اجرای ۱۸۰ هزار مترمربع فضای سبز/ ضرورت تخصیص سهم فضای سبز کرمان از پساب فاضلاب
به گزارش کِرنا، سعید شعرباف، با اشاره به ساختِ پارکهای «همای و همایون»، «نسترن»، «شهید همت»، «هفتباغ»، «جماران»، «کودک»، «شهید سلیمانی»، «زائر شهید»، «حضرت خدیجه»، «پانصد دستگاه» و پارک جنب «مسجدالمعین» گفت: در یکسال اخیر، ۲۳ هزار مترمربع پارک و فضای سبز به بهرهبرداری رسیده و ۱۸۰ هزار مترمربع پارک و فضای سبز با پیشرفت بیش از ۵۰ درصد در حال اجراست.
وی همچنین یکی از مشکلات فضای سبز کرمان را توزیع نامتوازن آن دانست و گفت: سرانه فضای سبز در کرمان نزدیک به استاندارد است، اما با توزیع نامتوازن فضای سبز مواجه هستیم که بر همین اساس، در یک سال اخیر فضاهای سبز جدید در نقاط پراکنده و مختلف شهر اجرا شده و یا در حال اجراست.
شهردار کرمان افزود: در حال حاضر، در قالب هشت پروژه فضای سبز، حدود ۵۰ هزار مترمربع فضای سبز جدید اغلب در نقاطی که سرانه فضای سبزشان کم بوده، در حال اجراست.
شعرباف، درخصوص تامین آب فضای سبز شهر کرمان نیز بیان کرد: یکی از مشکلات در فضای سبز کرمان، تامین آب است؛ وضعیت شوری و EC آب در برخی مناطق بهویژه غرب شهر بسیار بالاست و حتی ۵۰۰۰ و ۶۰۰۰ است؛ یعنی درواقع برای آبیاری، از آب شور استفاده میشود که کیفیت فضای سبز را پایین میآورد.
وی، با بیان اینکه امیدواریم با انتقال و ترکیب آب، بتوانیم EC آب را پایین بیاوریم و گونههای فضای سبز بهتری داشته باشیم، مشکل دیگر را نبود آب در برخی مناطق بیان کرد و افزود: شبکه آب خام کرمان در حال تکمیل است و میتوانیم از جاهایی که چاههایی با آب مناسب دارد، آب را بهصورت زیرسطحی به نقاطی که مشکل آب داریم، انتقال دهیم.
شهردار کرمان افزود: به این ترتیب، آبیاری تانکری حذف میشود و میتوانیم آب باکیفیتتری به برخی مناطق برسانیم و تا حدی مشکل آب را در مناطق غربی شهر حل کنیم.
شعرباف، با اشاره به اینکه در تمام شهرهای ایران سهم مشخصی از پساب فاضلاب به میزان ۳۰ تا ۴۰ درصد که بهراحتی تصفیه میشود، برای پایداری فضای سبز در اختیار شهرداریها قرار دارد، تصریح کرد: متاسفانه در کرمان با قراردادی که برای اجرای فاضلاب شهری بسته شده، این موضوع نادیده گرفته شده است.
وی افزود: پروژه فاضلاب کرمان بسیار لازم و حیاتی است و کاری که انجام شده، جهادی و قابل تقدیر است، اما نباید باعث شود سهم شهرداری از پساب فاضلاب داده نشود.
شهردار کرمان خاطرنشان کرد: پروژه فاضلاب کرمان با بخش خصوصی است و در قرارداد بهازای ایجاد شبکه فاضلاب که هزینه چند هزار میلیارد تومانی دارد، کل فاضلاب کرمان را در اختیار این مجموعه قرار دادهاند و هنگام بستن قرارداد به سهم فضای سبز شهری بیتوجهی شده است.
شعرباف افزود: طبق قانون هوای پاک، وزارت نیرو مکلف است برای رسیدن به سرانه ۱۵ متر فضای سبز، آب موردنیاز را از هر منبعی که امکانپذیر باشد، تامین کند.
وی ادامه داد: این میزان پساب باید در اختیار فضای سبز شهر کرمان قرار گیرد؛ اگر این مشکل حل نشود، در سالیان آینده فضای سبز شهر کرمان را از دست خواهیم داد.
شهردار کرمان یادآور شد: باید یک منبع ثابتی برای تامین آب موردنیاز فضای سبز داشته باشیم؛ بهخصوص که با اجرای پروژه فاضلاب، آبهای زیرسطحی کمتر خواهد شد و برخی از چاههایی که برای آبیاری استفاده میکنیم، دیگر قابل استفاده نخواهد بود.
نظرات