بازدید رئیس و اعضای کمیسیون آب و کشاورزی مجلس از طرحهای...
به گزارش روابط عمومی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، در جریان این بازدید که طی روزهای چهارشنبه و پنج شنبه مورخ 9 و 10 مهرماه 99 در همراهی مهندس حاج رسولیها و به میزبانی مهندس مرادی، مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران صورت گرفت، نمایندگان محلی، شامل نماینده پاوه، جوانرود، روانسر و ثلاث باباجانی و یکی از نمایندگان کرمانشاه نیز حضور داشتند.پیش از آغاز بازدید، مهندس حاج رسولیها به نمایندگان کمیسیون آب مجلس خیرمقدم گفت و سپس مدیرعامل شرکت، با ارائه گزارشی، خلاصهای از تاریخچه و اقدامات شرکت آب و نیرو را جهت حضار ارائه کرد و پس از آن معاون بهره برداری شرکت نیز با ارائه پاورپوینتی بخشهای مختلف طرح داریان و نیز فرایند احیای چشمه بل را جهت حضار ارائه نمود.
سپس بازدید کنندگان ضمن حضور در کارگاه سد داریان و نیروگاه آن از بخش های مختلف شامل بدنه، نیروگاه، دیدگاه و نیز طرح نجات بخشی چشمه بل بازدید کردند.
بر اساس اظهار حجت الاسلام جعفری بروجنی، دبیر کمیته محیط زیست کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی ومحیط زیست مجلس و نیز مهندس اوسطی، نماینده مجلس در شورای عالی آب، طرح احیای چشمه بل یکی از شاهکارهای مهندسی در کشور محسوب میشود که ضمن دگرگون ساختن سیمای منطقه میزبان خود، فرصتهای اشتغال فراوانی را به جهت ایجاد زیرساختهای گردشگری در نواحی اطراف خود فراهم ساخته است.
در جریان بازدید از سد داریان، مدیرعامل شرکت و همکاران معاونت بهره برداری به تناسب پاسخگوی پرسش ها و ابهامات طرح شده توسط نمایندگان در خصوص ابعاد فنی و مهندسی این طرح شدند.
در ادامه بازدید نمایندگان عضو کمیسیون آب مجلس ضمن حضور در محل سد هیروی، ضمن بازدید از بخش های مختلف آن در جریان نحوه کارکرد بخش های ابتدایی سامانه انتقال و آب اندازی به تونل قرار گرفتند. در این بخش فرماندار پاوه از نمایندگان درخواست نمود تا امکان تخصیص آب جهت این شهرستان از محل سد داریان فراهم شود.
در ادامه بازدید، نمایندگان در محل سد ازگله حضور یافتند. در جریان جلسه مبسوطی که در این محل تشکیل شد، فرماندار شهرستان ثلاث باباجانی به مشکلات ایجاد شده طی سالهای اخیر در بخش آب، بویژه پس از وقوع زلزله سرپل ذهاب اشاره کرد.
به بیان وی طی سالهای گذشته، برخی چشمه ها دچار افت و برخی دیگر دچار افزایش آبدهی شده اند که این امر پس از زلزله اخیر تشدید شده و چهره منطقه در برخی نواحی به جهت کاهش یا افزایش آب در حال دگرگونی است.
وی درخواست کرد که برخی روستاهای واقع در منطقه صفر مرزی که جمعا بالغ بر 20 روستا می شوند از محل سامانه گرمسیری تخصیص جهت شرب پیدا کنند که در این خصوص مهندس حاج رسولیها اظهار کرد: «از آنجا که تامین آب شرب از وظایف حاکمیتی و لزوم انجام آن از امور فوری است، در صورتی که نقشه جانمایی این روستاها و نیز روستاهای فاقد آب شرب، واقع در شهرستانهای ثلاث باباجانی و پاوه ارائه شود، شخصا از طریق شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، پیگیر تخصیص مناسب آنها خواهد شد.»
در ادامه مهندس اقبال منش مجری طرحهای تونل نوسود و گرمسیری ضمن ارائه گزارشی از مراحل اجرایی طرحها به اهمیت تشکیل سازمان توسعهای بهرهبرداری و استفاده بهینه از آب منتقل شده به منطقه گرمسیری به همراه ایجاد صنایع جانبی اشاره کرد که مورد تاکید قرار گرفت و مقرر گردید در این ارتباط جلسهای در مجلس شورای اسلامی با حضور همکاران وزارت جهاد کشاورزی برگزار گردد.
در پایان دکتر ساداتی نژاد، رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس طی سخنانی به جمع بندی دستاوردهای این سفر پرداخت. بنابر اظهار وی، اینکه متولیان بخش های توسعه ای آب کشور صرفا به ساخت و ساز نمی اندیشند و اولویت آنها، رسیدن به هدف نهایی اجرای پروژه ها، یعنی خدمت رسانی به مردم است، شایسته تقدیر میباشد.
وی اهمیت دادن به باورهای عمومی مردم میزبان اجرای پروژه ها از طریق اجرای پروژههایی مانند احیای چشمه بل و یا لحاظ نمودن تخصیصهای مورد نیاز جهت مردم ساکن در مسیر سامانه گرمسیری را نشانه بلوغ مدیریتی صنعت آب کشور، به ویژه در بخش برنامهریزی عنوان و خاطرنشان ساخت: «با توجه به عدم تکمیل نهایی بخشهایی از سامانه گرمسیری، امید داریم تا با یک همکاری تنگاتنگ با شرکت مدیریت منابع آب ایران و نیز شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران بتوانیم علیرغم مشکلات بودجهای، ردیف مناسبی جهت آغاز عملیات تکمیلی سامانه گرمسیری در بودجه سال 1400 بگنجانیم.»
به تصریح رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی ومحیط زیست مجلس، گذر از «حرف زدن تئوریوار» و ورود به فاز اجرا در باب ایفای مسئولیت اجتماعی، نشانه شجاعت مدیران بخش آب کشور است، چرا که به جهت نبود نظامنامه اصلاح شده، قدم نهادن در این مسیر، پر مخاطره، حساسیت برانگیز و تنش زاست و یقینا دستاوردهایی که گامهای اولیه به ارمغان آورده، میتواند راهگشای آینده باشد.
دکتر ساداتی نژاد به متولیان بخش آب کشور توصیه کرد تا تجارب خود در جریان فرایند ایفای وظایف در حوزه اجتماعی را مدون کنند تا بقیه بخشهای اجرایی کشور نیز بتوانند با تکیه بر آن، قدمهای بعدی را جهت خدمت بهینه تر و با کیفیت تر به مردم بردارند.
لینک اصل خبر در سایت شرکت سهامی مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران
نظرات