برترین های صنعت ساختمان از منظر نوآوری معرفی شدند
همایش و جشنواره برترین های صنعت ساختمان با معرفی برترین های این حوزه به کار خود پایان داد.
رفیعی مدیرعامل شرکت توسعه عمران و مسکن آوان پویا در آغاز این همایش اظهار داشت: امروزه در کشورهای پیشرفته و مترقی جهان، صنعت ساختمان تنها به عنوان یک سکونتگاه تعریف نمیشود بلکه از آن به عنوان یک صنعت که در تمامی اقتصاد دخالت دارد یاد و باعث شده است تا صنعت ساختمان در این کشورها به عنوان یک اقتصاد فعال در حوزه نوع آوری و خلاقیت معرفی شود.
به گزارش بنانیوز به نقل از خبرگزاری فارس ،رفیعی اظهار داشت: بسیاری از پروژههای ساختمانی در این کشورها تمامی جذابیتهای لازم را به لحاظ کیفیت، زیبایی و کارآیی در خود جا دادهاند و با استفاده از همین عوامل ضمن تامین نیاز بازار در حوزههای دیگر گردشگری و تجاری نیز بازارهای جدید را به وجود میآورند.
به گفته رفیعی، در ایران متاسفانه به دلایل گوناگون از این موضوع استفاده نشده است و همین عامل باعث شده تا تنها در ایران تامین مسکن به عنوان سکونتگاه معرفی و تعریف شود.
وی ادامه داد: همین عامل باعث شده است که شکافی عمیق بین بازار و عرضه به وجود بیاید و سرمایهگذاران خارجی نیز رغبتی به منظور سرمایهگذاری در صنعت ساختمان کشور انجام ندهند.
وی خاطر نشان کرد: متاسفانه به دلیل تقاضای بسیار زیاد در کشور این نوآوری و خلاقیت نیز گم شده است.
وی اظهار داشت: اگر ما نوآوری و خلاقیت را در صنعت ساختمان کشور به کار گیریم ضمن ایجاد جذابیت لازم، بهرهوری، ماندگاری، زیبایی و کارآیی در این حوزه به خوبی نمایان میشود و ما شاهد خواهیم بود که ساختمانهای بسیار زیبا و مستحکم و پایدار داشته باشیم.
وی نوآوری در کاربریهای ساختمانی در رنگ و نور و نمای ساختمان و در سازه ساختمان را بسیار با اهمیت خواند.
*ساخت مسکن مهر به شیوه سنتی تحقق نمییابند
در ادامه مهدی معظم رئیس کانون کاردانهای فنی ساختمان گفت: تولید یک میلیون واحد مسکونی آن هم در قالب مسکن مهر با روشهای فعلی و یا به عبارت دیگر سنتی هیچگاه تحقق نمییابد، لذا استفاده و به کارگیری فنآوریهای نوین لازمه اصلی تحقق این میزان واحد ساختمانی است.
وی گفت: نگاه علمی به صنعت ساختمان تنها نباید معطوف به یک نهاد خاص و یک واحد خاص در این حوزه باشد.
به گفته معظم اگر ایران بخواهد در صنعت ساختمان به نقطه ایدهآل برسد و همسان با کشورهای پیشرفته نیازهای مسکن جامعه خود را تامین کند باید نگاه علمی آن چند منظوره و در تمامی حوزههای ذیربط و مرتبط با صنعت ساختمان معطوف کند.
وی با انتقاد از نحوه تدریس و آموزش در دانشگاههای فنی کشور اظهار داشت: باید به عنوان فردی که در صنعت ساختمان مسئول هستم تاسف خود را از نحوه آموزش صرفا تئوری در دانشگاههای فنی کشور اعلام کنم.
رئیس کانون کاردانهای فنی ساختمان اظهار داشت: مادامی که در دانشگاههای فنی کشور کاربری آموزش از تئوری به عملی تغییر نیابد ما باید همچنان شاهد معضلاتی در صنعت ساختمان باشیم و همچنان دور باطل را تکرار کنیم.
معظم ادامه داد: نیروی مجرب و با دانش زمانی در صنعت ساختمان مشاهده میشود که از بطن دانشگاههای فنی با کیفیت که با تکنولوژی آموزشی روز همسان هستند بیرون بیاید.
