طرح برچسب انرژی ساختمان‌ها از سال ۹۲ اجرا می شود

طرح برچسب انرژی ساختمان‌ها از سال ۹۲ اجرا می شود

ﺩﺑﻴﺮ ﻛﻤﻴﺘﻪ ﺍﻧﺮژﻱ ﺩﺭ ﻣﻮﺳﺴﻪ ﻣﻠﻲ ﺍﺳﺘﺎﻧﺪﺍﺭﺩ ﻭ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎﺕ ﺻﻨﻌﺘﻲ از اجرای طرح برچسب انرژی ساختمان‌ها ‌از سال ۹۲ خبر داد.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه کشوری مشاوران املاک در نخستین سمینار بهره وری انرژی درساختمان، با اشاره به اینکه موضوع انرژی مسئله روز درتمام دنیاست گفت:نگاهی به ساختمان‌های کنونی نشان می دهد که باید به موضوع انرژی در ساختمان سازی ها ی ایران توجه بیشتری داشت.
وی ادامه داد:مسائل مصرف بیشتر انرژی در ساختمان ها با تبلیغ درصنعت ساختمان قابل حل است و در این راستا باید از مشاوران املاک خواست تا به مردم و مهندسان و سازندگان ساختمان خط فکری درست بدهند.

خسروی تاکید کرد: اهمیت میزان مصرف انرژی در ساختمان ها باید توسط مشاوران املاک به خریداران توضیح داده شود و در نظر داشت که تا زمانی که این موضوع توسط کسانی که به مردم سرویس خرید و اجاره ساختمان می دهند به تصویرکشیده نشود،موضوع جدی گرفته نمی شود.

وی با تاکید بر اهمیت این موضوع از مشاوران املاک خواست تا با مشاوره درست به خریداران، مانع مرگ خاموش بر اثر استفاده نادرست از سیستم های گرمایشی در ساختمان ها شوند و سازندگان را مجبور به رعایت استانداردهای این حوزه کنند.

خسروی با تقدیر از فعالیت مشاوران املاک در کشور از آنها درخواست کرد تا بر موضوع مصرف انرژی در ساختمان های ایران توجه بیشتری داشته باشند و مردم را به موضوع مصرف ساختمان ها هشدار دهند .

رئیس اتحادیه کشوری مشاوران املاک، از مسئولانی که کار مشاوران املاک را جدی گرفته اند تشکر کرد و گفت:افتتاح دانشگاه علمی کاربردی اتحادیه املاک و نهادینه کردن کار داوری در معاملات املاک از اقدامات مهمی بوده است که عملیاتی شده است.

وی همچنین خبر داد:با پیش بینی داوری در معاملات مسکن از این پس با همکاری وکلا و قضات بازنشسته ،تمام خریداران می توانند داور مربوطه خود را داشته باشند تا مانع بروز اختلاف در معاملات مسکن شوند.

خسروی ادامه داد:همچنین به تازگی در اتحادیه املاک کشوری تصمیم گرفته شده است تا برای سهولت فعالیت ها کلیه مکاتبات و کارهای مشاوران امکلاک با این اتحادیه به پست سپرده شود تا فعالیت ها اسانتر و سریعتر انجام شود.

 

وی با اشاره به اهمیت اعتماد مردم به مشاوران املاک تاکید کرد:مشاوران املاک تنها قشری هستند که اجازه می یابند یه خانه های مردم و حتی به محل استراحت آنها هم بروند،این نکته گویاست که این صنف و جایگاه مشاوران املاک باید شناخته شود و وظایف مهمتری را از این صنف درخواست کرد.

اجرای طرح برچسب انرژی ساختمان ها؛ ازسال۹۲

درادامه این سمینار هم ﺷﻴﺮﺯﺍﺩ ﺣﺴﻦ ﺑﮕﻲ ﺩﺑﻴﺮ ﻛﻤﻴﺘﻪ ﺍﻧﺮژﻱ ﺩﺭ ﻣﻮﺳﺴﻪ ﻣﻠﻲﺍﺳﺘﺎﻧﺪﺍﺭﺩ ﻭ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎﺕ ﺻﻨﻌﺘﻲ و کارشناس ارشد پژوهشگاه استاندارد در سخنانی با اشاره به اهمیت استانداردهای ساختمانی در ایران، گفت: برخی از استانداردهای موجود به عملکرد لوازم خانگی باز می گردد اما مهمترین استانداردهای مرتبط به ساختمان های ایران، برچسب انرژی ساختمان است که با همکاری وزارت نیرو و وزارت نفت نهایی شده است.

وی ادامه داد: دو استاندارد مهم معیارمصرف در ساختمان های مسکونی و مسکونی تدوین شده است که از سال ۱۳۹۲ در بخش مسکن ایران اعمال و اجرایی خواهد شد.

ﺣﺴﻦ ﺑﮕﻲ درتشریح این استانداردها افزود:در قالب این استانداردها برای ساختمان‌های موجود و ساختمان‌های درحال ساخت محدوده مصرف تعیین شده است و محدوده مجاز مصرف برای آنها تعریف خواهد شد.

