پرداخت ۵۰ درصد قیمت مسکن از طریق صندوق پس‌انداز/ تامین مسکن برای طبقه متوسط در اولویت است

پرداخت ۵۰ درصد قیمت مسکن از طریق صندوق پس‌انداز/ تامین مسکن برای طبقه متوسط در اولویت است

http://www.bananews.irآخوندی گفت: با راه‌اندازی صندوق پس‌انداز مسکن می‌توان ۵۰ درصد قیمت مسکن را از طریق تسهیلات خریداری کنیم.
به گزارش بنانیوز(BanaNews.irعباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در برنامه نگاه یک با بیان اینکه زلزله چند روز گذشته در آبدانان تلفات جانی نداشت گفت: متأسفانه از جهت تخریب ساختمانی خسارات بسیاری وارد شده و باید بیش از ۴ هزار واحد مسکونی نوسازی گردد.

وی در ادامه افزود: ۷ تا ۸ هزار واحد مسکونی در این زلزله خسارات کمتری دیده‌اند ولی تمامی آنها نیازمند تعمیرات است.

آخوندی با بیان اینکه از هفته گذشته بنیاد مسکن اقدام به آمارگیری خانه به خانه کرده است گفت: با اعلام نتایج آمارگیری ما سریعاً اقدام به بازسازی واحدهای تخریب شده می‌کنیم.

 

وزیر راه و شهرسازی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر اقدامات لازم جهت اسکان اضطراری صورت گرفته و با ارائه کمک‌های بلاعوض و تسهیلات بانکی اقدام به مقاوم سازی واحدهای مسکونی می‌کنیم.

وی در ادامه یادآور شد: در همین هفته برنامه‌های لازم جهت میزان کمک به واحدهای مسکونی تصویب می‌گردد.

آخوندی در ادامه با اشاره به اینکه شاخص دسترسی به واحد مسکونی بر اساس درآمدهای خانوارها در ایران خوب نیست گفت: به شکل متوسط هر خانواده ایرانی باید ۱۲ سال درآمد خود را هزینه کند تا بتواند یک واحد مسکونی خریداری کند این در حالی است که در کشورهای دیگر این شاخص ۳ تا ۵ سال است.

وی در ادامه افزود: با برنامه‌ریزی‌های لازم سعی خواهیم کرد با ارائه تسهیلات بانکی کمتر از ۴۰ درصد هزینه خانوارها جهت بازپرداخت تسهیلات بانکی پرداخت شود.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه نباید بیش از ۴۰ درصد از هزینه خانوارها جهت خرید مسکن صرف شود گفت: در غیر این صورت مردم مجبور هستند از سهم بهداشت و آموزش خود زده و جهت خرید مسکن مصرف کنند.

وی با بیان اینکه اصلی‌ترین بحث برای خانواده‌های قشر متوسط جامعه خرید خانه است گفت: با استفاده از پس‌انداز و پرداخت اقساط مناسب یک خانواده طبقه متوسط جامعه می‌تواند خانه‌دار شود.

* پس انداز اصلی ترین راه برای تأمین مسکن است

وی با اشاره به اینکه تنها از طریق پس‌انداز می‌توان اقدام به تأمین مسکن کرد گفت: این طرح در تمام کشورهای دنیا موفق بوده و در ایران نیز به طور قابل قبولی موفق خواهد بود.

آخوندی در ادامه توضیح داد: در حال حاضر قشر وسیعی از جامعه جوان هستند و می‌توان با کاهش سطح زیربناها اقدام به تولید انبوه مسکن کرد.

وی با اشاره به اینکه بازار سفته‌‌گری به بازار مسکن جهت می‌دهد گفت: باید با مطرح کردن تقاضاهای متوسط جامعه و قدرت خرید پیدا کردن این طبقات بازار تولید را متناسب با بازار تقاضا کنیم.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه با توضیح مناسب مسکن قیمت زمین نیز کاهش می‌یابد گفت: قیمت زمین در شهرهای مختلف متفاوت است و به صفر رساندن قیمت زمین در حال حاضر غیرقابل ممکن است.

آخوندی با اشاره به بافت‌های فرسوده در تهران گفت: قیمت این بافت‌ها نسبت به جاهای دیگر ارزان‌تر است بنابراین باید اقدام به نوسازی این بافت‌ها کنیم و با توزیع مناسب جمعیت بازار تقاضا و عرضه را متعادل کنیم.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه توضیح داد: با افزایش تسهیلات نوسازی بافت‌های فرسوده و ارزان‌تر شدن سود تسهیلات اقدام به تشویق نوسازی این بافت‌ها می‌کنیم.

آخوندی در ادامه به مالیات از خانه‌های خالی اشاره کرد و گفت: با توجه به نرخ تورم در کشور طرح مالیات از خانه‌های خالی باعث کاهش تولید می‌شود و انگیزه ساخت و ساز را در کشور کاهش می‌دهد در صورتی که از رکود تورمی خارج شویم و میزان تورم کشور به ۲ یا ۳ درصد برسد مالیات از خانه‌های خالی موفق خواهد بود در غیر این صورت این طرح بازار سرمایه‌گذاری را تهدید می‌کند.

* یکی از سیاست‌های اصلی ما برای خروج از رکود جدا کردن بانک‌ها از بنگاه‌داری است

وی با اشاره به اینکه یکی از سیاست‌های ما برای خروج از رکود جدا کردن بانک‌ها از بنگاه‌داری است گفت: بانک‌ها باید تنها به فعالیت بانکداری خود بپردازند و حذف وام‌دهی بانک‌ها و خروج آنها از فعالیت ‌بنگاه داری فعالیت اصلی ما است و بانک‌ها واسطه مالی هستند و نباید در مستغلات حضور داشته باشند.

