سیف:گزارش وام ۸۰ میلیونی مسکن به شورای پول و اعتبار نرفته است
رییس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه این بانک برای تامین مالی بازار سرمایه ورود نخواهد کرد، اعلام کرد که گزارش وام مسکن ۸۰ میلیونی هنوز به شورای پول و اعتبار ارائه نشده است.
به گزارش بنانیوز(BanaNews.ir)،در حالی که در هفته گذشته مسوولان سازمان بورس خواهان ورود بانکها برای تامین نقدینگی بازار سرمایه و خروج آن از وضعیت فعلی شدند، ولیالله سیف در حاشیه چهارمین همایش بانکداری الکترونیک عنوان کرد که بانک مرکزی در این رابطه نقشی نداشته و تنها منابع نظام بانکی تا حدودی که مجوز آن صادر شده برای انجام این کار قابل موافقت است.
وی گفت: پول پرفشار و پرقدرت بانک مرکزی برای استفاده در مواردی همچون بازار سرمایه قابل استفاده نیست و همواره دولت مقید به ایجاد انضباط پولی و بانکی در کشور است.
آخرین اخبار از وام ۸۰ میلیونی مسکن و خودرو
رییس کل بانک مرکزی در پاسخ به سوال ایسنا دربارهی آخرین وضعیت بررسی وام ۸۰ میلیونی در شورای پول و اعتبار تاکید کرد: در مورد این موضوع هنوز گزارشی به شورای پول و اعتبار داده نشده و ممکن است در آینده نزدیک این اقدام انجام شود.
بررسی افزایش وام خودرو به زودی
اما در حالی که اخیرا مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی اعلام کرد که رییس کل بانک مرکزی در مورد پیشنهاد افزایش وام خودرو ملاحظاتی داشتهاند، وی در این مورد توضیح داد: این پیشنهاد به زودی در اولین یا دومین جلسه شورای پول و اعتبار و بسته به اولویتهای موجود بررسی میشود.
وی درباره میزان افزایش آن نیز گفت: بعد از موافقت اعضای شورا و بحثهایی که در این مورد انجام میشود درباره میزان افزایش آن تصمیمگیری خواهد شد و این موضوع نظر مستقل شخص من نیست.
پیشبینی تورم کمتر از ۱۶ درصد تا پایان سال
سیف در ادامه به روند تغییرات تورم در ماههای گذشته اشاره کرد و افزود: با توجه به میزان تورم کاهش یافته در دیماه در صورتی که شرایط به همین روال ادامه پیدا کند تورم تا انتهای سال به زیر ۱۶ درصد خواهد رسید.
رییس کل بانک مرکزی همچنین در چهارمین همایش بانکداری الکترونیک با اشاره به واسطه گری وجوه و ارائه خدمات به عنوان دو نقش اصلی نظام بانکی اظهار کرد: بانک ها اکنون تمرکز جدی در کسب درآمد از طریق واسطه گری وجوه دارند به گونه ای که تلاش می کنند تا با حداکثر امکانات سپرده های بیشتری را جذب کنند که این حالت افزایش مستمر نرخ سود سپرده و در نهایت افزایش نرخ تسهیلات را به همراه خواهد داشت.
وی توضیح داد:با افزایش نرخ سود تسهیلات در منابع پرداختی کمتر در تولید به کار گرفته شده و بیشتر به سمت سفته بازی پیش خواهد رفت.
رییس کل بانک مرکزی همچنین درآمدهای ناشی از ارائه خدمات بانکی در کشور را نسبت به سایر نقاط جهان بسیار پایین عنوان کرد و افزود: این بخش نیازمند سرمایهگذاری جدی و سنگینی است تا بانک ها به روز شده و بتوانند با استفاده از فناوری های نوین و خدمات جدید هزینه کمتری را تقبل کرده و درآمد بیشتری را از این طریق تامین کنند، چرا که هم اکنون هزینه سنگین آن ها از طریق فعالیت های واسطه گری ایجاد میشود که عواقب ناشی از آن روشن است.
سیف تاکید کرد: باید بار تامین هزینه بانک ها به تدریج از درآمد ناشی از واسطه گری به سمت درآمدهای حاصل از ارائه خدمات بانکی فناورانه حرکت کنند.
وی توسعه ارائه خدمات فناوری در شبکه بانکی را چندان هم پایین ندانست و گفت: نگاهی به حجم اسکناس و مسکوک در نقدینگی کشور نشان می دهد که این نسبت که در سال های گذشته حدود ۱۳ درصد بود به ۴٫۵ درصد رسیده که بیانگر نفوذ فناوری و استفاده از ابزارهای نوین بانکی در این نظام است.
انتقاد سیف از عدم تبیین مناسب درباره چکاوک
رییس کل بانک مرکزی در ادامه به سامانه چکاوک به عنوان یکی از فناوری های نوین بانک مرکزی در سیستم مبادلات الکترونیکی اشاره کرد و افزود: طرح چکاوک هنوز به بهره وری کامل نرسیده و اخیرا که در تهران اجرایی شد مراحل بسیار سختی را پشت سر گذاشت و امیدواریم تا ۲۲ بهمن ماه به طور صد درصد در کشور اجرایی شود.
وی با اشاره به آزمایشی بودن طرح چکاوک در مرحله فعلی گفت: طبیعی است که دراین حالت مشکلاتی وجود داشته باشد، اما من به همکاران خودم انتقاد دارم که انعکاس مناسبی در مورد چگونگی اجرایی شدن و این که هنوز کامل نشده و آزمایشی است ارائه نکردند که همین امر موجب برداشت های نامناسبی در مورد چکاوک شده است.
ایسنا
نظرات