خزان تابستانی چنارها/ برگریزان؛مکانیسم دفاعی چنار در تنش آبی
سرپرست سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شاهرود با اشاره به اینکه خزان تابستانی چنارها، مکانیسم دفاعی در مواجهه با تنش آبی است، گفت: این پدیده آسیبی به چنارها وارد نمی کند.
به گزارش روابط عمومی مدیریت شهری شاهرود، مسعود عشقوی با بیان اینکه دامنه تحمل دمایی درخت چنار از 25تا 35درجه سانتیگراد است و این در حالیست که شاهرود در روزهای گذشته دمای بالای 40درجه سانتیگراد را شاهد بوده است، افزود: این دما خارج از تحمل چنارها بوده و در واکنش با تنش آبی با مکانیسم دفاعی برگ ریزان در راستای عدم تبخیر و وجود آب مورد نیاز در بافت گیاهی، چنار به مقابله با افزایش دما می پردازد.
وی ضمن بیان اینکه این پدیده آسیبی به درخت وارد نکرده و یک پدیده مقطعی به حساب می آید، ابراز داشت: چنار به دلیل دمای هوا، تعدادی از برگ های خود را از دست داده تا میزان تبخیر و تعرق را متناسب با دما پایین بیاورد و با کاهش دما مجدد شروع به باز تولید برگ های جدید می کند.
شایان ذکر است، سرپرست سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شاهرود با اشاره به اینکه برای مقابله با این موضوع دور آبیاری درختان خصوصا چنارها تا سه برابر افزایش داده ایم، اظهار داشت: 560هزار لیتر مازاد آبیاری هر روزه در مسیرهای چنارهایی است که بافت غالب کشت در منطقه به حساب می آیند.
لینک اصل خبر در سایت شهرداری شاهرود
نظرات