وزارت بهداشت کاهش هزینه مسکن را برای جلوگیری از بیماریهای روانی خواستار شد
مدیر کل سلامت روان وزارت بهداشت گفت: برای کاهش بار بیماریهای روانی از هر یک از وزارتخانهها درخواستی مطرح شده است از جمله از وزارت مسکن تأمین مسکن بیماران روانی و اعمال مدیریت برای جلوگیری از افزایش بی رویه اجاره و رهن مسکن درخواست شده است.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) غلامعباس ناصحی در گفت و گو با فارس افزود: بیماریهای روانی اولین بار بیماریها در بین زنان و دومین بار بیماری در بین مردان کشور را داراست و به علت دخالت عوامل مختلف در بروز این بیماریها، وزارت بهداشت به تنهایی نمیتواند سلامت روان مردم را تأمین کند.
وی گفت: در سند ملی ارتقای سلامت روان که در وزارت بهداشت تدوین شده است،علاوه بر وظایفی که به ستاد وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی تکلیف شده است، وظایف و تکالیفی نیز برای سایر وزارتخانهها و دستگاههای دولتی تعیین شده است که با تصویب آن در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به سایر دستگاهها ابلاغ میشود.
ناصحی افزود: بعد از تصویب این سند ملی، تفاهمنامههایی بین وزارت بهداشت و سایر دستگاههای اجرایی برای عملیاتی شدن آن به امضا خواهد رسید.
مدیر کل سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت اضافه کرد: در سند ملی ارتقای سلامت روان ایرانیان، تکالیف مختلفی برای دستگاههای دولتی تعیین شده است از جمله اینکه از وزارت مسکن و شهرسازی خواسته شده است، اولویت واگذاری مسکن را به بیماران روانی اختصاص دهند.
وی گفت: همچنین از وزارت مسکن خواسته است با اعمال مدیریت کارآمد جلوی افزایش بیرویه هزینه اجاره و رهن مسکن را بگیرد تا این مسئله باعث افزایش بیماریهای روانی در جامعه نشود.
وی ادامه داد: در این سند از اکثر وزارتخانهها درخواستهای مطرح شده است مثلاً از وزارت اقتصاد خواسته شده است با اصلاحات اقتصادی فقر مطلق و فقرنسبی را در جامعه کاهش دهد و از این وزارتخانه خواسته شده است تا برای کاهش فقر در جامعه دقت عمل بیشتری داشته باشد.
ناصحی اضافه کرد: از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز خواسته شده است، حمایتهای توانبخشی لازم را از بیماران روانی مزمن انجام دهد و همچنین توجه و اقدامات لازم را برای اشتغال مردم به خصوص گروههای آسیب پذیر انجام دهد.
وی گفت: سند ارتقای سلامت روان ایرانیان یک سند مفصل است که تقریباً از تمام دستگاههای دولتی انتظاراتی مطرح شده است و در این سند بیشتر به عوامل اجتماعی و اقتصادی موثر بر سلامت روان مردم توجه شده است.
نظرات