۳۰درصد از اقدامات استقبال از بهار ۱۴۰۰ برگرفته از ایده های مردمی ...
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، محمدرضا کلائی در برنامه تلویزیونی «اشاره» در خصوص برنامه های استقبال از بهار ۱۴۰۰ اظهار کرد: مردم عادت کرده اند که یک عید مفرح در شهر مشهد داشته باشند. هرسال اقداماتی همچون ساخت المان، کاشت گل و.. انجام می شود اما یکی از تغییراتی که امسال رخ داده است، حذف المان های تعاملی و المان هایی است که سبب تجمع و تعامل مردم در اطراف آن می شود.
وی افزود: امسال تا روز ۲۹ اسفندماه حدود ۱۷ میلیون ۲۰۰ هزار بوته گل کاشته می شود و المان ها نیز درحال نصب است و سایر موضوعات شامل خدماتی است که ارائه می شود.
شهردار مشهد درخصوص نحوه توزیع المان ها و گلکاری ها در سطح شهر بیان کرد: اقداماتی که مردم در سطح شهر مشاهده می کنند حاصل فرآیندهایی است که در جشنواره استقبال از بهار ۱۴۰۰، از حدود شهریور ماه فراخوان آن برای حضور هنرمندان در حوزه های المان ها، گلکاری ها و... اعلام شده و سپس آثار ارسالی در بخش نورپردازی و ریسه بندی، ساخت المان های دائمی و موقت، گل آرایی و... داوری شده است و به نظرم امسال دقت نظرها افزایش پیدا کرده است.
کلائی خاطرنشان کرد: سه نکته امسال به صورت ویژه رخ داده است؛ اول اینکه زیبنده ما نیست که مناطق پیرامونی و کم برخوردار رها و به نقاط مرکزی شهر پرداخته شود البته استدلال همکاران ما این است که تراکم باید در جایی باشد که مردم رفت و آمد بیشتری در آن دارند اما امسال اقدامات خود را به مناطق پیرامونی نیز تسری داده ایم.
وی اضافه کرد: نکته بعدی اینکه تلاش کرده ایم از نظرات دوستان در سال های گذشته استفاده کنیم؛ بسیار جالب است که مردم هر سال ایده هایی را در سامانه ایده وارد می کنند و امسال ۳۰ درصد اقدامات ما براساس نظرات مردم در سال گذشته بوده است.
شهردار مشهد تصریح کرد: موضوع سوم این است که امسال دیگر به دلیل عدم تجمع مردم، جشنواره ها وجود ندارد به همین دلیل بخش های تعاملی برای مردم در نظر گرفته شده است که از طریق شبکه های مجازی و اجتماعی رخ خواهد داد.
کلائی در خصوص برنامه های شهرداری مشهد برای تحویل سال ۱۴۰۰ اظهار کرد: امسال یک نگرانی وجود دارد و ما از حدود یک ماه پیش نمی دانستیم که رنگ شهر مشهد برای وضعیت کرونایی چه خواهد بود به همین دلیل سناریوهای مختلفی را با دوستان در استانداری، فرمانداری، آستان قدس رضوی، نیروی انتظامی و... طراحی کرده ایم که یکی از این سناریوها اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: در این سناریو نگاه ما این بوده است که هنگام سال تحویل حرم امام رضا(ع) باز اما ظرفیت باتوجه به ابلاغیه های ستاد کرونا محدود است؛ بنابراین جمعیت بیشتری از شهروندان در خیابان های اطراف حرم تجمع خواهد کرد. کاری که ما انجام داده ایم این است که چهار خیابان منتهی به حرم امام رضا(ع) از میدان ۱۵ خرداد تا میدان بیت المقدس، از میدان شهدا تا انتهای خیابان شیرازی، از چهارراه شهید گمنام تا حرم مطهر و از میدان شهدای گوهرشاد تا حرم مطهر را مجهز به سیستم صوت و برنامه های حرم مطهر را ازطریق صداوسیما پخش کنیم. همچنین باتوجه به نزدیک بودن به اذان ظهر تلاش می کنیم امکانات مورد نیاز را فراهم کنیم.
