تهیه دستورالعمل بیرون کشیدن کشتیهای غرق شده و اوراق سازی آنها
معاون محیط دریایی سازمان حفاظت محیط زیست از تهیه دستورالعمل بیرون کشیدن کشتیهای غرق شده و اوراق سازی آنها خبر داد و گفت: در حال حاضر ۱۲۰۰ کشتی غرق شده در خلیج فارس وجود دارد.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) عبدالرضا کرباسی در گفتوگو با فارس با بیان این مطلب اظهار داشت: پیش نویس دستورالعمل بیرون کشیدن کشتیهای غرق شده و اوراق سازی آنها و قطعه قطعه سازی آنها (اسکراپ) تهیه شده است.
وی ادامه داد: در این دستورالعمل مواردی مانند اینکه در محل اوراق سازی چه ملاحظات زیست محیطی در نظر گرفته شود یا اینکه برخی از مواد بکار رفته در کشتی که ضرر زیست محیطی دارند مانند برخی از گازهای داخل موتور کشتی که مخرب لایه ازن است و مواد دیگر وجود دارد.
کرباسی با اشاره به صدماتی که کشتیهای غرق شده بر محیط زیست دریایی وارد میکنند، گفت: دماغه کشتی سون بونگ که در غرب جزیره خارک و در خلیج فارس قرار گرفته است در مسیر تردد سایر نفتکشها قرار دارد که خطرناک است.
معاون محیط دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه بیرون کشیدن کشتیهای غرق شده کار زیست محیطی محسوب نمیشود، تأکید کرد: بیرون کشیدن کشتیهای غرق شده روش خاص خود را دارد به طور مثال سرعت جابهجایی کشتی نباید بیش از نیم متر باشد و نباید کشتی را یک تکه از آب بیرون کشید بلکه باید با برش سرد کشتی را به قطعات ۲۰ متری تقسیم کرد و باید برخی از جاهای کشتی که برای محیط زیست خطرناک است را از آن جدا کرد و به محل اوراق سازی منتقل کرد.
وی ادامه داد: در خارج از کشور تنها اجازه باقی ماندن قایقهای چوبی زیر آب داده میشود و نفتکش را زیر آب نمیگذارند.
کرباسی در پایان گفت: حدود ۱۲۰۰ کشتی غرق شده در خلیج فارس وجود دارد که از این تعداد ۴۰ کشتی غول پیکر هستند.
نظرات