سهم مردم در طراحی فضاهای شهری

سهم مردم در طراحی فضاهای شهری

http://www.bananews.ir/کارشناس معماری و فضاهای شهری گفت: در طراحی فضاهای شهری مردم نیز باید سهیم باشند و باید دید نگرش مردم از فضاهای عمومی به چه شکل است.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) مجید ستوده‌فر اظهار داشت: فرهنگ و هنر معماری سنتی در ایران تنها به صورت شفاهی بر سر زبان‎ها است، و آموزش آن نیز به صورت شفاهی صورت می‌گیرد.

وی افزود: به طور معمول معماری سنتی در ایران تنها از طریق افراد کهنه کار که در این زمینه اطلاعات کمی دارند صورت می‎گیرد.

کارشناس معماری و فضاهای شهری در ادامه گفت: طبیعت نباید به عنوان یک ابزار در اختیار معماران قرار گیرد که آنها به هر نحوی که خاستند با آن برخورد کنند به همین دلیل است که در شهرهای مختلف بناها هیچ نوعی سنخیتی با هویت ایرانی ندارند و این امر نشان‌دهنده عدم تأمل در معماری است.

وی با اشاره به اینکه، بدون فکر کردن نمی‎توان اثر معماری استاندارد و تأثیرگذار تولید کرد، خاطرنشان کرد: معماری امروز ما نباید جدا از هویت باشد و این هویت در تمام اثر معماری باید جریان داشته باشد.

وی تاکید کرد: معماری تنها ساخت و ساز نیست، بلکه معماری نشأت‌گرفته از تفکر است که باعث ایجاد یک بنای زیبای ساختمان ‎شود می.

کارشناس معماری و فضاهای شهری با اشاره به اینکه تعریف مردم از فضای عمومی مشخص شود، ادامه داد: باید تفکر مردم از فضاهای عمومی را تخمین زد و دید مربوط به فرهنگ خاصی یا تجربه عمومی است و تفاوت آن با نگاه کارشناسان بررسی شود تا برنامه مناسبی برای ساخت فضا به کارشناسان داده شود.

وی تصریح کرد: در دوره جدید معماری مدرن جایگزین معماری سنتی شده است، اما تاریخ، معماری نباید قربانی مدرنیته شود و هویت مسئله‎ای نیست که بتوان آن را نادیده گرفت.

ستوده‌فر در ادامه گفت: دید جدیدی به فضاهای عمومی شهر به وجود آمده است و ترکیب‎بندی فضا و مکان نیازمند نگاه جدیدی است.

وی اضافه کرد: در طراحی فضاهای شهری مردم نیز باید سهیم باشند و باید دید نگرش مردم از فضاهای عمومی به چه شکل است.

    نظرات