پایش و آماربرداری لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر آغاز شد / مهار آتش در دشتستان

پایش و آماربرداری لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر آغاز شد / مهار آتش در دشتستان

فرهاد قلی‌نژاد در گفتگو با ایرنا اظهار کرد: هم اکنون تیم آماربرداری و پایش زیستگاه لاک پشت‌های دریایی در مناطق و زیستگاه‌های استان بوشهر مستقر و با همکاری شرکت مبین انرژی خلیج فارس و همیاران محلی اقدام‌های لازم و پایش زیستگاه‌ها را انجام می‌دهند.

وی بیان کرد: پارک‌های ملی دریایی نای‎بند و دیر نخیلو، جزایر خارگ و خارگو در استان بوشهر محل‌های تخم‌گذاری لاک‌‎پشت‌های دریایی همانند منقار عقابی و سبز است که هر ساله برای تولید مثل به این سواحل وارد می‌شوند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر ادامه داد: فراهم‌سازی شرایط مطلوب زیستگاهی و پیشگیری از تخریب زیستگاه از مهمترین اقدام‌ها در فراهم‌سازی شرایط تولید مثل این گونه‌های مهم است.

قلی‌نژاد اظهارداشت: اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در این زمینه هر ساله برنامه‌های حفاظتی اجرا و آماربرداری از لاک‎پشت‌های دریایی را به طور سالانه انجام می‎دهد که آمارها نشان دهنده مطلوبیت زیستگاه است.

وی افزود: از عموم شهروندان بویژه صیادان و ساکنان سواحل انتظار است همانند سال‌های گذشته همکاری لازم را در فصل زادآوری لاک‌پشت‌های دریایی که تا آخر تابستان ادامه دارد، انجام دهند.

قلی نژاد اظهار داشت: آلودگی نوری و تردد انسانی به شدت  روی فصل تخم‌گذاری لاک‌پشت‌ها تاثیر دارد که از افرادی که به هر نحوی به این سواحل می‌آیند درخواست می‎شود از ایجاد سرو صدا و تولید نور در منطقه خودداری کنند.

لاک پشت‌های دریایی از رده خزندگان و علاوه بر خونسرد بودن، با شش تنفس و برای تنفس پس از چند دقیقه مجبور به آمدن به سطح آب و هواگیری هستند.

بیشترین جمعیت لاک پشت‌های لانه گزین استان بوشهر در ۲ جزیره ام الگرم و نخیلو در پارک ملی دریایی دیر - نخیلو است که تخم‌گذاری می‌کنند و در پارک ملی دریایی نای بند نیز علاوه بر پایش، حفاظت از لانه‌های لاک پشت‌های دریایی انجام می گیرد.

صیادی نکردن در مناطق تغذیه‌ای و تخم‌گذاری لاک‌پشت‌های دریایی و اصلاح ادوات صید و روش‌های بهره‌برداری شیلاتی می‌تواند در کاهش تلفات این جانوران مهم و در شاخص سلامت دریاها موثر باشد.


مهار آتش سوزی در منطقه لرده گیسکان شهرستان دشتستان



بامداد روز جمعه مورخ ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ آتش سوزی از منطقه لرده  گیسکان در شهرستان دشتستان آغاز شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر، رییس اداره حفاظت محیط زیست دشتستان اظهار کرد: با توجه به صعب العبور بودن منطقه دسترسی بسیار مشکل بود، و فقط  جوانانی از جوامع محلی با اسب و قاطر توانستند خود را به منطقه برسانند .

طاهره موسوی افزود: آتش سوزی در مراتع اهالی لرده  اتفاق افتاد و لازم به توضیح است که منطقه گیسکان، جزء مناطق آزاد استان محسوب می شود و صرفا یک مامور منابع طبیعی در این منطقه حضور دارد.

وی اظهار کرد: در کنار همکاران، تعدادی از طبیعت دوستان و حامیان محیط زیست که در برنامه های زیست محیطی فعالند در خاموش کردن آتش شرکت و همراهی کردند.

رییس اداره حفاظت محیط زیست دشتستان تصریح کرد: مشارکت در رفع مشکلات و معضلات یک وظیفه انسانی مهم محسوب می شود که این اداره نیز، ورای قوانین موجود که  تنها در مناطق چهارگانه تحت حفاظت ماموران حفاظت محیط زیست را ملزم به پیشگیری و کنترل آتش سوزی می کند تمام توان خود را برای  مشارکت در اطفاء حریق بکار می بندد  .

وی  ادامه  داد:  طبق قوانین واگذاری مراتع، خود مرتع دار نیز باید در اطفا حریق شرکت کند، که ازهمین رو اهالی منطقه از ساعات اولیه پا به پای ماموران و دغدغه مندان محیط زیست در مهار آتش  شرکت  کردند.

شایان ذکر است که از ساعات اولیه بامداد روز یکشنبه نوزدهم اردیبهشت ۱۴۰۰ در کنار رساندن آذوفه به همکاران منابع طبیعی، توسط بالگرد منطقه پایش و محل های جدید آتش سوزی را شناسایی کردیم، و همچنین سه نفر از کوهنوردان حامی محیط زیست به نقطه آتش رسانده شدند.

درهمین زمینه قابل ذکر است که همکاران محیط زیست دشتستان از ساعات ۱۲ظهر سه بار به منطقه لرده اعزام و کوهنوردان را به شهر منتقل کردند، بعداز ظهر نیز یک تیم دیگر از بخش ارم به برازجان انتقال داده شده است. هماهنگی نقل و انتقال کوهنوردان صورت پذیرفته و طبق آخرین اخبار، آتش مهار شده است.
لینک اصل خبر در سایت سازمان حفاظت محیط زیست

    منبع خبر

    سازمان حفاظت محیط زیست

    سازمان حفاظت محیط زیست یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

      نظرات