رشد ۷۰ درصدی پایگاه های مدیریت بحران مشهد/ راه اندازی سامانه پاسخ  ...

رشد ۷۰ درصدی پایگاه های مدیریت بحران مشهد/ راه اندازی سامانه پاسخ ...

رشد ۷۰ درصدی پایگاه های مدیریت بحران مشهد/ راه اندازی سامانه پاسخ سریع شهر مشهد برای اولین بار در کشور

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، وحید اکلملی در صد و پانزدهمین صحن علنی شورای اسلامی شهر مشهد اظهار کرد: نکته ای که همیشه باید نقل کنیم این است، تاکنون حادثه ای در سطح کلان شهرهای کشور نداشته ایم تا از اتفاقات بعد از آن مطلع شویم.
وی افزود: آنچه مطرح می شود بر اساس آن چیزی است که دنیا مدت ها به این نتیجه رسیده است و در جزوه های سازمان مدیریت بحران فدرال (فما) و مطالعات جایکا کاملا محسوس است و می توان آن را ردیابی کرد. ما به دنبال یک داستان خیالی نیستیم، بلکه اتفاقی است که دیر یا زود برای شهر مشهد و دیگرکلان شهر ها رخ می دهد و در این زمان میزان آمادگی ما است که شرایط شهروندان را تعیین تکلیف می کند.
رییس گروه پدافند غیر عامل و پیشگیری از بحران شهرداری مشهد بیان کرد: آنچه در کلان شهرها اهمیت پیدا می کند همجواری شریان های حیاتی است. در بم شریان آب، شریان راه به پیچیدگی وضعیت کنونی کلان شهرها و ساخت و ساز به شکل امروزی وجود نداشت و این موارد سبب مواجه شدن ما با بحران های آبشاری می شود.
اکلملی خاطرنشان کرد: تخمین جایکا(آژانس همکاری های بین المللی ژاپن) برای تهران در سال ۹۲ این بود که پس از زلزله تلفات بسیار وسیعی رخ خواهد داد و تنها ۴۰ تا ۵۰ درصد تلفات نهایی زلزله ناشی از خود حادثه خواهد بود و بیش از ۵۰ تا ۶۰ دیگر ناشی از بحران های آبشاری است، موضوعی که شامل سایر کلان شهرها مانند مشهد نیز خواهد بود.
وی اضافه کرد: اگر یک زلزله را در شرایط کنونی در نظر بگیرید، اولین بحران ثانویه، فرونشست ها با گستردگی و عمق بسیار زیاد است، به تبع حادثه سوم شکستگی لوله های گاز است. در اثر این شکستگی، انفجار و آتش سوزی های بعد از آن مطرح می شود.
رییس گروه پدافند غیر عامل و پیشگیری از بحران شهرداری مشهد تصریح کرد: از طرف دیگر شکستگی و خرابی لوله های آب نیز مطرح می شود. در شهر مشهد، شریان سد دوستی وجود دارد، تصور ایجاد یک خراش بر لوله این شریان، سبب ایجاد حادثه ای مهیب تر از یک سیل بزرگ می شود. شکستی لوله های آب، سبب ایجاد مشکل در تامین آب برای خاموش کردن آتش سوزی می شود و آتش سوزی را شدت می بخشد.
اکلملی عنوان کرد: موضوع دیگر موج انفجار و آتش سوزی است که بر تلفات ما دامن می زند. از دیگر موارد می توان به بحث شریان راه، افزایش مدت زمان امدادرسانی، آوار و... اشاره کرد. این موارد نشان می دهد که اگر امروز چاره اندیشی نکنیم در آینده با مشکلات زیادی مواجه خواهیم شد. آقای حیدری به خوبی اشاره کردند که زیرساخت های ما به شدت دارای ضعف است و اگر چاره اندیشی مناسبی نشود، در روز حادثه هیچگونه مدیریتی نخواهد بود و کسی نمی تواند کاری انجام دهد.
وی ادامه داد: راهکارهای ما به دو دسته راهکارهای شهروندی و اقدامات زیرساختی و فنی و مهندسی تقسیم می شود. در حوزه شهروندی در شهر مشهد، گروهی تحت عنوان دوام ثامن وجود دارد که تا به امروز ۴۵ ساعت آموزش مقدماتی فراگرفته اند تا بتوان در گروه های تخصصی آنان را تقسیم بندی کرد.
تشکیل دوام معین کلان شهر مشهد برای ۱۲۰ روستا حریم مشهد
رییس گروه پدافند غیر عامل و پیشگیری از بحران شهرداری مشهد گفت: همچنین با شرکت آب نیز تفاهم نامه ای امضا شده است تا در طرح آبرسانی در زمان بحران، اعضای دوام ثامن بتوانند همکاری کنند. در حوزه حریم شهر اتفاق جدیدی با مشارکت مدیریت هماهنگی حریم شهر، تحت عنوان دوام معین کلان شهر مشهد رخ داده است که براساس آن در ۱۲۰ روستا موجود در حریم شهر، موضوع دوام ثامن فعال خواهد شد و برنامه ریزی های آن انجام شده است.