شهردار مشهد بیان کرد: به شهروندان حق می دهم که دوست دارند در هنگام تحویل سال جدید به ضریح حضرت امام رضا(ع) نگاه کنند اما این کار را از خیابان های منتهی به حرم نیز می توانند انجام دهند تا خدای ناکرده این زیارت سبب شیوع بیشتر ویروس کرونا نشود زیرا وضعیت ما در شهر مشهد باید کاملا حفظ شود.
کلائی گفت: امیدوارم شهروندان دو نکته را رعایت کنند؛ اول اینکه برای رسیدن به مراسم سال تحویل حرم مطهر از ماشین شخصی استفاده نکنند زیرا دو مسیر اصلی یعنی میدان شهدا و میدان بسیج مجهز به مترو و مسیرهای دیگر نیز مجهز به خطوط بی آر تی واتوبوسرانی هستند و هماهنگی هایی برای بازگشت شهروندان به منازل آنان شده است و نکته دوم اینکه شهروندان و زائران برای اقامه نماز حتما از وسایل شخصی خود استفاده کنند.
جمع پروژه های عمرانی مشهد با هشت کلان شهردیگر از جمله تهران برابر است
وی در خصوص پروژه هایی که در سال ۱۳۹۹ به بهره برداری رسیده است، افزود: امسال پروژه های عمرانی و خدماتی برای ما رنگ و بوی دیگری داشت زیرا کرونا سبب شد بخش زیادی از نیروی کار دچار مشکل شوند زیرا اقتصاد مشهد خدماتی است و ما باید برای آنان شغل های مستقیم و غیر مستقیم ایجاد می کردیم.
شهردار مشهد تصریح کرد: امسال پروژه را با قوت ادامه دادیم و خداراشکر منابع نیز به یاری خدا رسید و توانستیم تعداد زیادی پروژه را در سال جاری به انجام برسانیم. در حال حاضر میزان پروژه های عمرانی و خدماتی که در شهر مشهد در حال انجام است؛ برابر حاصل جمع پروژه های عمرانی در هشت کلان شهردیگر از جمله تهران است.
کلائی عنوان کرد: در حوزه های حمل و نقل، مترو همچنان فعال است، خط دو در حال تکمیل و تونل خط سه با سرعت در حال انجام است و سیگنالینگ که به دلیل تحریم ها با کمی تاخیر مواجه شده است، عملا سال ۱۴۰۰ تلاش می کنیم ۵۲ دهم کیلومتر که در مرکز شهر مشهد قرار دارد و میدان شهدا در خط سه را به باب الجواد و سپس ایستگاه پایانه امام رضا(ع) متصل می کند و کمک می کند خط یک و دو در میدان بسیج و شهدا به یکدیگر متصل شود، را به سرانجام برسانیم. در حال حاضر نزدیک بر چهار هزار نفر از همشهریان ما در زیرزمین درحال کار هستند.
وی اضافه کرد: جالب است که همشهریان اطلاع داشته باشند که در سال ۹۶ هزینه ساخت هر کیلومتر مترو ۲۵۰ میلیارد تومان بود که اکنون به هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان رسیده است اما با این وجود ذره ای از کار خود کم نکرده ایم و تمام خطوط فعال هستند همچنین ساخت خط چهار در سال گذشته آغاز شده است و شفت ورودی در محدوده مهرمادر خواجه ربیع قرار دارد و این محدوده را به شهرک شهید رجایی و باهنر در بولوار حر متصل می کند و انشاالله براساس برنامه زمانی از ۲۸ یا ۲۹ فروردین ماه TBM شروع به کار خواهد کرد.
شهردار مشهد گفت: انشاالله تا تابستان سال ۱۴۰۰ به روش NATMحفاری انتهای این خط آغاز می شود. در یک ماه آینده نیز خط سه که تونل آن تا امامت ۴۹ ادامه پیدا کرده است، آغاز می شود. گفتنی است که تکمیل خط سه نیازمند حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار است.
