آب و برق مساجد و حسینیه‌ها رایگان شد

آب و برق مساجد و حسینیه‌ها رایگان شد

http://www.bananews.ir/براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی هزینه مصرفی و حق انشعاب برق، آب و گاز برای مساجد، حسینیه‌ها و دارالقرآن‌ها رایگان شد.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) نمایندگان مجلس شورای در جلسه علنی روز دوشنبه در ادامه بررسی جزئیات لایحه بودجه ۹۱ در بخش درآمدی، بند الحاقی ۲۸ را به تصویب رساندند.

بند الحاقی ۲۸ مقرر می‌کند که هزینه مصرفی و حق انشعاب برق، آب و گاز برای مساجد، حسینیه‌ها و دارالقرآن‌ها رایگان باشد.

تصویب این بند با پیشنهاد حذف دو عبارت همراه بود. با پیشنهاد سلمان ذاکر نماینده ارومیه و عبارت  به میزان متوسط مصرف سال ۱۳۸۹ بعد از عبارت هزینه مصرفی حذف شد همچنین با پیشنهاد موسوی نماینده فلاورجان عبارت روستایی بعد از عبارت دارالقرآن‌ها حذف شد.

در بررسی این پیشنهادات اکثر نمایندگان شهرستان‌ها اعلام موافقت کردند و پس از آنکه هیات رئیسه از مخالف با این پیشنهادها خواست تا صحبت کند لاریجانی با مزاح گفت بعید می دانم مخالفی صحبت کند.

لاریجانی همچنین در بخش دیگری وقتی با درخواست نمایندگان برای ارایه پیشنهادات در این بند مواجه شد گفت: نمایندگان مسابقه در خیرات دارند.

وی همچنین در رای گیری اولیه برای پیشنهاد حذف عبارت به میزان متوسط مصرف سال ۸۹ از نمایندگان خواست تا در رای گیری شرکت کنند و به با مزاح به آنها گفت در این رای گیری شرکت کنید بلکه عاقبت به خیر شوید.

این رویکرد لاریجانی نشان داد که خود وی موافق پیشنهادات ارایه شده است.

اما در مخالفت با پیشنهاد حذف عبارت "روستایی" احمد توکلی نماینده تهران و ئیس مرکز پژوهش های مجلس گفت: برای این که این روش جا نیفتد که جناب آقای رئیس با فضاسازی رای بگیرد با این پیشنهاد مخالفت می‌کنم البته به دلیل ماهوی و فنی نیز مخالفم.

وی خطاب به نمایندگان گفت: وقتی شما هم برای هدفمندی یارانه‌ها جهت گیری می‌کنید معافیت از پرداخت هزینه سوخت غلط است. باید هزینه‌ها گرفته شود اما می‌توانید در بودجه برای کمک به مساجد اعتباراتی در نظر بگیرید.

وی تاکید کرد: با این روش اجازه می‌دهید به هر شکل و شیوه‌ای سوخت مصرف شود.

لاریجانی پس از این اظهارات توکلی سعی کرد در موافقت با این پیشنهاد صحبت کند.

وی برای اولین بار بود که لاریجانی در بررسی لایحه بودجه ۹۱ به عنوان موافق اظهار نظر می کرد.

لاریجانی در موافقت با این پیشنهاد اظهار داشت: یکی از مسایلی که برای همه شما روشن است این است که جریان مخالف انقلاب اسلامی مدت‌هاست اهدافی را در کشور ما دنبال می‌کند و آن این است که ریشه‌های دینی مردم را تضعیف کنند.

وی افزود: سوال من این است که آیا هیچ مرکز فرهنگی خالص تر از مساجد و حسینیه‌ها برای حفظ دین این مردم سراغ دارید؟

رئیس مجلس گفت: هم اکنون به بخش‌های مختلف فرهنگی از جمله موسیقی، تئاتر و سینما کمک می‌کنیم آیا کمکی هم برای مساجد کرده‌ایم؟

وی با بیان اینکه در کشور ما مردم به صورت خودجوش مساجد را می‌سازند گفت:‌ حداقل کمکی که می کنیم این باشد که این مساجد سرپا باشند. این حداقل توقع از یک نظام اسلامی است. حال که مردم خود پیش قدم هستند چرا این کمک‌ها را نکنیم. باور کنید که هزینه گرفتن امام جماعت و هزینه های مساجد برای مردم سخت است.

