پیشنهادات رئیس سازمان نظام کاردانی ساختمان تهران جهت افزایش ایمنی ساختمانها
رئیس سازمان نظام کاردانی استان تهران افزایش ایمنی ساختمانها در نقاط مختلف کشور را محصول مشترک همکاری مهندسان و کاردانهای فنی عنوان کرد و گفت: عدم توجه به حفاظت و ایمنی کارگاههای ساختمانی و کمتوجهی به آموزش فنی و حرفهای کارگران، یک آسیب جدی برای ساخت و سازها محسوب میشود که تلفات سنگینی را به جا خواهد گذاشت.
به گزارش بنانیوز(BanaNews.ir)، مهدی موذن رئیس سازمان نظام کاردانی استان تهران در بیان راهکارهای خود برای افزایش ایمنی ساختمانها گفت: یکی از بخشهای مهم در ساخت و ساز کشور است که متاسفانه مسئولان به صورت اجرایی و عملی در این عرصه ورود پیدا نکردهاند؛ چراکه بسیاری از حوادث بهوجود آمده در کارگاهها را میتوان پیشبینی کرد و از شدت خسارت آنها جلوگیری به عمل آورد.
رئیس سازمان نظام کاردانی استان تهران افزود: اگر کارفرما یا سازنده با کمی هزینه بیشتر به مراقبت از کارگاه خود و حفظ ایمنی آن ازطریق استقرار افسر و متخصص ایمنی در کارگاه بپردازد، به هیچ عنوان حوادث سنگینی پروژه را تهدید نخواهد کرد.
موذن با اشاره به ضرورت حضور افراد واجد صلاحیت در پروژهها اضافه کرد: در همه مراحل ساخت، وجود افراد ذیصلاح اهمیت بالایی دارد و در بخش ایمنی جرثقیلها و داربستها این اهمیت دوچندان میشود. تمام افرادی که در این بخش فعالیت میکنند باید از مهارت فنی بسیار بالایی برخوردار باشند و دارای کارت مهارت نیز باشند که متاسفانه در حال حاضر چندان به این امر توجهی نمیشود.
وی خاطر نشان ساخت: توجه به آئیننامه حفاظت و ایمنی کارگاهها، مبحث ۱۲ مقررات ملی ساختمان، بهداشت روانی کارگران، گواهینامه بازرسی فنی، تجهیزات فنی، بازرسیهای سرزده، آموزش فنی و حرفهای کارگران و نهایتا HSE ازجمله نکات مهمی هستند که باید در ابتدای پروژه به آن توجه داشت.
موذن درخصوص بازرسیهای سرزده از کارگاههای ساختمانی اظهار داشت: کنترل دائمی ایمنی و امنیت کارگاهها و کارگران جز با بازرسیهای سرزده از سوی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی تامین نخواهد شد که هماکنون این اقدام بهصورت بسیار ضعیف و نامحسوس انجام میشود.
رئیس شورای مرکزی سازمان نظام کاردانی ساختمان کشور با اشاره به اهمیت آموزش کارگرهای ساختمانی گفت: آموزش حق هر کارگر است و باید تخصص لازم و مکفی را به کارگرها ارائه دهیم و سپس از آنها توقع انجام امور بهصورت حرفهای و تخصصی را داشته باشیم. هنگامیکه تنها ۲۰ تا ۲۵ درصد از کارگرهای ساختمانی آموزشهای فنی و حرفهای دیدهاند، چطور میتوان انتظار ساخت یک ساختمان ایمن و مقاوم را داشت.
وی در ادامه افزود: فرهنگسازی نقش بسزایی را در افزایش ایمنی ساختمانها ایفا خواهد کرد، بطوریکه اگر مردم با آگاهی هرچه بیشتر به یک مطالبهگر تبدیل شوند و تنها به ظواهر ساختمان توجه نکنند، آنگاه سازنده نیز موظف به رعایت اصول ایمنی و مقاومسازی خواهد شد.
موذن یکی دیگر از راههای افزایش ایمنی ساختمانها را برگزاری دورههای آموزشی رایگان برای کارگران دانست و اظهار داشت: کارگران نمیتوانند زمان اشتغال و درآمدزایی خود را صرف دورههای آموزشی ۴۰۰ تا ۷۰۰ ساعتی کنند. از این رو بهتر است همانند یک دوره دو ساله که بین سالهای ۸۸ و ۸۹، کلاسهای آموزشی رایگان با پرداخت هزینه ایاب و ذهاب برای کارگران برگزار شد، هماکنون نیز دایر شود. باید برای افزایش کیفیت و عمر ساختمانها هزینه کرد که این امر یکی از مهمترین اقدامات در این زمینه خواهد بود.
رئیس سازمان نظام کاردانی ساختمان استان تهران در پایان اظهار کرد: در این زمینه میتوان از بخشهای پیشرو همچون سازمان نظام کاردانی ساختمان نیز حمایت کرده و بهرهمند شد، چراکه در حال حاضر از فعالیت و نقش کاردانها و تکنسینهای فنی غافل شدهایم و تصور میکنیم تمام کارها را باید به دست مهندسان سپرد. از این رو چنین عملکرد و تفکراتی سبب احداث ساختمانهایی معیوب با عمر مفید بسیار پائین شده است که هماکنون شاهد آن هستیم.
پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی
نظرات