وی با تاکید بر اهمیت اجرای مناسب این استانداردها از سال آینده توضیح داد:اجرای طرح برچسب انرژی ساختمان ها کار بزرگ و سختی است که نیازمند آموزش و بستر سازی پیش از اجراست که در این خصوص باید از همکاری مشاوران املاک استفاده مناسبی کرد.

حسن بگی با اشاره به اهمیت موضوع بهره وری انرژی در ساختمان ها افزود:با اجرای این طرح ،در آینده ای نه چندان دور بهره‌وری انرژی در کلیه بخش ها رعایت خواهد شد و زمینه کارهای بزرگتر فراهم خواهد امد اما با این وجود باید توجه داشت که این کار نیازمند فرهنگ سازی و کار سخت است.

هشدار برای مرگ خاموش با پکیج‌ها
آقابیگی عضو خانه تاسیسات ایران هم در این سمینار با تاکید بر اینکه هم اکنون در ۸۰ درصد آپارتمان های تهران ، آب مورد استفاده در سیستم های گرمایشی دارای سختی بیش از استاندارد لازم است، گفت: آب تهران ۲۲۵ PPM سختی دارد که این بالا بودن سختی آب، در سیستم های گرمایشی باعث اختلال شده و بهره وری سیستم های گرمایشی را کاهش می دهد که در نتیجه منجر به مصرف سوخت بیشتر در اپارتمان ها می شود.

وی ادامه داد: این مشکل به سادگی و با نصب "سختی گیر" قابل رفع است اما به دلیل اینکه هم اکنون انتخاب تجهیزات در سیستم های گرمایشی بدون کارشناسی لازم انجام می شود و متاسفانه اصول نگهداری و تعمیرات موتورخانه ها در کشور صحیح نیست این مشکلات ادامه دارد.

آقابیگی تاکید کرد: در حالی که استفاده از پکیج در آپرتمان های با کمتر از زیربنای ۶۰ متر ممنوع است ،هم اکنون دیده می شود که این اتفاق رخ می دهد و منجر به مرگ خاموش ساکنان آپارتمان های کوچک می شود.

وی توضیح داد: دربند ۳ مبحث ۱۷ مقررات ساختمان تاکید شده که اگر ساختمان هوا بندی شد و پکیچ هم وجود داشت باید حتما دریچه هوا برای پکیج وجود داشته باشد که این به معنای ایجاد مشکل و سیستم غلط است.

آقابیگی در ادامه با تاکید بر اینکه نباید سیستم پکیج را طرد کرد گفت:استفاده از پکیج در جایی مناسب است که دریچه هوا وجود دارد و خوابگاه هم در آن فضا قرار ندارد، در غیر این صورت استفاده از پکیج در ساختمان های کوچک ،بدون دریچه هوا باعث مرگ خاموش خواهد شد.

خطر استفاده از بخاری و شومینه در آپارتمان‌های کوچک
در ادامه مدنی، کارشناس ایمنی شرکت ملی گاز ایران هم در این سمینار با ارائه پاور پوینتی از دلایل حوادث گاز گرفتگی در ساختمان های ایران به مردم و مشاوران املاک هشدار داد:باید اصول ایمنی در ساخت و ساز های ساختمان های ایرانی رعایت شود و به جای استفاده از شومینه در ساختمان های ایران سیستم موتورخانه مرکزی را توسعه داد.

وی در مرور وقایع این حوزه گفت:بسیاری از حوادث به این دلیل رخ داده است که منازل به دلیل مشکلات ساختاری گرمایشی گرم نمی شوند و ساکنان آن آپارتمان دست به رفتارهای خطرناک برای گرم کردن منازل می زنند.

مدنی تاکید کرد:بازدهی گرمایشی شومینه ها بسیار پایین است و با توجه به اینکه در اتاق های کوچک هم اجازه نصب بخاری داده نمی شود،باید از سیستم موتورخانه مرکزی در منازل کوچک استفاده کرد.

همچنین ابوالفضل جان فدا، کارشناس مکانیک و طراح سیستم هوشمند موتورخانه در سمینار بهره وری انرژی در ساختمان بر ترویج فرهنگ استفاده از سیستم حرارت مرکزی به جای پکیج توسط مشاورین املاک تاکید کرد و گفت: استفاده از این نوع سیستم ها می تواند باعث بالا بردن راندمان موتورخانه و همچنین پایین آوردن میزان مصرف سوخت ساختمان شود.

وی با اشاره به معایب پکیج ها افزود: در چند سال اخیر روش هایی در جهت به روز رسانی عملکرد موتورخانه های مرکزی طراحی شده است که منجر به کاهش مصرف سوخت و گاز می شود. بکارگیری سیستم های هوشمند موتورخانه می تواند در مقایسه با روش های مختلف بهینه سازی هزینه بسیار پایین تری داشته باشد که اجرای این روش نیازمندهیچ گونه تخریبی نیست. وی درادامه با اشاره به نصب سیستم هوشمند موتورخانه تصریح کرد: در صورت نصب این سامانه مبالغ قبوض گاز بین ۲۰ تا ۶۰ درصد کاهش می یابد.

 

 

 

 

 

 

    نظرات