دوره انتظار دهکهای اول برای خانهدار شدن با افزایش رشد اقتصادی کاهش یابد
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با توجه به آنکه نوسانات قیمت مسکن به شدت بر فقر و نابرابری تاثیرگذار است امیدواریم که با افزایش رشد اقتصادی در کشور دوره انتظار دهکهای اول برای مسکن کاهش یابد.
به گزارش بنانیوز(BanaNews.ir)، کار و رفاه اجتماعی، علی ربیعی در بازدید از پانزدهمین نمایشگاه صنعت ساختمان که در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران برپا است، گفت: مسکن هم اکنون ۳۰ تا ۴۰ درصد هزینه خانوارهای ایرانی را دربرمیگیرد.
وی با بیان اینکه هر ۱۰۰ مترمربع ۶ فرصت شغلی ایجاد میکند، افزود: تحرک بخش مسکن موجب تحرک بخشهای فولاد و سیمان میشود و حوزه اشتغال این بخشها را تحت تاثیر قرار میدهد.
به گفته ربیعی، تولیدات داخلی کشور در بخش مصنوعات مسکن روز به روز با کیفیتتر و متناسب با ذائقه مصرفکننده میشود و این امر نشان دهنده آن است که ذائقه ایرانی به سمت مصرف تولیدات داخلی صنعت ساختمان در حال تغییر است.
وی درعین حال با بیان اینکه بین تولید و عرضه مسکن و رشد اقتصادی رابطه معناداری وجود دارد، افزود: امروز به سرمایهگذاری مردم نیاز داریم و بدون آنکه اقتصاد مقاومتی را فراموش کنیم باید سرمایه گذار خارجی را هم جذب کنیم.
ربیعی افزود: دولت با تدبیر و برنامهریزی خود تلاش کرده تا در این بخش هم پنجره واحد سرمایهگذاری خارجی را فعال کند و هم صدور خدمات فنی و مهندسی به ویژه در بخشهای صنعت و ساختمان را در دستور کار قرار دهد.
وی تاکید کرد: نباید تنها مهاجرت نیروی کار داشته باشیم بلکه باید برای صادرات خدمات فنی و مهندسی هم کارهایی انجام بدهیم و دولت در هر دو زمینه برنامهریزی کرده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه مسکن، کانون توجه سیاستگذاریهای اجتماعی و اقتصادی است، گفت: عده بسیاری بخش مسکن را در بخش اقتصاد تعریف میکنند در حالی که مسکن از جمله بخشهایی است که بیشتر وجهه فرهنگی و اجتماعی در آن مطرح است و هویتی که این بخش به ارزشهای بینالنسلی میدهد تجلی پایگاه اجتماعی و اقتصادی است.
به گفته وی، مسکن نه تنها یک کالای بادوام بلکه مهمترین بخش از ثروت ایرانیان از قدیم تاکنون به شمار میرفته در حالی که متاسفانه امروز جزو مخارج خانوارهای ایرانی است.
ربیعی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تعبیر «همه با هم» امام خمینی (ره) اظهار داشت: در شرایط امروز این تعبیر بیشترین کاربرد را دارد و سرمایه اجتماعی مردم باید در کنار اعتماد دولت قرار بگیرد. دولت بخش خصوصی را یک رقیب نمیبیند بلکه بخش اصلی اقتصاد کشور میداند، چنانچه تعاونگران، کنشگران اصلی اقتصاد به شمار می روند و نقش کارآفرینان و نخبگان صنعتی و مسئولیت اجتماعی افرادی که میتوانند در کار سرمایه گذاری وارد شوند حایز اهمیت است.
یادآور می شود، در پانزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان که از سوی اتاق تعاون مرکزی در حال برگزاری است، علاوه بر شرکتهای داخلی شرکتهای خارجی از ۲۵ کشور در نمایشگاه بینالمللی امسال حضور دارند که شامل شرکتهایی از کشورهای امارات، روسیه، چین، ژاپن، کره جنوبی، تایوان، فنلاند، استرالیا، ویتنام، مالزی، ایتالیا، انگلیس، لهستان، هلند، فرانسه، نروژ، آلمان، پرتقال، قبرس، یونان، اسپانیا، سویس، سوئد، بلژیک و امریکا هستند.
پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی
نظرات