۰۰ میلیون باکتری مضر وجود دارد، خاطرنشان کرد: این میزان باکتری عامل انتقال بیش از ۱۱۸ نوع بیماری حاد و تهدیدی جدی برای سلامت انسان و محیط زیست است.
وی با اشاره به این که عملیات اجرایی احداث بزرگترین لندفیل مهندسی – بهداشتی (دفن پسماند) کشور در شهر مشهد از سال گذشته آغاز شده است، اضافه کرد: این اولین لندفیلی است که با اهداف زیست محیطی و با استفاده از لوله گذاری و سیستم مکانیزه جمع آوری شیرابه در کشور احداث می شود.
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد گفت: با توجه به فصل تابستان و مصرف زیاد میوه های پرآب، مسئولیت شهروندان در قبال جلو گیری از تولید شیرابه افزایش پیدا می کند، خانواده ها با آب گیری زباله های تر و یا خشک کردن آنها، میتوانند حجم شیرابهها را در مبدا یعنی از خانه و به تعبیر دقیق تر از آشپزخانه، به میزان زیادی کاهش دهند و به سهم خود مانع از آلودگی بیشتر محیط زیست شوند.
مجید خبیری
نظرات