ارتقای سرانههای خدماتی در نواحی حاشیهنشین
▫️حسن نعناکار در گفتگوی زنده رادیویی با برنامه «صدای پای آب» بودجه ستاد بازآفرینی شهری و تخفیفات شهرداری را به عنوان مشوقههای احیای بافت فرسوده یادآور شد و تصریح کرد: بیشتر حاشیهنشینان را مهاجران و افراد غیربومی تشکیل میدهند و درصد کمی از مردم بومی حاشیهنشین هستند.
▫️وی رشد بیسابقه قیمت زمین و مسکن در کاشان را سرسام آور خواند و تصریح کرد: رشد سرسامآور قیمت زمین که تأثیر بسزایی در ساخت و ساز دارد، خانوادههای کمبضاعت را مجبور به حاشیهنشینی نموده است.
▫️نعناکار طرح تفصیلی را برنامهای راهبردی برای شهرداری و برنامهریزی دیگر دستگاههای خدمترسان خواند و تصریح کرد: با گذشت ۴ سال از تصویب این طرح متأسفانه هنوز اجرای آن به علت اشکالات بافت تاریخی ابلاغ نشده و با توجه به انقضای مدت آن باید سراغ طرحریزی نوع دیگری از آن رفت.
▫️وی با اشاره به برگزاری ۷۳ نشست بررسی طرح تفصیلی در دبیرخانه شهرسازی استان با حضور نماینده دستگاههای خدمترسان خاطرنشان کرد: در شهریورماه سال ۹۶ وزیر راه در شورای عالی شهرسازی به رئیس سازمان میراث فرهنگی وقت توصیه اکید برای حل مشکلات بافت تاریخی طرح تفصیلی کاشان نمود.
▫️نعناکار شهرک مسکونی فتحالمبین را الگوی مناسبی برای شهرسازی و خدمترسانی با مشارکت مالک آن خواند و تبیین کرد: این مجموعه حدود ۱۵۰ هکتاری با پهنههای مختلف مسکونی، فضای سبز، تجاری و اداری دارای مصوبه شورای عالی شهرسازی است که شهرداری و دیگر دستگاهها برای خدمترسانی به سه هزار پلاک ساختمانی آن برنامه ریزی کردهاند.
▫️معاون شهرسازی و معماری شهردار محدودیتهای ارتفاعی ساخت و ساز در بافتهای متراکم تاریخی را عامل مهاجرت خانوادههای اصیل ساکن این بافتها به مناطق توسعهپذیر شهری دانست و یادآور شد: ضوابط محدودیت ارتفاعی تا حداکثر دوطبقه خانوادهها را مجبور به ترک بافت و مهاجرت به مناطق توسعهای یا حاشیهای کرد.
▫️نعناکار ساختار خدماتی شهر کاشان را پراکنده و گسیخته خواند و تأکید کرد: هزینه خدمات شهری اعم از تنظیف و جمعآوری پسماند در کاشان به واسطه تراکم کمتر و پراکندگی بیشتر نواحی حاشیهای دوچندان است و شرکتهای خدمترسان هم در این زمینه با مشکلاتی روبرو هستند.
نظرات