آخوندی در ادامه گفت: آمار شفافی از سهم بانک‌ها در سوداگری بازار مسکن ندارم و در شهر اکثر ساختمان ها متعلق به بانک‌هاست و علاوه بر این بسیاری از شرکت‌های بزرگ در فولاد، پتروشیمی، ساختمان متعلق به بانک‌هاست.‬

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در سال ۹۲ بانک‌ها ۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات دادند که ۱۲۰ میلیارد تومان از آن تجدید قرارداد شد گفت: کمتر از ۱۱۵ میلیارد تومان تسهیلات در سال گذشته به بخش مسکن پرداخت شد.

وی در ادامه توضیح داد: ۶۰ تا ۷۰ هزار میلیارد تومان در بخش مسکن باید تسهیلات پرداخت شود.

آخوندی با اشاره به راه‌اندازی صندوق پس‌انداز مسکن گفت: بخش اعظم منابع این صندوق اندوخته‌های مردم است و کمک دولت برای جبران کسری‌های این صندوق می‌توان به خانه‌دار شدن قشر متوسط کمک کرد.

وی در ادامه توضیح داد: ۵۰ درصد قیمت یک واحد مسکونی را می‌توان در منابع این صندوق پرداخت کرد.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه خانه‌ اولی‌ها برای ما بسیار مهم هستند گفت: متراژی که برای خانه اولی‌ها در نظر گرفته شده ۷۵ متر است و میانگین پرداخت تسهیلات ۸۰ میلیون تومان است.

وی در ادامه افزود: قیمت متوسط هر مترمربع مسکن۲٫۵ تا ۳ میلیون تومان است و اگر قیمت مسکن را ۲۰۰ میلیون تومان در نظر بگیریم با پرداخت تسهیلات ۸۰ میلیون تومانی می‌توان زمینه خرید خانه را فراهم کرد.

* اجرای طرح صندوق پس‌انداز مسکن موجب خانه دار شدن ۳ میلیون خانوار است

آخوندی در ادامه با بیان اینکه میانگین قیمت مسکن در بافت‌های قدیمی تهران ۲٫۵ تا ۳ میلیون تومان است گفت: هدف ما خانه‌دار کردن زوج‌های جوان است. این افراد باید ۲۰ میلیون تومان پس‌انداز داشته باشند و حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان دیگر را نیز تأمین کنند تا به همراه تسهیلات ۸۰ میلیون تومانی بتوانند قدرت خرید را در بازار به دست آورند.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه اظهار داشت: تاریخ نشان داده است که این طرح موفق بوده و ما می‌توانیم با اجرای طرح صندوق پس‌انداز مسکن ۳ میلیون خانوار را خانه‌دار کنیم.

وی در ادامه به میزان اقساط این طرح اشاره کرد و گفت: ۴۰ درصد هزینه خانواده را برای پرداخت این اقساط در نظر گرفته‌ایم

آخوندی با بیان اینکه در گذشته برنامه‌های مسکن لحظه‌ای بوده است، گفت: باید برای مسکن برنامه‌ریزی‌های کافی صورت گیرد و بدون پس‌انداز نمی‌توان اقدام به خرید خانه کرد؛ بنابراین اقتصاد خرد و اقتصاد کلان هر دو طرف به صورت متعادل برای کنترل بازار مسکن اقدام کنند.

آخوندی در ادامه توضیح داد: با راه‌اندازی بازار رهن می‌توان عرضه و تقاضا را متعادل کرد به گونه‌ای که خانوارها یک واحد مسکونی را از طریق تسهیلات بانک خریداری کنند و آن را به رهن بانک تا پرداخت کامل باز پرداخت تسهیلات آن را به رهن بانک دربیاورند.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه بخش مسکن نیاز به سیاست‌‌های بلند مدت دارد گفت: باید سازنده، خریدار و بانک با یکدیگر رابطه خوبی برقرار کنند و بخش مسکن را فعال‌تر کنند.

وی در ادامه توضیح داد: در کشورهای خارجی دخالت دولت در بخش ساخت و ساز صفر است و تنها نقش نظارتی دارد.

آخوندی در ادامه به مسکن اجتماعی اشاره کرد و گفت: مسکن اجتماعی بخشی از سیاست‌های تأمین اجتماعی است و دولت به کمک شهرداری‌ها، بهزیستی و سایر نهادها اقدام به ساخت مسکن برای اقشار ضعیف جامعه می‌کند.

وی با اشاره به اینکه ما یک روز هم ساخت و ساز مسکن مهر را متوقف نکرده‌ایم گفت: تاکنون ۱ میلیون و ۴۵۰ هزار واحد مسکن مهر از ۲ میلیون واحد مسکن مهر به اتمام رسیده است.

آخوندی در ادامه با اشاره به اینکه مسکن مهر پیشرفت ۸۲ درصدی داشته است گفت: ۱۴۴ هزار واحد مسکن مهر آماده شده که در این هفته به متقاضیان واگذار می‌شود.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه یادآور شد: سعی خواهیم کرد بخش اعظمی از مسکن مهر را امسال به اتمام برسانیم و باقی‌مانده آن را به نیمه اول سال ۹۲ واگذار کنیم.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به اینکه مسکن مهر گرفتاری‌های بسیاری دارد گفت: در حال حاضر ما تنها خانه ساختیم و این خانه‌ها نیاز به کلانتری، مدرسه، بیمارستان و مراکز تجاری بسیاری دارد و برای شهر شدن چندین دولت را باید سپری کند.

آخوندی در ادامه یادآور شد: من به دنبال افزایش کیفیت زندگی مردم در مسکن مهر هستم.

 

باشگاه خبرنگاران

    نظرات