معاون پژوهشگاه زلزلهشناسی: دوری کانون زلزله ازمناطق پرجمعیت از شدت خسارات کاست
در پی زلزله ۵٫۴ ریشتری شب گذشته، ۱۵ پس لرزه تا پیش از ظهر سه شنبه، «راور» در استان کرمان را لرزاند.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) شبکههای لرزه نگاری مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در ساعت ۲۲ و ۱۸ دقیقه و ۵۵ ثانیه شامگاه دوشنبه هشتم اسفندماه، رخداد زمین لرزهای به بزرگی ۵٫۴ در مقیاس امواج درونی زمین را در حوالی راور ثبت کردند.
مختصات کانون این زلزله که در ۱۹ کیلومتری راور، ۳۰ کیلومتری ریحانشهر و ۴۲ کیلومتری کیانهشر کرمان به وقوع پیوست، ۳۱٫۴ درجه عرض شمالی و ۵۶٫۸ درجه طول شرقی و عمق آن ۱۰ کیلومتر گزارش شده است.
متعاقب این زلزله تا حدود ساعت ۱۲ روز سه شنبه، رخداد ۱۵ پس لرزه با بزرگی بیش از ۲٫۵ در این منطقه ثبت شده که بزرگترین آنها زلزله ۳٫۶ ریشتری است که در ۱ دقیقه و ۳۱ ثانیه بامداد سه شنبه به وقوع پیوسته است.
دکتر مهدی زارع، معاون پژوهشی پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله در گفتوگو با ایسنا گفت: کانون زلزله ۵٫۶ ریشتری شامگاه دوشنبه که از زلزله های نسبتا کم عمق بوده در حدود ۱۹ کیلومتری راور کرمان واقع است که در این منطقه گسل راور وجود دارد که احتمال میرود مسبب رخداد زلزلههای شامگاه دوشنبه و بامداد سه شنبه این منطقه باشد.وی با اشاره به لرزه خیزی این منطقه تصریح کرد: زلزلههای گیسک – باب تنگل در منطقه زرند در آذر ماه سال ۵۶، دهویه در اسفند ماه ۸۳ و همچنین زلزله سال ۸۲ بم نشان از فعال بودن گسلهای زرند و دیگر مناطق استان داشته و توجه بیش از پیش مسوولان به این استان را میطلبد.
زارع در ادامه با بیان اینکه مهمترین زلزله رخ داده در منطقه راور زلزله ۶٫۲ ریشتری فروردین ماه ۱۲۹۰ بوده است، خاطرنشان کرد: تاکنون گزارشی از ساز و کار زلزله راور ارائه نشده اما با توجه به اینکه زلزلههای رخ داده در این منطقه عمدتا فشاری همراه با امتداد لغز بوده است احتمال چنین سازوکاری در خصوص این زلزله نیز وجود دارد.
معاون پژوهشی پژوهشگاه بینالمللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله در پایان با بیان اینکه احتمال وقوع پس لرزههای بیشتر در منطقه راور وجود دارد، تصریح کرد: خوشبختانه کانون زلزله در منطقهای کم جمعیت قرار داشت که در صورت وقوع این زلزله در مناطق شهری و پرجمعیت راور میتوانست مشکلات عدیدهای را در پی داشته باشد.
نظرات