لاریجانی همچنین گفت: برای اینکه مساجد جاذبه داشته باشند باید پرنور و پرفروغ باشند. این حداقل کاری است که می‌شود کرد. این باقیات و صالحات برای نمایندگان است. تزیین مسجد و آراستگی آن یک امر مهم است. نباید این جا خست به خرج دهیم. آنجا که باید جلوی پرداخت‌ها را بگیریم باید اقدام کنیم.

وی خطاب به نمایندگان گفت: ‌شما با این اقدام گام مهمی برای احیای مساجد و حسینیه‌ها بر می‌دارید.

ممبینی نماینده دولت که در مجلس حضور داشتن با قرار گرفتن پشت تریبون نظر دولت را در این خصوص مطرح کرد.

وی گفت: من برای مخالفت به اینجا نیامده‌ام.

رئیس مجلس شورای اسلامی پس از این گفته ممبینی به شوخی گفت: آفرین به آدم چیز فهم!

ممبینی سخنان خود را ادامه داد و گفت:‌ انصافاً عملکرد دولت نهم و دهم در توجه به حوزه دین و اماکن مقدسه و مساجد در مقایسه با سابق قابل قیاس نیست.

وی افزود: در سال ۸۳، ۸۳ میلیارد تومان به این حوزه کمک شد در حالی که هم اکنون ۵۵۰۰ میلیارد تومان کمک شده است.

ممبینی ادامه داد: قطعاً‌ بنده نه به اندازه شما و نه کمتر از شما در ارتباط مسجد و اهمیت آن در نهضت انقلاب می‌توانم صحبت کنم. سالانه حداقل ۳۰۰ میلیارد تومان به طور مستقیم به مساجد و اماکن مقدسه کمک می‌شود.

وی گفت: اگر مخالفتی با این پیشنهاد می‌شود نه از این جهت است که با کمک مساجد مخالفیم. ما در نظام خود مقررات و نظمی داریم و هرچه باید در جای خودش باشد. ما موافق هستیم که اعتبارات مربوط به مصارف مساجد افزایش یابد اما باید به بحث فساد احتمالی و اصراف هم توجه داشته باشیم.

پس از اظهارات مخالف و موافق نمایندگان مجلس با این پیشنهاد موافقت کردند و عبارت روستایی حذف شد تا بر اساس این بند شامل مساجد، حسینیه‌ها و دارالقرآن‌های شهر و روستا باشد و اختصاص به روستاها نداشته باشد.

پس از تصویب این بند گیورک وارطان نماینده ارامنه شمال در تذکری نسبت به این مصوبه گفت: پس از انقلاب ما همیشه اسلام را به معنای تسلیم در برابر خداوند و مسجد را برای ثنای او تعریف می‌کردیم به همین دلیل هرجا حرف مسجد بوده به نظر ما اماکن مذهبی اقلیت‌ها هم مطرح بوده است.

وی ادامه داد: ما در بررسی آن بند به کمیسیون تلفیق گفته بودیم که اماکن مذهبی اقلیت‌ها را در این بند لحاظ کند اما گویا فراموش کردند.

وارطان گفت: در همین اماکن افرادی تربیت شده‌ند که برای حفظ ایران بجنگند.

لاریجانی در پاسخ به این تذکر گفت: کمیسیون تلفیق و دولت این موضوع را پیگیری کنند اگر اماکن مذهبی اقلیت از قلم افتاده است آن را اضافه کنند در غیر این صورت این بند را اصلاح می‌کنیم.

سپس سید جلال یحیی زاده نماینده تفت و میبد نیز در تذکری نسبت به وجود تبعیض در بین حسینیه‌ها و دارالقرآن‌ها تذکر داد و گفت: در خیلی از جاها حسینیه‌ها به اسامی مختلفی هستند مثل زینبیه یا دارالرقیه. از طرفی برخی از دارالقرآن‌ها زیر پوشش دستگاه های مختلف قرار دارند.

وی ادامه داد: باید دایره شمول این موضوع را عام کنید تا تبعیض بین حسینیه‌ها و دارالقرآن‌ها نباید. این موضع ابهام دارد و باید ابهامات آن رفع شود تا در اجرا دچار مشکل نشویم.

لاریجانی در پاسخ به تذکر یحیی زاده از کمیسیون تلفیق خواست این موضوع را هم به اضافه موضوع اماکن مذهبی اقلیت‌ها مجدداً مورد بررسی قرار دهد تا در صورت امکان رفع ابهام شود.

 

 

    نظرات