بازگشت اردک های سرسفید به تالاب بین المللی قوری گل
به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان آذربایجان شرقی، حسن عباس نژاد با اعلام این خبر گفت: خوشبختانه با وجود بهبود وضعیت آبی و زیستگاهی تالاب بین المللی قوریگل اردک های سر سفید به تالاب بازگشتند.
وی افزود: هر ساله در کنار تنوع کم نظیر پرندگان آبزی و کنار آبزی، جمعیت زاد آور و عبوری اردک های سرسفید وارد تالاب قوری گول شده و بر ارزش اکولوژیکی تالاب می افزاید.
عباس نژاد اضافه کرد: تالاب بینالمللی قوری گول با توجه به داشتن قابلیتهای مختلف میتواند در برگیرنده اهدافی چون حفاظت از تنوعزیستی، آموزش، تحقیقات و اکوتوریسم باشد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: حدود ۹۲ گونه پرنده نیز در این تالاب شناسایی شده که میتوان از اردک سرسفید، اردک مرمری و اردک بلوطی نام برد که در ردیف گونههای جانوری در حال تهدید به انقراض قرار دارند.
اردک سر سفید یکی از گونه های در حال انقراض منطقه ی پال آرکتیک است که متاسفانه به دلیل از دست دادن بیش از ۵۰ درصد زیستگاه های خود در جهان ، جمعیت آن از ۱۵۰ هزار قطعه در اوایل قرن بیستم به حدود ۱۵ هزار قطعه در حال حاضر رسیده است. مهمترین عامل این کاهش، تغییر کاربری زیستگاه های این پرنده به اراضی کشاورزی و سایر عوامل توسعه ای است.
قوری گل، در ۴۵ کیلومتری شرق تبریز و ۱۵ کیلومتری غرب شهرستان بستان آباد قرار دارد. این تالاب آب شیرین با وسعت تقریبی ۲۰۰ هکتار در حوضه آبخیزی مرتفع به مساحت ۳ هزار و ۸۹۰ هکتار به خاطر این که زیستگاه زادآوری گونه های مهم و در حال انقراض پرندگان آبزی از جمله اردک سرسفید و اردک مرمری است به عنوان یکی از تالاب های سایت کنوانسیون رامسر انتخاب شده است.
نظرات