اکلملی اظهار کرد: دلیل ورود به حریم شهر این است که در زمان وقوع حادثه کلان، جدا از تخلیه اضطراری درونی شهر مشهد، شاهد تخلیه اضطراری کل شهر خواهیم بود و حریم شهر فرصتی خوبی برای اسکان ضروری خواهد بود و اگر بستر آن فراهم نشود، در هنگام حادثه با مشکل مواجه خواهیم شد.
وی افزود: در حوزه اقدامات فنی و مهندسی، پیش بینی های گسترده ای با حمایت شورای اسلامی شهر مشهد انجام و اقدامات خوبی در زمینه مطالعات، پایگاه های مدیریت بحران که رشد ۷۰ درصدی داشته و مدیریت بحران هوایی صورت گرفته است. آنچه تخمین ها به ما هشدار می دهد این است که اگر امدادرسانی با توجه به شریان های راه به صورت زمینی انجام شود، اولین امداد زمینی بالغ بر ۱۰ تا ۱۵ روز زمان می برد.
رییس گروه پدافند غیر عامل و پیشگیری از بحران شهرداری مشهد بیان کرد: در بخش اقدامات زیرساختی ۱۴ پایگاه مدیریت بحران در شهر وجود داشت که یک پایگاه در مجد ابتدای سال ایجاد شد و چهار پایگاه دیگر نیز در حال ساخت است که خوشبختانه تا پایان خرداد ماه سال ۱۴۰۰ به بهره برداری می رسد.
اکلملی خاطرنشان کرد: تعداد پنج دیزل در پایگاه های مدیریت بحران موجود است که از این تعداد تنها یک دیزل در مدار است اما پس از شیوع ویروس کرونا و تبدیل پایگاه های مدیریت بحران به بیمارستان صحرایی، تعداد ۱۷ دستگاه دیزل ژنراتور خریداری شد که از این تعداد ۱۲ مورد آن پرتابل است تا در تمام حوزه های شهری مورد استفاده قرار بگیرد.
وی اضافه کرد: موضوعی تحت عنوان خانه های دوام ثامن و شورای مناطق را فعال کرده ایم و تمامی تجهیزات مورد نیاز در خانه های دوام ثامن که به صورت هم زمان در تمامی مناطق شهرداری مشهد، افتتاح شد، فراهم شده است. از جمله اقدامات زیرساختی که مجدد می توان به آن رجوع کرد، سامانه جامع مدیریت بحران و پدافند غیر عامل است که در واقع آرزوی تمام کلان شهر های دنیا به حساب می آید که در این سامانه تمام پروسه چرخه مدیریت بحران از اقدامات پیش بینی تا اقدامات آمادگی، مقابله و بازسازی دیده شده است. بر روی این سامانه باید دقت زیادی صورت بگیرد و از تمامی حوزه ها درخواست همکاری لازم را انتظار داریم.
رییس گروه پدافند غیر عامل و پیشگیری از بحران شهرداری مشهد تصریح کرد: اتفاق خوب دیگر تهیه نقشه تخلیه و اسکان ضروری شهر مشهد است که در سه فاز شامل درج کلیه اماکن مستعد برای اسکان ضروری، سطح بندی اماکن و رفع خطر و اصلاح امکان است.
تهیه نقشه ارزیابی ریسک مشهد
اکلملی گفت: موضوع دیگر تهیه نقشه ارزیابی ریسک شهر مشهد است و اتفاق خوبی در هماهنگی ها ایجاد شده است که خروجی این کار فایده زیادی برای حوزه شهرسازی و توسعه شهری دارد. اقدام دیگر سامانه پاسخ سریع شهر مشهد است که تا دو ماه دیگربه بهره برداری می سرد و برای اولین بار در سطح کشور اتفاق افتاده است و دید وسیعی به مدیران کشوری می دهد.
وی ادامه داد: زلزله ۴.۲ دهم ریشتری که شب گذشته مشهد را در حدی لرزاند، بار دیگر ما را هوشیار کرد. مشهد همچنان در تهدید گسل ها قرار دارد و حوزه شهری مشهد باید به این موضوع دقت کنند که تلاش همکاران ما جوابگو این حجم موارد کاری نخواهد بود.
رییس گروه پدافند غیر عامل و پیشگیری از بحران شهرداری مشهد بیان کرد: در موضوع کرونا، اولین شهرداری و حوزه ای در کشور بودیم که پروتکل ها و استاندارها را به دست آورده ایم و در یک اسفند ماه نیز اولین شهری در کشور بوده ایم که پروتکل های شهرداری برای تمامی حوزه ها را ارسال کردیم، بسیاری از دستورالعمل ها و فرم هایی که توسط حوزه ما به صورت غیر رسمی به مدیران سازمان ها در قطار شهری و اتوبوسرانی ارسال شد، مشابه دستورالعمل هایی است که با لوگوی وزارت بهداشت برای کل کشور ارسال شد که نشان از توانمندی حوزه ما است.
حوریه جمالی پور

لینک اصل خبر در سایت شهرداری مشهد

    منبع خبر

    شهرداری مشهد

    شهرداری مشهد

    شهرداری مشهد یک شهرداری در شهر مشهد می باشد

      نظرات