وی ادامه داد: از دیگر پروژه های عمرانی حوزه حمل و نقل می توان به چپ گرد شهید ناصری، دوربرگردان آیت الله هاشمی، تقاطع غیرهمسطح نخودک اشاره کرد که به بهره برداری رسیده است همچنین بخشی از پروژه ها در حال انجام است و فردا زیرگذرشهید برونسی به بهره برداری می رسد.
شهردار مشهد خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات مردم، رفت و آمد به ییلاقات طرقبه و شاندیز بود. سال گذشته پل پرتویی توسعه پیدا کرداما یک مجموعه برای این محدوده در نظر گفته شد که به مرور انجام می شود در حال حاضر پل پرتویی و تقاطع چهارسطحی آزادگان درحال انجام است و ظرف ۱۰ الی ۱۵ روز آینده سه سطح آن به بهره برداری می رسد.
کلائی اظهار کرد: یکی از قطعات دیگر در انتهای وکیل آباد، زیرگذر شهید برونسی است. همانگونه که می دانید زیرگذری که به میدان امام علی (ع) می رسد، دارای تراکم ترافیکی است و همکاران ما در حوزه حمل و نقل به این نتیجه رسیده اند که زیرگذر در این نقطه ایجاد شود تا افرادی که درنظر دارند از تقاطع آزادگان و آیت الله هاشمی رفسنجانی استفاده کنند، از این زیرگذر عبور کنند. پروژه ازتیرماه و به مدت ۹ ماه آغاز شده بود که انشالله فردا به بهره برداری می رسد تا افرادی که تمایل دارند به سمت غرب و شمال حرکت کنند از این زیرگذر تعیین مسیر کنند.
وی افزود: تقاطع زندگی (مصلی)، جمعه بازار شهید شوشتری، پارک ۶۸ هکتاری از دیگر پروژه های در دست اجرا است. در حوزه خدمات شهری امسال باغ زندگی و باغ خاطره افتتاح شد که پروژه های مهمی است و از صداوسیما درخواست می کنم نحوه استفاده از این مکان ها را به اطلاع شهروندان برساند. همچنین در تقاطع مصلی نیز بخش هایی به اراضی ۲۱ هکتاری انتقال داده شده است، اطراف بخشی از اراضی شهرک شهید رجایی دیواری وجود داشت که با همکاری آستان قدس رضوی اقدامات بسیار خوبی صورت گرفت و پارک پنج هکتاری نیز در انتهای اردیبهشت ماه به بهره برداری می رسد. همچنین انتهای بولوار الزهرا ظرف مدت دو سه هفته آینده متصل خواهد شد و انتهای مهدیه نیز به آزادگان متصل می شود. پروژه خلیج فارس نیز که تقاطع مجیدیه و آیت الله هاشمی رفسنجانی تا پایان تابستان به اتمام می رسد.
شهردار مشهد عنوان کرد: پروژه کوه پارک سال گذشته به بهره برداری رسید و امسال تکمیل می شود، پارک ۳۰ هکتاری طبیعت و خانواده برای افرادی که کمی از محیط روستایی به دور افتاده اند، در حال آماده سازی است. رودپارک یک پروژه رویایی است و از بولوار نمایشگاه تا پل ستاری را شامل می شود. همچنین در فاصله بین دانشجو و سیدرضی در حاشیه امام علی(ع) به پروژه کشت کار اختصاص پیدا می کند که در این پروژه باغچه های ۱۵ تا ۲۰ متری در اختیار شهروندان قرار می گیرد تا در آن محصولات مورد نیاز خود را بکارند. مجموعه مادر کودک به مساحت هشت هکتار و در شمال شهر مشهد پروژه ساماندهی کشف رود تحت عنوان بوم پارک از دیگر پروژه ها ما در شهر مشهد است.
