فشار برخی نمایندگان برای سد سازی در حوزه دریاچه ارومیه/احیا پایدار در گرو مدیریت برداشت از منابع آب است

فشار برخی نمایندگان برای سد سازی در حوزه دریاچه ارومیه/احیا پایدار در گرو مدیریت برداشت از منابع آب است

به گزارش روابط عمومی اداره کل محیط زیست استان آذربایجان شرقی ، مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه  با نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی دیدار و گزارشی از اقدامات انجام یافته برای احیای این دریاچه ارائه کرد.

مسعود تجریشی ، در این دیدار گفت: صحبت‌های برخی نمایندگان نسبت به شروع پروژه‌های سدسازی در اطراف دریاچه ارومیه، بسیاری را نسبت به خشکی آن نگران کرده است، سدهایی که به گفته برخی کارشناسان می‌توانند سد راه آب ورودی به این دریاچه نیمه‌جان شوند و مسیر آن را از سمت احیا به نابودی تغییر دهند.

وی ادامه داد:  استفاده فزاینده و بی‌رویه از منابع آب حوضه آبریز دریاچه ارومیه و بی‌توجهی به نیاز زیست‌محیطی دریاچه ارومیه، عامل اصلی بروز بحران بوده و تحقق احیای پایدار دریاچه ارومیه در گرو مدیریت برداشت از منابع آب تجدیدپذیر حوضه است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در سال ۸۷ و ۸۹ شبیه همین بارندگی که دو سال پیش برای حال دریاچه مثمرثمر گشت را شاهد بودیم، در یکی از آن سال ها تراز دریاچه هیچ تغییری نکرد و حتی در سال ۸۹ ارتفاع دریاچه ۱۲ سانت کاهش هم نشان داد.

وی افزود: پس نمی توان اقدمات موثر ستاد احیا دریاچه ارومیه را در سال های اخیر در در وضعیت فعلی  و عدم هدردرفت آب باران نادیده گرفت.

تجریشی خاطرنشان کرد: در سال های اول فعالیت ستاد ، صحبت های دلسردکننده ای به گوش می رسید، عده ای صحبت از رها کردن دریاچه می کردند و اقدمات ستاد احیا را غیر قابل اجرا و بدون نتیجه می دانستند، با اینحال این ستاد با توجه به وعده ی رئیس جمهور محترم مبنی بر احیاء دریاچه ، کار خود را آغاز و تا به امروز اقدامات موفقی در جهت این هدف به نتیجه رساند.

وی با بیان اینکه در ده سال اخیر یک دریاچه در دنیا سراغ نداریم که در چنین فرصت کوتاهی به نتایج کنونی ما در احیاء دریاچه ارومیه  رسیده باشند، گفت: بسیاری از آنها از  ۱۰الی ۲۰ سال قبل فرایند احیاء خود را آغاز کرده اند ولی در فرایند احیاء ما از همه پیشی گرفته ایم.
وی ابراز امیدواری کرد پروژه های سازه ای ستاد احیا تا انتهای اردبیهشت و خرداد به پایان برسند و بدین ترتیب دولت بعدی با سنگینی پروژه ها مواجه نخواهد بود.

وی با بیان اینکه تا حد زیادی  طرح های سردهنه سازی، اصلاح و بازسازی دریچه‌ها و آبگیرهای رودخانه‌های حوضه آبریز دریاچه به اتمام رسیده است، گفت: بنابر وعده ی مسئولان استانی،  تصفیه خانه تبریز و تصفیه خانه ارومیه نیز تا اواسط خرداد سال آینده افتتاح می شود.

این مقام مسئول افزود: تا ۵ سال آینده باید دریاچه را به تراز اکولوژیک برسانیم و بر جلوگیری از هدررفت آب از بخش کشاورزی متمرکز شویم.

وی همچنین یادآور شد: ۳۷۷ میلیون مترمکعب  آب در سدهایی که آب کشاورزی را تامین می کردند ، صرفه جویی شده و تولیدات کشاورزی در پایاب این سدها ۱۵ تا ۲۵ درصد افزایش پیدا کرده است.

تجریشی با اشاره به اینکه طی ۵ سال آینده باید حدود ۵۰۰ میلیون متر مکعب آب در حوزه دریاچه صرفه جویی شود، گفت: یکی از راه ها برای رسیدن به این هدف، در سایه برنامه ریزی در حوزه کشاورزی امکان پذیر خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: کشت گیاهان دارویی کم آب بر در حوضه آبریز دریاچه ارومیه یکی از طرح‌های مهم ستاد احیای دریاچه ارومیه است.


گفتنی است، مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه  به همراه مدیر کل محیط زیست استان و مدیر دفتر منطقه‌ای ستاد احیای دریاچه ارومیه در استان با نماینده ولی فقیه در استان دیدار کرد.
لینک اصل خبر در سایت سازمان حفاظت محیط زیست

    منبع خبر

    سازمان حفاظت محیط زیست

    سازمان حفاظت محیط زیست یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

      نظرات