به گفته معظم، در حال حاضر کشور ما از این اقدام رنج میبرد و باید هر چه سریعتر در این زمینه راهکار مناسب ارائه شود.
وی اظهار داشت: روندی که در کشور طی میشود هر چند مثبت و مطلوب است اما کافی نیست چرا که نیروی جوان و فعال کشور به ساختمان و مسکن نیاز دارد و روند کل فعلی جوابگوی این مقدار متقاضی نیست.
*برون رفت از وضعیت فعلی ،نوآوری در بخش صنعت ساختمان
در ادامه جشنواره محمود فاطمی رئیس مرکز تحقیقات مسکن و ساختمان در همایش برترینهای صنعت ساختمان اظهار داشت: برای برون رفت از وضعیت فعلی نیازمند تحول جدی همراه با نوآوری در بخش صنعت ساختمان هستیم.
وی ادامه داد: نیاز کشور به حجم زیاد مسکن بر طرحهای توسعهای ما را ملزم میکند که صنعت ساختمان کشور از وضعیت فعلی که همانا سنتیسازی است عبور بدهیم تا به مرحله صنعتیسازی گام بگذارد و در این راه نوآوری نقش جدی ایفا خواهد کرد.
فاطمی عقدا با بیان اینکه امروزه کشور به لحاظ صنعت ساختمان در وضعیت مطلوبی قرار ندارد اظهار داشت: دیگر کشور ما از مرحلهای گذشته است که بگوید محیطزیست و حفظ محیط و همچنین بهینهسازی انرژی و یا مقاوم بودن و یا نبودن ساختمانها مهم نیست بلکه ما به مرحلهای رسیدیم که باید شیوههای اجرا ساختمانسازی و عرصههای صنعتیسازی را در حوزه صنعت و مسکن الزامی کنیم و این را باید بدانیم که دیگر فرصتی باقی نمانده است.
وی بیان داشت: متاسفانه ما شاهد هستیم که میلیاردها تومان انرژی در ساختمان از بین میرود و این نشانگر آن است که ما هنوز در ابتدای راه هستیم و باید قدمهای جدی برای خروج از این وضعیت برداریم.
وی به وضعیت تولید سیمان اشاره کرد وگفت: در زمینه تولید سیمان و مصالح دیگر ساختمانی نیز وضعیت مشابه احداث ساختمان داریم که باید هر چه زودتر تحولی در این صنعت به عمل آوریم.
رئیس مرکز تحقیقات ساختمان توجه جدی به مقررات ملی ساختمان و ارائه راهکارهائی برآمده از نوآوریها و خلاقیتها در صنعت ساختمان را یکی از اصلیترین عوامل ساختمانسازی با معماری ایرانی و اسلامی ذکر کرد و گفت: متاسفانه توجه جدی به مقررات ملی ساختمان نمیشود در حالی که مقررات ملی ساختمان ما بینقص و کامل است.
به گفته فاطمی عقدا، چرا باید به مقررات ملی ساختمان توجه نشود و این معضلی است که باید هر چه سریعتر مسئولین ذیربط برای آن چارهجویی کنند.
*انتقاد از عملکرد بیمه در صنعت ساختمان
وی با انتقاد از عملکرد بیمه در صنعت ساختمان گفت: چرا باید بیمه به صورت تشویقی ارائه شود در حالی که بیمه ساختمان یکی از مهمترین ابزارهای صنعت ساختمانسازی است.
وی تاکید کرد: باید بیمه ساختمان از حالت تشویقی خارج و الزامی شود.
در این همایش که به همت مرکز مطالعات تکنولوژی دانشگاه شریف برگزار شد، شرکت های "مهندسین مشاور پیمان غدیر " شرکت پدیده شاندیز "، "انبوه سازان همای تهران "، "شرکت مهستان "، " شرکت توسعه مهندسی مکان شهر سبلان "، "مجتمع تولیدی سپاد خراسان " و شرکت " آموت بهین " به عنوان شرکت های برتر این حوزه از منظر فناوری انتخاب شدند.
نظرات