کلائی گفت: در حوزه خدمات شهری تصفیه خانه چهل بازه افتتاح شد. یکی از مهمترین پروژه های ما در سال جاری، یک پروژه اجتماعی بود. معمولا هدف گذاری ما در برنامه چهارساله این است که سالی ۲۶۰ هکتار به کمربند سبز اضافه شود، امسال هزار و ۵۰۰ هکتاری هدف گذاری شده است که ۳۰۰ هکتار در کشف رود، ۱۲۰۰ هکتار در ارتفاعات جنوب درختکاری شود که به نظر من اهمیت زیادی دارد و برای تامین آب مورد نیاز نیز از طریق تصفیه خانه های لوکال و شبکه جداسازی آب شرب از آب خام انجام می شود. آینده شهر مشهد با ۱۹ هزار هکتاری که در ارتفاعات جنوب درختکاری می شود و امسال هزار و ۵۰۰ هکتار آن کاشته می شود، متفاوت خواهد بود.
کلائی در خصوص نوسازی ناوگان اتوبوسرانی در مناطق پیرامونی شهر مشهد اظهار کرد: در این زمینه دو کار انجام شده است؛ شرایط خرید اتوبوس در کل کشور یکسال است و تولید اتوبوس به صفر رسیده است و این نکته نیز حائز اهمیت است که قیمت اتوبوس در سال ۱۳۹۶ حدود ۴۵۰ میلیارد تومان بود که این عدد امسال به سه میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان رسیده است اما با این وجود ۲۰۰ دستگاه اتوبوس و ۲۰۰ دستگاه مینی بوس خریداری شده است اردیبهشت ماه امسال به چرخه اضافه می شود و واقعا همکاران من برای خرید این تعداد اتوبوس جنگیدند.
اتوبوس های برقی در راه مشهد
وی اضافه کرد: تلاش کرده ایم از ایستگاه های مجموعه ای استفاده کنیم و امروز پایانه محلی در خواجه ربیع افتتاح شد و حدود ۲۰ روز قبل نیز پایانه جوان افتتاح شد. برای اتوبوس برقی نیز با معاونت علمی ریاست جمهوری صحبت هایی شده است که به امید خدا در اردیبهشت ماه اتوبوس برقی برای اولین بار در ایران مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
اتصال نماز به برونسی به وسیله تونل
شهردار مشهد در خصوص انتقال مردم از جنوب به غرب و سه پل هفت تیر، صیاد و هاشمیه خاطرنشان کرد: دو مساله مهم وجود دارد؛ اول ارتباط میان این دو و تغذیه نقاط جنوبی که عمده مشکلات مربوط به تغذیه نقاط جنوبی است. مجموعه بولوار نماز به شدت می تواند حرکت عبوری ما را بهبود ببخشد و دوستان ما در معاونت حمل و نقل به این نتیجه رسیده اند که چند تقاطع غیر همسطح باید در این محدوده ایجاد شود و تونلی که نماز را به شهید برونسی متصل کند. توافق اولیه ایجاد تونل صورت گرفته است اما دغدغه های زیست محیطی وجود دارد که به مطالعه گذاشته شده است. نگاه ما این است که محور های شرقی- غربی که بار بیشتری را تحمل کند، اولویت بیشتری دارد و امسال خوشبختانه توانستیم مجموعه نماز را با مجموعه کوشش خلج توانستیم به سیدی متصل کنیم.
کلائی در خصوص ضدعفونی کردن ناوگان حمل و نقل عمومی تصریح کرد: این موضوع جزو پروتکل های ستاد کرونا است و امسال تاکنون هیچ پروتکلی نادیده گرفته نشده است. در بهره برداری ناوگان حمل و نقل ضدعفونی به صورت مرتب انجام می شود. بخش هایی از اماکن عمومی که ستاد کرونا تشخیص می دهد نیز ضدعفونی می شود.
