شورای اجتماعی محلات نسبت به آگاهیبخشی و ...
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس، محمدرضا حیدری در نشست مشترک با روسای شوراهای اجتماعی و معتمدین محلات دارای بافتهای فرسوده و ناکارامد که دفاتر تسهیلگری در آنها مستقر هستند، ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس، اظهارکرد: حضور پرشور و حداکثری روسای شوراهای محلات در این جلسه نشان از نگاه مسئولانه شما عزیزان بوده که بسیار امیدوارکننده است.
وی با بیان اینکه شهر مشهد دارای 4500 هکتار فضای ناکارآمد شهری است که از آن بعنوان بافتهای فرسوده و ناکارآمد و ناپایدار یاد میشود، گفت: در این محلات، حدود 184 هزار پلاک داریم و یکی از دغدغههای اصلی شورای پنجم و مدیریت شهری در این دوره، حل مسائل و مشکلات این نواحی است چراکه با زلزلهای کوچک یا حادثه غیرمترقبه دیگری خطرات بسیاری ساکنان را تهدید میکند.
وی افزود: در بحث اصلاح بافتهای فرسوده و ناکارامد شهری، تجربههای مختلفی در کشور وجود دارد و نمونههای آن را در بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی، قلعه وکیلآباد، قلعه آبکوه و ... شاهدیم؛ طرحهایی که گاه تا بیش از دو دهه از اجرای آن گذشته ولی اتفاق و تغییر ملموسی ایجاد نشده است.
حیدری با تاکید بر اینکه رویکرد مداخله مستقیم تاکنون موفقیتآمیز نبوده و در آینده هم نخواهد بود، تصریح کرد: آنچه مسلم است، مردم و ساکنان محل باید در این فرآیند نوسازی و بهسازی نقشآفرینی کنند و شرایط اجتماعی و اقتصادی این مناطق نیازمند فعالیتهای تسهیلگری است.
رئیس شورای شهر مشهد در ادامه گفت: یکی از عواملی که سبب شده در مناطق برخوردار شهر، منازل فرسوده به ندرت دیده شود، توان اقتصادی مناسب ساکنان است که حداکثر پس از 25 سال بازسازی میشوند؛ متاسفانه در محلات هدف بازآفرینی این شرایط حاکم نیست و توان اقتصادی ساکنان کفاف نوسازی بافت را نمیدهد.
وی خاطرنشان کرد: به منظور جبران همین کمبود و ضعف، مدیریت شهری براساس تکلیف، نسبت به استقرار دفاتر تسهیلگری با هزینه شهرداری اقدام کرد تا در محلات هدف بازآفرینی نقش واسط بین مردم و شهرداری را ایفا نماید.
وی با تاکید بر اینکه دفاتر تسهیلگری باید مشوقهای بازآفرینی را به اطلاع ساکنان برساند، طرح توسعه محله را آماده کند و نسبت به شناسایی نیازهای محلات اقدام نمایند، گفت: پس از تکمیل این فرآیندها، ساکنان با کمک دفاتر تسهیلگری و بهرهگیری از ظرفیت های قانونی حمایتی پیشبینی شده توسط شورا میتوانند در جهت بهبود شرایط گام بردارند.
رئیس شورای شهر مشهد با اشاره به عقبماندگی نظام برنامهریزی نسبت به خواست و مطالبه مردم، افزود: نظام اجرایی کشور نتوانسته طرحی آماده کند تا مردم در فضاهای از پیش تعریف شده، ساکن شوند و به موقع عمل نکردهایم.
وی با بیان اینکه شورای پنجم براساس دغدغهمندی و تعهدی که برای خود ایجاد کرده بود، وارد عرصه بازآفرینی شد و نسبت به استقرار دفاتر تسهیلگری اقدام کرد، گفت: دفاتر تسهیلگری برای بازسازی و نوسازی محلات هدف، نیازمند ابزارهای لازم بودند؛ به همین منظور، لایحه تشویقی بسیار خوبی به تصویب شورای شهر رسید که در تمامی ابعاد اعم از طبقه مازاد، پیشروی مازاد، پارکینگ و ... حامی و پشتیبان ساکنان بافتهای فرسوده و ناکارآمد باشد.
حیدری از تعامل سازنده شورای پنجم با آستان قدس خبرداد و گفت: در سایه همین تعاملات، در باب سند و حق تقدیمی، تخفیف و حتی رایگان عمل خواهد شد؛ همه این اقدامات و تعاملات با هدف تقویت و کمک به بنیه اقتصادی ساکنان محلات هدف بازافرینی شکل میگیرد.
وی در ادامه با بیان اینکه سیاست شورای پنجم، توسعه متوازن و عدالتمحور است، اظهارکرد: با تعریف پروژههای عمرانی مختلفی چون پل مصلی، پیوسته سعی کردهایم بین متن و حاشیه شهر ارتباط برقرار کنیم؛ ارتباط و اتصالی که موجب افزایش توانایی و بنیه اقتصادی ساکنان به دلیل افزایش ارزش داراییهایشان میشود.
وی افزود: امیدواریم برآیند این سیاستگذاریها، حمایتها و فضای همراهی که شکل گرفته، منجر به رونق و بازسازی و بهسازی محلات هدف بازآفرینی شود.
حیدری با بیان اینکه مشوقها و تسهیلاتی که شورای پنجم در بحث حمایت از بازآفرینی به تصویب رسانده، بیش از 200 میلیاردتومان از درآمدهای شهرداری را کاهش داده است، گفت: تنها هدف ما از این اقدام، ساخت مسکنهایی ایمن و مستحکم برای شهروندان مشهدی است که در مناطق کمبرخوردار شهر ساکن هستند.
رئیس شورای شهر مشهد در ادامه افزود: شوراهای اجتماعی محلات و معتمدین محلی نقش بسزایی در آگاهیبخشی و اعتمادسازی ساکنان و تشویق و ترغیب آنها به بازسازی و نوسازی دارند؛ متاسفانه شرایط کنونی و تورم سبب شده تا ساختوساز با دشواریهای بسیاری همراه باشد ولی قدمهای اولیه را بردارید و با همت بزرگان نظام و دولت و مجلس قدمهای محکمتر برداشته میشود.
نظرات