تذکر شورا درباره تخلف‌های شهرسازی منطقه یک

تذکر شورا درباره تخلف‌های شهرسازی منطقه یک

http://www.bananews.ir/بعد از چند سال وعده‌های شهرداری درباره بهره‌برداری از بخش جنوبی خط ۳ بالاخره امروز ۱۲ کیلومتر از این خط افتتاح شد. شهردار تهران در مراسم افتتاح این خط قول داد تا پیش از مهرماه تمام پله‌برقی‌ها در ایستگاه‌های مترو تهران نصب شوند.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir)،محمدباقر قالیباف قول دیگری هم داد. بر این اساس مترو تهران که در حال حاضر روزانه ۳ میلیون نفر را جابجا می‌کند در پایان این دوره ۴ ساله قالیباف در شهرداری، روزانه ۱۰ میلیون نفر را جابجا خواهد کرد و هر تهرانی با کمتر از ۳۵۰ متر پیاده‌روی از در خانه‌اش به یک ایستگاه مترو خواهد رسید.

هم‌زمان در شورای شهر تهران اعضای شورا درباره مسائل مختلف شهر در حال گفتگو بودند. محمد سالاری،‌رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر پروژه «اطلس‌مال» در منطقه نیاوران را دارای مشکلات قانونی دانست. به گفته او بر اساس توافقنامه‌ای که با شهرداری در سال ۹۰ انجام شده است قرار بود این پروژه تاییدیه کمیسیون ماده ۵ را دریافت کند.

به گفته او متراژ این پروژه ۲۶۳۰ متر است و اجازه ساخت ۲ طبقه به آن داده می‌شود و به زیرزمین آن نیز کاربری تجاری می‌دهند اما در نهایت این پروژه تاییدیه کمیسیون ماده ۵ را ندارد و باید نسبت به آن تعیین تکلیف شود هرچند سرمایه‌گذار آن هیچ تقصیری در این موضوع ندارد اما باید با متخلفین این موضوع برخورد شود.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران همچنین به ساخت ملکی ۲۶۰۰ متری در خیابان ولنجک که در پهنه حفاظت ویژه قرار دارد اشاره کرد و افزود: پروانه این ملک صادر شده هرچند از سال ۹۰ تمامی پرونده‌ها با توجه به اینکه طرح تفصیلی ابلاغ نشده بود به کمیسیون ماده ۵ فرستاده می‌شدند.

بر اساس قانون بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های مغایر با طرح تفصیلی باید لغو شوند. به گفته سالاری ۱۱۵۶ بخشنامه و دستور العمل که مغایر با طرح تفصیلی بوده توسط معاونت شهرسازی و معماری لغو شده اما همچنان مقاومت‌هایی از طرف شهرداران در این زمینه وجود دارد و این نگرانی وجود دارد که فشارها به احیای این بخشنامه‌ها منجر شود.

رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران هم در این جلسه از کم‌بودن میزان اخذ عوارض پسماند انتقاد کرد. به گفته او سال گذشته ۲۵۰ میلیارد تومان فیش عوارض پسماند صادر شده که فقط ۷۰ میلیارد تومان از آن محقق شده است. به گفته رحمت‌الله حافظی هزینه روزانه حمل زباله در تهران یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است.

در این جلسه همچنین طرح احیای هویت متناسب با نام خیابان کارگر مطرح شد. احمد مسجدجامعی رئیس شورای شهر در توضیح این طرح گفت: در حال حاضر ما در خیابان کارگر تصاویر و نمادهایی را داریم که نسبتی با فضای کارگری و ایده‌آل‌های ذهنی‌مان درباره این قشر برقرار نمی‌کنند.

به گفته او در این خیابان حتی فرهنگسرای کار و کارگر یا خانه کارگر وجود ندارد. این در حالی است که با توجه به نامگذاری این خیابان به نام این قشر زحمتکش لازم است فضای خیابان را نیز در نسبت به این رویکرد تعریف کنیم و نگاه زیبایی‌شناسانه بر این فضا حاکم باشد.

در ادامه محسن سرخو دیگر عضو شورای شهر تهران ،گفت: کارگروه یا فراکسیونی درباره مسائل کار و کارگران در شورای شهر فعال است و اولین دستور کار این کارگروه ساماندهی وضعیت کارگران ساختمانی است که در این‌باره جلساتی با وزارت کار، سازمان تامین اجتماعی و سایر نهادهای مسئول برگزار کرده‌ایم و رسیدگی به وضعیت کارگران شهرداری نیز با حساسیت در دستور کار ما است.

در ادامه جلسه یک فوریت این طرح به تصویب اعضای شورا رسید و مقرر شد اصل طرح در کمیسیون مربوطه بررسی شود و شهرداری تهران ظرف مدت ۳ ماه طرح‌های خود را در این زمینه ارائه دهد.

احمد حکیمی‌پور همچنین در زمان بررسی طرح الزام شهرداری تهران به تهیه و تکمیل طرح جامع ساماندهی مساجد از اینکه برخی «با نام ساختن مسجد تجارتخانه باز می‌کنند» ابراز نگرانی کرد. به گفته او بر اساس قانون «شهرداری موظف به احداث مسجد نیست». این عضو شورای شهر تهران در ادامه گفت: محله‌هایی در تهران به منظور ساخت مسجد از پارک‌ها جدا شده‌اند و «معلوم نیست که به کجا واگذار شده‌اند».

عباس جدیدی عضو دیگر شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به نزدیک بودن زمان برگزاری انتخابات شورایاری‌ها درخواست کرد اصلاحات آئین‌نامه و قوانین انتخابات شورایاری‌ها هرچه زودتر برای بررسی به شورا فرستاده شود.

 

خبرگزاری میراث فرهنگی

    نظرات