کرونا هم نتوانست رشد اقتصادی مشهد را منفی کند
وی ادامه داد: یکی از پروژه های مهم ما طرح «محله ما» است. در شهر مشهد ۱۸۰ محله دارد و مردم در محلات مختلف مشارکت می کنند تا بخشی از مشکلات محله آنان برطرف شود و امسال هشت درصد اعتبارات با نظر شهروندان در این زمینه هزینه کرده ایم. در حقیقت بدون تعامل با مردم نمی توان به نتیجه رسید به عنوان مثال در پروژه حق تقدم عابر پیاده به دنبال این هستیم که عابر پیاده با امنیت از خیابان عبور کند و ماشین ها نیز به حق تقدم او احترام بگذارند. این موضوع در چند بخش صورت گرفته و تعداد زیادی چهارراه مناسب سازی شده است؛ بخش مهم پروژه تعامل مردم است زیرا اگر همراهی آنان وجود نداشته باشد، به توفیقی دست پیدا نمی کنیم.
شهردار مشهد در خصوص رشد اقتصادی شهر مشهد گفت: به نظر من یکی از افتخارات ما این است که با وجود آنکه شاخص رشد اقتصادی در سال ۹۸ در کشور منفی ۷.۴ دهم درصد بود اما در شهر مشهد این میزان مثبت هشت درصد بوده است که موضوع مهمی است و در سال ۹۹ نیز فکر نمی کنم این رقم منفی شده باشد درحالی که کشور دچار رشد منفی است و این توفیقات علی رغم اینکه مشهد یک شهر خدماتی است و آسیب هایی از کرونا دیده، کسب شده است.
کلائی درباره خدمات شهرداری به کسبه برای جبران خسارات ناشی از کرونا اظهار کرد: از سال گذشته چهار مصوبه شورای اسلامی شهر مشهد در این زمینه تصویب شده است. بخش هایی مستقیما مربوط به ما می شود به عنوان مثال در بخش تجاری موقت حدود ۶ الی هفت ماه بخشیده شده، بخش هایی همچون روز بازار و شب بازار، بخش های خدماتی که درآمد آنان قطع شده است و آبونمان تاکسی رانان صفر شده است. همچنین در مجموعه هایی که مرتبط با ما بوده اند نیز حمایت هایی همچون توزیع بالغ بر ۱۰۰ هزار بسته معیشتی انجام شده است، همچنین خریدهای خود را بر موضوعات کار محور انجام داده ایم. در ارتفاعات جنوب بخشی از کارهایی که توسط ماشین آلات انجام می شد به کار محور تغییر پیدا کرده است.
وی ادامه داد: در «ایست کار» ها کسانی که تا ساعت ۱۰ موفق به دریافت کار نشدند، در پروژه های شهرداری همچون درختکاری مشغول به کار می شوند. در حال حاضر می توان ادعا کرد که هیچ کارگری در شهر مشهد بدون شغل نمی ماند.
شهردار مشهد در خصوص علت وجود افراد در حاشیه میادین و معابر سطح شهر اظهار کرد: بسیاری از افراد همچنان مطلع نسیتند، همچنین عده ای کارگرنما وجود دارند که بیشتر به تکدی گری، توزیع مواد مخدر و دزدی مشغول هستند و از کارگران به عنوان پوشش استفاده می کنند.
کلائی گفت: در «ایست کار» کارگران با تخصص های خود معرفی می شوند و شهروندان می توانند از طریق اپلیکیشن کارگر مورد نیاز خود را انتخاب کنند.
وی درباره دلیل موفقیت شهر مشهد ادامه داد: اگر موفقیتی بوده، حاصل زحمات همکاران و لطف خدا است و مهم ترین دلیل این است که همه مسئولین اصلی استان با یکدیگر همدل هستند تا زندگی برای مردم راحت تر شوند. شرایط اقتصادی واقعا سخت است و مردم دچار کرونا، افسردگی و ناراحتی هستند اما اتفاقاتی که در یک سال گذشته با آستان قدس رضوی رخ داده، بی نظیر است که در این زمینه از استانداری خراسان رضوی، فرمانداری، نیروی انتظامی، آستان قدس رضوی و دیگر دستگاه ها تشکر می کنم.
حوریه جمالی پور
نظرات