تدوین دستورالعمل مدیریت پسماند برق و الکترونیک کشور در سمنان آغاز شد
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان سمنان از آغاز تدوین دستورالعمل مدیریت پسماند برق و الکترونیک کشور در سمنان خبر داد.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) 'حمید ظهرابی' روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: تدوین این دستورالعمل همزمان با هفته زمین پاک در نشست شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان آغاز شد.
وی گفت: تدوین چندین دستورالعمل در قالب شش طرح ملی با توجه به وجود نیروی متخصص و کارشناسان خبره به استان سمنان محول شده است.
وی در خصوص اهمیت مدیریت پسماندهای الکترونیکی اظهار داشت: پسماندهای الکتریکی و الکترونیکی شامل وسایل الکتریکی و الکترونیک غیر قابل مصرف مانند تلویزیون، کامپیوتر، موبایل، ترانزیستورها و نظایر آن است.
وی افزود: عناصری نظیر جیوه، آرسنیک ، کادمیوم ، مس ، نیکل ، روی ، باریم، آلومینیوم ، طلا ، نقره ، پلاتین و مواد شیمیایی خطرناک پلی کلروبی فنیل ها حاصل پسماندهای الکترونیک است.
ظهرابی تصریح کرد: مدیریت دفع این مواد به دلیل دشواری جدا سازی، مستلزم تحقیقات بیشتری در خصوص تعیین میزان تولید پسماندهای الکترونیک، شیوه های جمع آوری، جدا سازی، پردازش، بازیافت و دفع مناسب و مبتنی بر اصول قابل پذیرش علمی در زمینه فرایند بازیافت آنها است.
وی اظهار داشت: عمر کوتاه تجهیزات کامپیوتری از یک طرف و تنوع استفاده از تجهیزات الکترونیکی جدید سبب شده است که رفته رفته مساله زباله های الکترونیکی به یکی از مشکلات بزرگ دنیا تبدیل شود.
وی گفت: کشورهای پیشرفته و بزرگ راه حلی برای این مشکل یافته اند و با تصویب قانون خاص مربوط به آن و با موظف شناختن تولیدکنندگان به بازیافت محصولات تولید شده، این مشکل را تا حدودی حل کرده اند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان گفت: طرح دستورالعمل ملی مدیریت پسماندهای برق و الکترونیک برای کشور توسط این اداره کل و با همکاری اساتید دانشگاه تهیه می شود.
تدوین دستورالعمل ملی مدیریت پسماندهای برق و الکترونیک تا پایان سال مالی ۹۰ به اتمام می رسد.
نظرات